Στο facebook

Αρχειοθήκη

Από το Blogger.

ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Πνευματική ιδιοκτησία & Αντιγραφή υλικού
Το περιεχόμενο του blog μας αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του kastorianiestia.gr
H αναδημοσίευση υλικού σε άλλη ιστοσελίδα επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση αναφοράς της πηγής με ενεργό link προς το πρωτότυπο άρθρο.

Πρόσφατα

20 Φεβρουαρίου 2016
Σημαντικές αλλαγές που προστατεύουν τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων στα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας σε δήμους, περιφέρειες και άλλες δημόσιες υπηρεσίες,  εισάγουν οι σχετικές ρυθμίσεις  στο νομοσχέδιο «Μέτρα για
την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου και άλλες διατάξεις» που συζητείται σήμερα και αύριο στη Βουλή .
Ειδικότερα προβλέπονται οι εξής αλλαγές για τα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας:
Οι επιβλέποντες φορείς εκτέλεσης των προγραμμάτων υποχρεούνται να διασφαλίζουν την ασφάλεια και την υγεία των ωφελουμένων στον τόπο απασχόλησης τους ως προς όλες τις πτυχές της εργασίας και στο ίδιο επίπεδο προστασίας που παρέχεται και στους άλλους εργαζόμενούς τους. Επίσης υποχρεούνται να απασχολούν τους εργαζόμενους στις ειδικότητες για τις οποίες έχουν προσληφθεί και εφόσον εξασφαλίσουν ότι είναι κατάλληλοι για την εργασία για την οποία θα απασχοληθούν.
Για πρώτη φορά δίνεται η δυνατότητα στους υπουργούς να επιβάλλουν κυρώσεις στις περιπτώσεις που οι επιβλέποντες φορείς της Κοινωφελούς Εργασίας παραβιάζουν τους όρους του προγράμματος και τους κανόνες ασφάλειας και υγείας.
Για τους ωφελούμενους που θα απασχοληθούν σε βαριές και ανθυγιεινές εργασίας καταβάλλεται στο ΙΚΑ- ΕΤΑΜ της αντίστοιχης εισφοράς του κλάδου βαρέων και ανθυγιεινών.
Οι ωφελούμενοι υπάγονται στην ασφάλιση του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ –ΕΤΕΑ με πλήρη ιατροφαρμακευτική κάλυψη.
Κατά τη διάρκεια του προγράμματος οι ωφελούμενοι δικαιούνται να απουσιάζουν δύο εργάσιμες ημέρες μηνιαίως.
Οι ωφελούμενες σε κατάσταση κυοφορίας ή λοχείας, δικαιούνται να απουσιάζουν δεκατρείς (13) εργάσιμες ημέρες.
Επίσης, κάθε γονέας παιδιού ηλικίας 4 έως 18 ετών δικαιούται να απουσιάζει δύο (2) ημέρες, σε ώρες ή ολόκληρη ημέρα κάθε φορά, προκειμένου να διευκολυνθεί για την παρακολούθηση της σχολικής επίδοσης. Τις παραπάνω ημέρες απουσίας θα συνοδεύουν τα έντυπα αιτήσεων του ωφελούμενου και της έγκρισης του επιβλέποντος φορέα.
Στο εξής προβλέπεται η αμοιβή και κατά τη βραδινή εργασία του προαναφερόμενου προσωπικού, οριζόμενη σε 24,76 ευρώ ημερησίως και όχι υψηλότερη από 619 ευρώ μηνιαίως για ωφελούμενους ηλικίας 25 ετών και άνω και σε 21,59 ευρώ ημερησίως και όχι υψηλότερη από 539,75ευρώ μηνιαίως για ωφελουμένους κάτω των 25 ετών.
Δείτε ολόκληρο το νομοσχέδιο ΕΔΩ
Aftodioikisi. gr

0 σχόλια:

Ενημερωθείτε

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

Δημοφιλείς αναρτήσεις