Στο facebook

Αρχειοθήκη

Από το Blogger.

ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Πνευματική ιδιοκτησία & Αντιγραφή υλικού
Το περιεχόμενο του blog μας αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του kastorianiestia.gr
H αναδημοσίευση υλικού σε άλλη ιστοσελίδα επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση αναφοράς της πηγής με ενεργό link προς το πρωτότυπο άρθρο.

Πρόσφατα

3 Δεκεμβρίου 2015
  Στην σοβαρή αυτή αποκάλυψη προχώρησε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Οικονομικών Ευάγγελος Στεργιόπουλος κατά την διάρκεια της συζήτησης για τον προϋπολογισμό του 2016 στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Καστοριάς.

  Συγκεκριμένα ο κ. Στεργιόπουλος ανάφερε ότι: “Η παρούσα Δημοτική Αρχή προχωράει στην αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας με μισθώσεις ακινήτων, αγροτεμαχίων κλπ τα οποία ήταν πλήρως εγκατελειμμένα τα πέντε προηγούμενα χρόνια”!
Όπως για παράδειγμα το κληροδότημα Παπαλαζάρου, το οποίο περιλαμβάνει ένα διαμέρισμα 180 τ.μ. στον πρώτο όροφο οικοδομής και ένα ισόγειο κατάστημα στο Κολωνάκι, τα οποία παραμένουν ανοίκιαστα τα τελευταία πέντε χρόνια!

  Επίσης υπάρχει το κληροδότημα Λαγγιώτη, το οποίο περιλαμβάνει διαμέρισμα 150 τ.μ. στον 4ο όροφο οικοδομής στην περιοχή της Κυψέλης καθώς επίσης και γκαρσονιέρα 30 τ.μ. στον πρώτο όροφο της ίδιας οικοδομής.
Για το συγκεκριμένο κληροδότημα ο κ. Στεργιόπουολος ανάφερε ότι ο πρόεδρος του Συλλόγου Καστοριέων της Αθήνας, επί τρισήμιση χρόνια, αναζητούσε τους επικεφαλής του Δήμου Καστοριάς, για να συντάξουν τα συμβόλαια μεταβίβασης στον Δήμο αλλά δυστυχώς εύρισκε “ώτα μη ακουόντων”!
  Η δημοτική αρχή του Δημάρχου Ανέστη Αγγελή, από την αρχή επισκέφθηκε τα ακίνητα των συγκεκριμένων κληροδοτημάτων και δρομολόγησε τις διαδικασίες για την μεταβίβασή τους στον Δήμο.

  Μια ακόμα “πονεμένη"  ιστορία  είναι η δωρεά Κυριαζή, η οποία απασχολεί τον Δήμο από την περίοδο του Δ. Παπουλίδη, χωρίς ωστόσο να τελεσφορήσει μέχρι σήμερα!
Πρόσφατα επισκέφθηκε τον Δήμαρχο Καστοριάς το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου που διαχειρίζεται το κληροδότημα, το οποίο περιλαμβάνει μια δωρεά προς τον Δήμο ποσού 300.000 ευρώ, το οποίο για άγνωστο μέχρι τώρα λόγο, “λιμνάζει” στα ταμεία του Συλλόγου και παραμένει αναξιοποίητο επί τόσα χρόνια!

  Η ιστορία των κληροδοτημάτων δεν προέκυψε πρόσφατα. Υπήρξαν κατά καιρούς διάφοροι συμπολίτες μας που από άδολη αγάπη για τον τόπο τους κληροδότησαν την περιουσία τους στον Δήμο της Καστοριάς.
Το περίεργο είναι ότι καμιά μέχρι τώρα δεν αξιοποιήθηκε στον βαθμό που έπρεπε. Και οι λόγοι παραμένουν άνγωστοι...


0 σχόλια:

Ενημερωθείτε

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

Δημοφιλείς αναρτήσεις