Στο facebook

Αρχειοθήκη

Από το Blogger.

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ

ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Πνευματική ιδιοκτησία & Αντιγραφή υλικού
Το περιεχόμενο του blog μας αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του kastorianiestia.gr
H αναδημοσίευση υλικού σε άλλη ιστοσελίδα επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση αναφοράς της πηγής με ενεργό link προς το πρωτότυπο άρθρο.

Πρόσφατα

29 Ιανουαρίου 2016
 Άρθρο του Δημήτρη Ιατρίδη

Ακόμα δεν έγιναν αισθητές σε τοπικό επίπεδο οι παρενέργειες που θα προκαλέσει σ΄ όλο το πολιτικό φάσμα η εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας.
Είτε επειδή κάποιοι δεν θέλουν να παραδεχθούν ότι κάτι αλλάζει στον χάρτη της κεντροδεξιάς είτε όσοι το

αποδέχθηκαν, δεν πιστεύουν ότι αυτή η αλλαγή αγγίζει τους ίδιους!
Ύστερα από μια μακρά περίοδο “βολικής” εσωστρέφειας, για πολλούς εντός και εκτός των τειχών, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης άρχισε να αρθρώνει πολιτικό λόγο, πολύ πιο πέρα από τα τετριμμένα, που βρίσκει “ευήκοα ώτα” σε όλους σχεδόν τους πολιτικούς χώρους. Από τον βασικό πυρήνα της λαϊκής δεξιάς, μέχρι τις “άνυδρες” παρυφές του ΣΥΡΙΖΑ, όπου οι μετακινήσεις των ευκαιριακών ψηφοφόρων του κέντρου, ακολουθούν κατά κανόνα το ένστικτο της μετανάστευσης των αγρίων θηλαστικών της αφρικανικής στέπας!
Αυτονόητη θα πρέπει θα θεωρείται στο εγγύς μέλλον η προσάρτιση από την Ν.Δ. του Κυριάκου, όλων των βραχύβιων κομμάτων του μεσαίου υποτίθεται χώρου, αφού εκλείπουν οι λόγοι για τους οποίους συγκροτήθηκαν και αφού όλοι οι “διάττονες αστέρες” της πολιτικής που τα συναποτελούν, θα δώσουν την μάχη της προσωπικής τους επιβίωσης, κάτω από οποιαδήποτε σημαία!
Κάτω από αυτές τις παραδοχές και συντεταγμένες, θα διαμορφωθεί το πολιτικό σκηνικό και σε τοπικό επίπεδο, το οποίο βρίσκεται σε αποσύνθεση μετά τις εκλογές και την ανάληψη της εξουσίας από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Ήδη τα περισσότερα στελέχη του κυβερνοχώρου, έχουν εξαφανισθεί από προσώπου γης, αφήνοντας όλο το βάρος της δημόσιας παρουσίας στην τοπική βουλευτή, η οποία δεν προλαβαίνει να καλύπτει τις προσκλήσεις των συλλόγων, για την κοπή της βασιλόπιττας!
Στην αντίπερα όχθη θα υπάρξει κινητικότητα όταν λιώσουν και οι τελευταίοι “πάγοι” που δημιουργήθηκαν στο εσωτερικό της Ν.Δ. την εποχή της εσωστρέφειας και των παγετώνων...
Προς το παρόν τα τοπικά στελέχη, αναλίσκονται σε υπόγειες διαδρομές, που θυμίζουν κατά πολύ το “Underground” του Κουστουρίτσα, προκειμένου να εξασφαλίσουν τις απαραίτητες συμμαχίες, που θα τους κρατήσουν ζωντανούς στο προσκήνιο για τα επόμενα χρόνια.
Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις δύο “άσπονδων φίλων” της γαλάζιας πλευράς της βουλευτού Μαρίας Αντωνίου και του πρώην βουλευτή Ζήση Τζηκαλάγια, όπου αποτυπώνεται η προσωπική ερμηνεία ενός εκάστου στις εξελίξεις που δρομολογήθηκαν με την εκλογή του νέου προέδρου. ‘
Η μεν πρώτη επέδειξε μια αξιοθαύμαστη προσαρμοστικότητα στα νέα δεδομένα του χώρου, αλλάζοντας στρατοπεδο με “διαβατήριο” μια παλιά φωτογραφία της ίδιας με τον νέο αρχηγό, που λάνσαρε τεχνηέντως στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.
Ενώ ο δεύτερος, που ήταν με το στρατόπεδο των νικητών, δεν άντεξε την ... αποσυμπίεση των εκλογών και άφησε την “βαλβίδα” των  καταπιεσμένων συναισθημάτων του να ξεχειλίσει με πίκρα και πόνο....
Μ΄ αυτά τα δεδομένα, είναι εξαιρετικά δύσκολο να προβλέψει κανείς πότε θα έρθει επιτέλους η άνοιξη στην “παγωμένη” Καστοριά, η οποία συνοδεύεται κατά κανόνα από την αναγέννηση και την αναζωογόνηση της Φύσης.... Κι όπως έλεγε κι ο Ελύτης: “Για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολύ”. Απ΄όλους μας...

0 σχόλια:

Ενημερωθείτε

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

Δημοφιλείς αναρτήσεις