Στο facebook

Αρχειοθήκη

Από το Blogger.

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ

ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Πνευματική ιδιοκτησία & Αντιγραφή υλικού
Το περιεχόμενο του blog μας αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του kastorianiestia.gr
H αναδημοσίευση υλικού σε άλλη ιστοσελίδα επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση αναφοράς της πηγής με ενεργό link προς το πρωτότυπο άρθρο.

Πρόσφατα

12 Φεβρουαρίου 2016
 Άρθρο του Δημήτρη Ιατρίδη

Η ιστορία επαναλαμβάνεται με νομοτελειακή ακρίβεια τα τελευταία χρόνια για την πατρίδα μας.
Τις  ίδιες εικόνες που βλέπαμε στους δρόμους με κυβερνήσεις Ν.Δ. και Πασόκ,  τις βλέπουμε και σήμερα με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Η διαφορά βρίσκεται στο ιδεολογικο πρόσημο που και αυτό στις μέρες μας φαίνεται ότι έχει χάσει τη σημασία του.  Το ερώτημα δεν είναι καθόλου  ρητορικό και θα έπρεπε να απαντηθεί από καιρό: Πώς θα είμαστε (ως χώρα και ως λαός) σε μερικούς μήνες;

Κατά την άποψή μας, η απάντηση σ΄ αυτό,  θα πρέπει να αναζητηθεί ανάμεσα στις προφητείες των Μάγιας και στις δοξασίες του... Σόϊμπλε, που εξακολουθεί να πιστεύει ότι “η εγχείρηση πέτυχε, αλλά ο ασθενής απεβίωσε”!

Θα ήταν αφέλεια βέβαια να πιστεύει κανείς, ότι οι ιδεοληψίες του γερμανού υπουργού, που υποκρύπτουν οικονομικά κίνητρα, δεν παρέδωσαν την “Ευρώπη των λαών” στην Ευρώπη των αγορών!

Έτσι από τις πρώτες εκτιμήσεις μαθαίνουμε ότι με το νέο μνημόνιο για την τρίτη  δανειακή σύμβαση, η χώρα μας μπαίνει σε καθεστώς οικονομικής κατοχής και είναι υποχρεωμένη στον προϋπολογισμό της, να εγγράφει πρώτα τις υποχρεώσεις της προς τους δανειστές και ύστερα, αν περισσέψουν έσοδα, να πηγαίνουν στις λειτουργικές δαπάνες του κράτους και στις δημόσιες επενδύσεις!

Δηλαδή με μια εσωτερική χρεοκοπία... εξασφαλίζεται η αποπληρωμή του χρέους αλλά διαλύεται η εθνική οικονομία και η κοινωνική συνοχή.

Στο μέσο αυτού του κυκλώνα, βρίσκεται η περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας και ειδικότερα ο νομός Καστοριάς, που πλήττεται από πολύ υψηλά ποσοστά ανεργίας και από τις πρωτοφανείς καιρικές συνθήκες των τελευταίων χρόνων.
Με τόσο υψηλό κόστος ζωής, που ξεπερνάει κατά πολύ το αντίστοιχο του μέσου Ευρωπαίου, είναι αδύνατο να επιβιώσουν μεγάλα τμήματα του πληθυσμού, που οδηγούνται με μαθηματική ακρίβεια στην φτώχεια και την ανέχεια!
Ήδη πολλές εμπορικές κυρίως επιχειρήσεις έχουν βάλει “λουκέτο”, από την αρχή του έτους, μετά τα απογοητευτικά αποτελέσματα των εκπτώσεων, που νέκρωσαν κυριολεκτικά την αγορά!

Το υψηλό κόστος του πετρελαίου θέρμανσης, παρά τις συνεχείς μειώσεις των τιμών στις διεθνείς αγορές, έκανε πολλές εξαγωγικές επιχειρήσεις, όπως η ΕΔΗΚΑ, να λειτουργούν εκ περιτροπής, στις  μισές ημέρες της εβδομάδας, ενώ ο πρωτογενής τομέας έχει υποστεί ανεπανόρθωτες ζημιές από την κακοκαιρία, στην φυτική παραγωγή και στο ζωϊκό κεφάλαιο.

Τώρα  με την αριστερή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έρχεται να προστεθεί και το ασφαλιστικό και το φορολογικό που ουσιαστικά αποτελούν την ταφόπλακα των αγροτών και των ελεύθερων επαγγελματιών.

Απ΄ όλο αυτό τον Αρμαγεδδώνα, απουσιάζει εντελώς η μέριμνα της πολιτείας, η οποία αφού έχει εκχωρήσει όλες τις αρμοδιότητες ανέξοδα στους Δήμους, “ασχολείται” με τα μνημόνια και την εξασφάλιση των  υποχρεώσεων προς τους δανειστές - τοκογλύφους!

Αν αυτό θεωρείται σύγχρονη ευημερούσα χώρα, τι μας εμποδίζει να γίνουμε... τριτοκοσμική, για να περισώσουμε, έστω κάτι, από αυτό που ονομάζουμε εθνική εξιοπρέπεια; 


0 σχόλια:

Ενημερωθείτε

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

Δημοφιλείς αναρτήσεις