Στο facebook

Αρχειοθήκη

Από το Blogger.

ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Πνευματική ιδιοκτησία & Αντιγραφή υλικού
Το περιεχόμενο του blog μας αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του kastorianiestia.gr
H αναδημοσίευση υλικού σε άλλη ιστοσελίδα επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση αναφοράς της πηγής με ενεργό link προς το πρωτότυπο άρθρο.

Πρόσφατα

22 Ιανουαρίου 2016
 Άρθρο του Δημήτρη Ιατρίδη

Και τί φρικτή η  μέρα που ενδίδεις
(η μέρα που αφέθηκες κ΄ ενδίδεις)
και φεύγεις οδοιπόρος για τα Σούσα
και πιαίνεις στον μονάρχη Αρταξέρξη
που ευνοϊκά σε βάζει στην αυλή του.
Κ. ΚαβάφηςΔιαβάζοντας κάποιος στο διαδίκτυο τα τερατώδη ποσά που κατανέμονται στην διάρκεια των γιορτών από δημόσιους φορείς (Δήμους, Περιφέρεια κλπ) με την μέθοδο της “απ΄ευθείας ανάθεσης”, έχει την αίσθηση ότι οι διάφορορες “αποχρώσεις” των Ραγκουτσαριών, είναι το πρόσχημα για να ενισχυθούν οικονομικά ορισμένες επαγγελματικές τάξεις, με τρόπο που κινείται στα όρια της διαπλοκής και των πελατειακών σχέσεων!
Διότι πώς αλλιώς μπορεί να ερμηνευθεί η πρεμούρα ορισμένων Δήμων, να συμπεριλάβουν στον... αναθεωρημένο προϋπολογισμό των καρναβαλιών, ένα αξιοσέβαστο ποσό - που υπερβαίνει κατά πολύ τον προϋπολογισμό του Κοινωνικού Παντοπωλείου - για την “προβολή” τους στο καστοριανό κοινό... από συγκεκριμένα  μέσα ενημέρωσης!

Ή ένα εξίσου σημαντικό κονδύλι, για την φιλοξενία προσκαλεσμένων από τους φορείς, σε ξενοδοχεία της πόλης, τα οποία ούτως ή άλλως έχουν πληρότητα 100%, λόγω Ραγκουτσαριών, χωρίς να ξοδέψουν ούτε σεντ για την διαφήμισή τους!
Παραδοσιακά η φιλοξενία των καλεσμένων περιλαμβάνει και γεύματα σε παραδοσιακές ταβέρνες, οι οποίες είναι πρώτες στις λίστες των επισκεπτών, χωρίς όμως να συμμετέχουν και στην λίστα των χορηγών, για την διοργάνωση των καρναβαλιών από τους Δήμους!
Το οξύμωρο είναι ότι οι Δήμοι δέχονται την πιο κακόβουλη κριτική από αυτούς που θεωρούνται ευνοημένοι, διότι προφανώς πιστεύουν ότι αν φανούν “ελαστικοί”, την επόμενη φορά δεν θα τους προσέξουν....
Έτσι ακούσαμε αυτό τον καιρό “δημοσιογράφους” να μέμφονται και να επαινούν, με διαφορά μιας μέρας, το “Χωριό του Αη Βασίλη”!
Και ξενοδόχους να στηλιτεύουν τον Δήμο, επειδή δεν προνόησε να βάλει... πάμπερς στις πάπιες της λίμνης, που κουτσουλάνε τα πεζοδρόμια της λεωφόρου των Κύκνων!
Το ερώτημα είναι τι θα είχαν να πουν αν δεν υπήρχε το “χωριό” στην στεριά και οι πάπιες στη λίμνη;

Πριν από μερικά χρόνια, μια ευφάνταστη αντιδήμαρχος είχε προνοήσει να εγγράψει στον προυπολογισμό του Δήμου αρκετές δεκάδες χιλιάδες ευρώ, για την προβολή του.... ακινητοποιημένου πλοιαρίου “Ορεσειάς” και της “Σπηλιάς του Δράκου” σε δυνητικούς τοπικούς επισκέπτες!

Το αποτέλεσμα είναι οι μισοί και πλέον Καστοριανοί να μην έχουν επισκεφθεί την Σπηλιά και οχτώ στους δέκα να μην έχουν κάνει την βόλτα τους με το καράβι λόγω οικονομικής αδυναμίας.
 Ενώ αν τα χρήματα της διαφήμισης μεταφράζονταν σε δωρεάν εισιτήρια για τους κατοίκους του Δήμου, σήμερα όλοι θα ήταν ευχαριστημένοι!

0 σχόλια:

Ενημερωθείτε

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

Δημοφιλείς αναρτήσεις