Στο facebook

Αρχειοθήκη

Από το Blogger.

ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Πνευματική ιδιοκτησία & Αντιγραφή υλικού
Το περιεχόμενο του blog μας αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του kastorianiestia.gr
H αναδημοσίευση υλικού σε άλλη ιστοσελίδα επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση αναφοράς της πηγής με ενεργό link προς το πρωτότυπο άρθρο.

Πρόσφατα

16 Φεβρουαρίου 2016
 Χρονογράφημα του Χρήστου Γιούτσου

  Ήταν το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου της αγροτιάς και της υπαίθρου, η συμφωνία του Μάαστριχτ και αργότερα η ΚΑΠ, καθώς και όλες οι αποφάσεις των Βρυξελλών, για την γεωργία και την κτηνοτροφία μας.
  Κάποιοι, το ξέραν από τότε και αντιστάθηκαν με ανακοινώσεις και κινητοποιήσεις.


  Οι  περισσότεροι όμως ή δεν καταλάβαιναν  τί θα επακολουθήσει ή κάνανε πως δεν καταλάβαιναν.
  Οι ευρωβουλευτές τους, τότε, ψήφιζαν θετικά, σαν πιστοί εκφραστές και υπηρέτες του μεγάλου κεφαλαίου, χωρίς να νοιάζονται και να λογαριάζουν, αυτούς που τους έστειλαν εκεί.
Τα αποτελέσματα των αποφάσεών τους,  ας τα βλεπουν και ας τα χαίρονται σήμερα!!!
Από  το 27% της χώρας μας που ασχολείτο, και ζούσε από την γεωργοκτηνοτροφία, συρρικνώθηκε στο 5% με την κατρακύλα να συνεχίζεται.
Τα χωριά μας ερήμωσαν, οι γεωργοκτηνοτρόφοι καταστρέφονται μαρτυρικά, χρόνο με το χρόνο και οι χειρότερες μέρες συνεχίζουν  να έρχονται.
Και απο την άλλη, με περισσό θράσος όλοι αυτοί που δημιούργησαν μακρόχρονα το πρόβλημα με τις ψήφους τους και τις αποφάσεις τους βγαίνουν και μιλούν άλλοι για εξαθλίωση και άλλοι για εξυγίανση.
Χωρίς βέβαια να αναλαμβάνουν τις δικές τους ευθύνες, χωρίς να λένε, ούτε μια λέξη για τις αιτίες που δημιούργησαν αυτή την κατάσταση. Τσιμουδιά που λέει ο λαός.
  Ακόμα και τώρα που “ο κόμπος έφτασε το χτένι” πάλι κρύβουν την αλήθεια, η μασάνε τα λόγια τους, θυμίζοντας τους στίχους ενός γνωστού τραγουδιού του  Μ. Θεοδωράκη που λέει “ψέμματα σου λένε οι εχθροί μα και οι φίλοι σου, σου κρύβουν την αλήθεια. Που πας με ψεύτικα όνειρα... κλπ”
Τώρα όμως που η κοινωνία μας αγανακτεί, όταν βλέπει στα ύψη τις τιμές των αγροτικών προϊόντων, καθώς και των κτηνοτροφικών στα σούπερ μάρκετ και στις λαϊκές . Ενώ τα προϊόντα αγοράστηκαν  πάμφθηνα από τον απελπισμένο αγρότη και κτηνοτρόφο.
Τώρα πώς να παραδεχτούν οι υποστηρικτές του Μάαστριχτ ότι είναι συνένοχοι; Τώρα που οι εισαγωγείς πουλάνε σ΄ όποια τιμή γουστάρουν τα λιπάσματα τα φυτοφάρμακα και τις ζωοτροφές, σύμωνα και με τους νόμους που ψήφισαν οι δικοί τους πολιτικοί στην Ευρώπη;
  Τώρα που σ΄ αυτό το οικονομικό ελεύθερο και ασύδωτο αλεισβερίσι κάνει ο καθένας ό,τι θέλει;
Γιατί έστω και τώρα, δεν λένε την αλήθεια και ποιά είναι η αιτία όλων αυτών των δεινών;
Παρά λένε άλλα λόγια να αγαπιόμαστε.
  Υπάρχουν  όμως και κάποιοι αγρότες που τους πήρανε είδηση και να τι δηλώνουν στις εφημερίδές.
Γιώργος Σ. “Στον νομό μας υπάρχει μεγάλη αγανάκτηση γιατί το 80% των σιτηρών είναι αδιέθετα. θέλουν να μας τα πάρουν τζάμπα. Επίσης οι κτηνοτρόφοι οδηγούνται στην καταστροφή, αφού οι τιμές κρέατος και γάλακτος συνεχώς πέφτουν, ενδεικτικά αναφέρω ότι το αγελαδινό γάλα το αγοράζουν 5-6 λεπτά χαμηλότερα απ΄ό,τι πριν λίγους μήνες, το πρόβειο γάλα το παίρνουν με “κλειστή” τιμή, ενώ η τιμή που δίνουν για το κρέας δεν καλύπτει ούτε το κόστος παραγωγής”. Ο Γιώργος Τ. λέει “τα προβλήματα που συσσωρεύονται είναι αποτέλεσμα των συγκεκριμένων αντιαγροτικών πολιτικών των Βρυξελλών. Αποτέλεσμα είναι να μην υπάρχουν κατώτερες εγγυημένες τιμές για τα προϊόντα. Να υπάρχει ελεύθερη εισαγωγή προϊόντων και να θυσαυρίζουν ακόμα περισσότερο τα ξένα και ντόπια μονοπώλεια”. Συμπέρασμα λοιπόν, οι γεωργοκτηνοτρόφοι ξεκληρίζονται μέρα με τη μέρα σε ένα αργό θάνατο.
Κάποιοι απ΄ αυτούς γνωρίζουν τις αιτίες για το κατάντημά τους, οι περισσότεροι όωμς, ελπίζουν μάταια, αν και το πράμα “είναι φως φανάρι” και μιλάει μόνο του.
  Εγώ θα σας αναφέρω ένα παράδειγμα απ΄ το δικό μου το χωριό. Πριν από 25 χρόνια υπήρχαν τρια μεγάλα κοπάδια βοοειδών όπου οι κάτοικοι τα έβοσκαν με την σειρά τους. Σήμερα σ΄ όλο το χωριό απέμειναν 11 αγελάδες και απ΄ ό,τι μου λένε οι ιδιοκτήτες τους  δεν θα αργήσουν να τις σφάξουν κι αυτές, γιατί δεν συμφέρει πλέον καθόλου να τις κρατήσουν.
  Συγχαρητήρια λοιπόν, κύριοι που ψηφίσατε αυτήν την αγροτική  και οικονομική πολιτική!!!
  Καλά που δεν κάνανε οι άνθρωποι του χωριού μου και την κτηνοτροφική ζώνη, να χρεωθούν και στις τράπεζες!! Γιατί θα ξόδευαν ένα σωρό χρήματα για να βρίσκεται σήμερα εκεί ένα ερείπιο πεταμένων ευρώ.

0 σχόλια:

Ενημερωθείτε

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

Δημοφιλείς αναρτήσεις