Στο facebook

Αρχειοθήκη

Από το Blogger.

ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Πνευματική ιδιοκτησία & Αντιγραφή υλικού
Το περιεχόμενο του blog μας αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του kastorianiestia.gr
H αναδημοσίευση υλικού σε άλλη ιστοσελίδα επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση αναφοράς της πηγής με ενεργό link προς το πρωτότυπο άρθρο.

Πρόσφατα

30 Δεκεμβρίου 2015
 ΣΤΟΝ ΑΠΟΗΧΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ 

 Την προοπτική να λειτουργήσει η μία από τις τέσσερις μονάδες διαχείρισης τοξικών αποβλήτων της χώρας στην περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, ερεύνησε κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Καστοριά, ο προερχόμενος από τους Οικολόγους -
Πράσινους υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Τσιρώνης, ο οποίος συμμετείχε σε σύσκεψη με τους τοπικούς φορείς στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Σωτήρη Αδαμόπουλου.

  Στην σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν επίσης η κυβερνητική βουλευτής Ολυμπία Τελιγιορίδου και οι τρεις δήμαρχοι του νομού, δεν έγινε καμιά άλλη ουσιαστική αναφορά στα σύνθετα περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Δήμοι και ούτε τέθηκαν επί τάπητος κάποιες σοβαρές προστάσεις για την αντιμετώπισή τους!

  Αντίθετα πληροφορίες που διέρρευσαν από την “κεκλεισμένων των θυρών” σύσκεψη, αναφέρουν ότι η επίσκεψη του υπουργού είχε διερευνητικο χαρακτήρα, για πιθανή εγκατάσταση μονάδας επεξεργασίας τοξικών αποβλήτων και στην περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας!
Η προοπτική αυτή από μόνη της, προκαλεί τεράστια ερωτηματικά, για τον ρόλο που επιφυλλάσσουν οι κυβερνητικοί φορείς σε μια από τις πλέον επιβαρυμένες περιβαλλοντικά περιοχές της Ευρώπης!

Ο αρχικός σχεδιασμός ήταν όλες οι μονάδες διαχείρισης των στερεών αποβλήτων να εγκατασταθούν την Μακεδονία, επειδή γειτνιάζει με τα Σκόπια, τα οποία, ως γνωστόν, έχουν μετατραπεί σε “αποθηκη” των τοξικών αποβλήτων της Ευρώπης!

  Η σθεναρή όμως αντίδραση των τοπικών κοινωνιών, ανάγκασε τους κυβερνητικούς παράγοντες να προχωρήσουν στην εξακτίνωση περισσότερων μονάδων σε όλη την επικράτεια της χώρας και ειδικότερα σε περιοχές όπως Πτολεμαϊδα και Μεγαλόπολη, όπου υπάρχουν ακάλυπτες εκτάσεις από την εξόρρυξη του λιγνήτη.

  Κατά τα άλλα η σύσκεψη κύλησε σε ανιαρά πλαίσια, καθότι ο υπουργός δεν φαίνονταν διατεθειμένος να αναλάβει δεσμεύσεις σχετικές με το αντικείμενο του υπουργείου του και απλά περιορίστηκε να ικανοποιήσει την επιθυμία του συναδέλφου του Τέρενς Κουίκ που τον συνόδευσε!

  Η μόνη αναφορά που έγινε  εξ απαλών ονύχων για τα προβλήματα της λίμνης, ήταν για τον Φορέα Διαχείρισης, όπου ο αντιπεριφερειάρχης Σ. Αδαμόπουλος διάβασε τα 22 σημεία που περιλαμβάνει η ιδρυτική πράξη του Φορέα και τίποτε περισσότερο...

  Αντίθετα, τόσο ο ίδιος όσο και ο παριστάμενος δήμαρχος  Άργους 0ρεστικού Π. Κεπαπτσόγλου, απέφυγαν επιμελώς να θέσουν υπόψιν του υπουργού, την τεράστια επιβάρυνση που δέχεται ο ποταμός Αλιάκμονας από τα αστικά λύματα του Άργους, εξ αιτίας της μη λειτουργίας του αποχετευτικού δικτύου το οποίο κόστισε 4,5 εκ. ευρώ!
Το θέμα αυτό, ανέδειξε, όπως είναι γνωστό  πριν από μερικούς μήνες η “Καστοριανή Εστία” και πήρε τεράστιες διαστάσεις από τους άστοχους χειρισμούς τόσο του Δήμου όσο και της Περιφέρειας, η οποία επιχειρεί να το “κουκουλώσει” όπως απέδειξε με τα τελευταία δημοσιεύματα η Εφημερίδα.

0 σχόλια:

Ενημερωθείτε

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

Δημοφιλείς αναρτήσεις