Στο facebook

Αρχειοθήκη

Από το Blogger.

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ

ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Πνευματική ιδιοκτησία & Αντιγραφή υλικού
Το περιεχόμενο του blog μας αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του kastorianiestia.gr
H αναδημοσίευση υλικού σε άλλη ιστοσελίδα επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση αναφοράς της πηγής με ενεργό link προς το πρωτότυπο άρθρο.

Πρόσφατα

8 Δεκεμβρίου 2015


Ομόφωνα αθώο έκρινε το Τριμελές Εφετείο Δυτικής Μακεδονίας  την Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου τον εκδότη της Εφημερίδας μας Δημήτρη Ιατρίδη, για την κατηγορία της απλής εξύβρισης προς το πρόσωπο της πρώην προέδρου της Κοινωφελούς Επιχείρησης  και πρώην αντιδημάρχου κ Ειρήνης Μισκία – Γεωργοσοπούλου,  για δημοσίευμα που η ίδια κατήγγειλε ως συκοφαντικό και στο οποίο περιλήφθηκε ο χαρακτηρισμός «αλαζόνας αντιδήμαρχος». Το Εφετείο αποφάνθηκε ότι αυτό δεν αποτελεί εξύβριση αλλά έναν επιθετικό προσδιορισμό, που ακούγεται  συχνά στο πλαίσιο κριτικής για την συμπεριφορά των πολιτικών προσώπων.


Όλα αυτά  την π. Δευτέρα. Διότι είχε προηγηθεί πρωτόδικα πριν αρκετούς μήνες και πάλι με ομόφωνη απόφαση του Δικαστηρίου της Καστοριάς η  πανηγυρική αθώωση του εκδότη Δημήτρη Ιατρίδη και για άλλα τρία δημοσιεύματα της εφημερίδας, της ίδιας χρονικής περιόδου (τέλος Αυγούστου – αρχές Σεπτεμβρίου 2013) με τις κατηγορίες της «συκοφαντικής δυσφήμισης»,  μήνυση η οποία επίσης κατέπεσε κατά την διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας του περασμένου Φεβρουαρίου στο Τριμελές Πρωτοδικείο Καστοριάς.


Τα δημοσιεύματα αυτά που το δικαστήριο έκρινε ως αληθή και δικαιολογημένα  αφορούσαν 


Α) Την προκλητική  χρήση του δημοτικού αυτοκινήτου matiz από την  μηνύτρια τέως αντιδήμαρχο για ιδιωτική χρήση και για το χρονικό διάστημα που ήταν πρόεδρος της Κοινωφελούς. 


Β) Την κατασπατάληση δημοτικού χρήματος σε αμφιλεγόμενες φιέστες τύπου «Αλεξιάδας».


Γ) τα κονδύλια που διοχετεύονταν επιλεκτικά σε ορισμένα τοπικά μέσα ενημέρωσης για την προβολή του ακινητοποιημένου καραβιού της λίμνης και της «σπηλιάς του δράκου» στους καστοριανούς πολίτες!


Η εξέλιξη της δίκης επαναφέρει υπό ένα διαφορετικό πρίσμα σοβαρά ερωτήματα, για το περιεχόμενο των διοικητικών πράξεων (απ’ ευθείας αναθέσεις) που υπέγραφε προσωπικά η  τ. πρόεδρος  και καλείται η νέα διοίκηση της Επιχείρησης του Δήμου, να διερευνήσει σε βάθος την γενόμενη διαχείριση. 


Και στις δύο δίκες συνήγορος υπεράσπισης παραστάθηκε ο εξαίρετος δικηγόρος συμπολίτης μας κ. Αλέξανδρος Λαουμτζής, ο οποίος με ιδιαίτερη πειθώ αποδόμησε ένα προς ένα όλα τα σημεία του κατηγορητηρίου.


Μάρτυρες υπεράσπισης προσήλθαν οι Δημήτρης Μορφίδης πρώην λογιστής της Κοινωφελούς επί προεδρίας Μισκία και ο Ευάγγελος Ριζόπουλος, ενεργός πολίτης,  τους οποίους ευχαριστούμε από καρδιάς, για την πολύτιμη συνεισφορά τους στην αποκάλυψη της αλήθειας.


Μετά την αθώωση και δικαίωση του Δημήτρη Ιατρίδη θα ασκηθούν αγωγές και μηνύσεις για ψευδή καταμήνυση και  για την περιπέτεια διασυρμού του ίδιου και της εφημερίδας από την επιχείρηση τρομοκράτησης και φίμωσης της ελευθεροτυπίας.

1 σχόλιο:

  1. Αν εγώ είχα την εξουσία Όσα κατήγγειλε η εφημερίδα θα τα έψαχνα σε πολύ μεγάλο βάθος. Γιατί αυτή είναι η ουσία να δούμε τι Έγινε. Η κακοδιαχείριση είναι πολύ σοβαρό παράπτωμα, Ιδίως όταν υπάρχει ύφεση Στην οικονομία.


    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ενημερωθείτε

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

Δημοφιλείς αναρτήσεις