Στο facebook

Αρχειοθήκη

Από το Blogger.

ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Πνευματική ιδιοκτησία & Αντιγραφή υλικού
Το περιεχόμενο του blog μας αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του kastorianiestia.gr
H αναδημοσίευση υλικού σε άλλη ιστοσελίδα επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση αναφοράς της πηγής με ενεργό link προς το πρωτότυπο άρθρο.

Πρόσφατα

29 Ιανουαρίου 2016
► “ΕΠΕΙΣΟΔΙΑΚΗ”   ήταν σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η (μη) συνάντηση των παραγωγικών φορέων της περιοχής, με τον υφυπουργό Εργασίας, για το ασφαλιστικό, στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε πριν δύο εβδομάδες στην αντιπεριφέρεια Καστοριάς.
Φανταστείτε τι θα γινόταν αν είχε πραγματοποιηθεί και η συνάντηση....
Ούτε “ψύλλος στον κόρφο” του υφυπουργού Τάσου Πετρόπουλου, ο οποίος όταν επισκέφθηκε την Καστοριά τον περασμένο Μάϊο, ως διοικητής του ΟΑΕΕ, υποσχέθηκε “λαγούς με πετραχείλια” στους ασφαλισμένους του Οργανισμού, αν ψήφιζαν “όχι” στο επικείμενο δημοψήφισμα και ανάγκαζαν τους δανειστές να αποδεχθούν τις θέσεις της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ!


Ευτυχώς που τον άκουσαν, γιατί τώρα δεν θα ήταν εκείνος υπουργός κι αυτοί δεν θα είχαν κανένα λόγο να τον συναντήσουν...
Όσο για το ύφος του ρεπορτάζ, που θυμίζει... πολεμικό ανακεινωθέν, καλό είναι σε μια πιθανή συνάντηση του υπουργού με τους παραγωγικούς φορείς, να δανειστεί το ύφος της τηλεπαρουσιάστριας του Κιμ  Γιογκ Ουν για να περιγράψει επακριβώς το κλίμα!

►ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ  των τοπικών φορέων, που δεν συμμετείχαν στην σύσκεψη με τον υπουργό, ήταν μόνο διαπιστωτικές και καθαρά περιγραφικές, λες κα οι ασφαλισμένοι ή οι ανασφάλιστοι, περιμένουν από αυτούς να μάθουν αυτά που οι ίδιοι βιώνουν στην καθημερινότητά τους!
Με φράσεις κλισέ, όπως φοροκαταιγίδα, λιτότητα και συρρίκνωση των εισοδημάτων, που ακούμε συχνά - πυκνά από τα χείλη των εκπροσώπων των φορέων, όχι μόνο δεν συγκινούνται οι περιοδεύοντες υπουργοί αλλά φεύγουν με την βεβαιότητα ότι η κατάσταση ελέγχεται πλήρως....


►ΑΝΤΙ Η ΤΟΠΙΚΗ δημοσιογραφία να επικεντρώσει την δημόσια κριτική της προς τις δύο βουλευτίνες, για τα κρατικά οχήματα και τα άλλα προνόμοια των βουλευτών, που έτσι κι αλλιώς δεν αλλάζουν, καλό είναι να τις κατευθύνει προς τα πραγματικά προβλήματα της τοπικής κοινωνίας, όπως η ανεργία και το πετρέλαιο θέρμανσης, που θ΄ αρχίσουν να “καίνε” απ΄ αυτό τον μήνα!
Και τότε να δούμε αν θα πάρουν σαφή θέση εντός και εκτός Κοινοβουλίου, διότι αυτά τα ζητήματα δεν έχουν περιθώρια για βερμπαλισμούς και λαϊκίστικες κορώνες, απ΄ αυτές που ακούμε συχνά τελευταία στις ανούσιες τηλεμαχίες  των τηλεοπτικών παραθύρων...


►ΑΥΤΗ Η ΠΕΡΙΟΔΟΣ    θα πρέπει να είναι η πιο ουσιαστική και η πιο παραγωγική για τους τοπικούς βουλευτές, αν κρίνουμε από τα δελτία τύπου που κατακλύζουν τα γραφεία των εφημερίδων, με την παρουσία τους στις δεκάδες βασιλόπιττες του Σαββατοκύριακου!
Σε σημείο που να αναρωτιέται κάποιος αν αυτό είναι η μοναδική “αρμοδιότητα” που τους έχει απομείνει, αφού όλα τα νομοσχέδια που ψηφίζουν στη Βουλή έρχονται.... “προτηγανισμένα” από τις Βρυξέλλες και αυτοί απλώς λειτουργούν σαν... φούρνοι μικροκυμμάτων!
Όμως και οι βασιλόπιτες δεν είναι μικρό πράγμα.... Και δεν έχουν άδικο όσοι υποστηρίζουν ότι αυτές είναι η πιο έγκυρη δημοσκόπηση για ένα βουλευτή που προσβλέπει στην επανεκλογή του....
Ευτυχώς πέρασαν οι εποχές της προσωπολατρίας των πολιτικών και δεν πέφτει  πλέον το φλουρί στο ίδιο πάντα πρόσωπο κάθε χρόνο.... θα ήταν μια ακόμα αφόρητη μονοτονία χωρίς νόημα για τους υπόλοιπους...


►ΜΠΟΡΕΙ η Καστοριά να έχασε τα πάντα ή σχεδόν τα πάντα, στο  διάβα του Καλλικράτη, όπως διοικητική αυτονομία, αρχιτεκτονική σχολή, στρατό κλπ. Αλλά και τοπική αξιοπρέπεια ως “προτεκτοράτο” της Κοζάνης! Κράτησε όμως ως ηθικό “αντίβαρο” την μία από τις δύο ΔΟΥ (η άλλη είναι της Κοζάνης) για να συμβολίζει το πάλαι ποτέ κραταιό εμπορικό κέντρο της Δυτικής Μακεδονίας, που συνεισέφερε το 5% των εσόδων στον εθνικό προϋπολογισμό!
Για μνημονιακούς λόγους έκλεισαν οι ΔΟΥ σε Φλώρινα και Γρεβενά, τα οποία όμως διατηρούν φυλακές, όπου θα προωθούνται όλοι οι εν δυνάμει... φοροφυγάδες της Περιφέρειας, αυξάνοντας κατακόρυφα τον πληθυσμό του μικρού αυτού νομού, που θα ανέβει στη κλίμακα της διεκδίκησης των ευρωπαϊκών κονδυλίων....

0 σχόλια:

Ενημερωθείτε

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

Δημοφιλείς αναρτήσεις