Στο facebook

Αρχειοθήκη

Από το Blogger.

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ

ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Πνευματική ιδιοκτησία & Αντιγραφή υλικού
Το περιεχόμενο του blog μας αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του kastorianiestia.gr
H αναδημοσίευση υλικού σε άλλη ιστοσελίδα επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση αναφοράς της πηγής με ενεργό link προς το πρωτότυπο άρθρο.

Πρόσφατα

23 Φεβρουαρίου 2016
    Με τα πιο μελανά χρώματα περιέγραψαν οι εργαζόμενοι, γιατροί και διοικητικό προσωπικό, την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο Νοσοκομείο της Καστοριάς, σε μια συγκέντρωση διαμαρτυρίας, με τους εκπροσώπους των τοπικών φορέων, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Καστοριάς.

Τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο Καστοριάς είναι η ελλειπής χρηματοδότηση από το υπουργείο Υγείας και η υποστελέχωση σε ιατρικό προσωπικό, ειδικά στην Καρδιολογική Κλινική, όπου υπάρχουν δύο διευθυντές γιατροί, που καλύπτουν όλες τις εφημερίες.

  Η μη αντικατάσταση του Διοικητή εδώ και ένα χρόνο, δημιουργεί τεράστια λειτουργικά προβλήματα και υποχρεώνει τον επικεφαλής του ιατρικού προσωπικού να εκτελεί διπλά καθήκοντα στο Νοσοκομείο.

Επίσης υπάρχει τεράστιο πρόβλημα με την διακομιδή των ασθενών σε άλλα νοσοκομεία τριτοβάθμιας περίθαλψης, που γίνεται με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ γειτονικών νομών, επειδή το Νοσοκομείο Καστοριάς, διαθέτει δύο ασθενοφόρα, εκ των οποίων  το ένα δόθηκε “δανεικό” από τον Δήμο Νεστορίου και η προθεσμία παραχώρησης λήγει τον άλλο μήνα!

  Πάνω σ΄ αυτό, χαρακτηριστική είναι η περιγραφή των εργαζομένων, με τα ευτράπελα που συμβαίνουν κατά την επιστροφή των ασθενοφόρων, τα οποία κατεβάζουν τους γιατρούς στην... “Μπάρα” της Κοζάνης και τους υποχρεώνουν να επιστρέψουν  με ταξί στην Καστοριά, που το πληρώνει το Νοσοκομείο!

Σαν γενικό συμπέρασμα της χθεσινής συνάντησης των φορέων, για την ανάδειξη των προβλημάτων του Νοσοκομείου, μπορούμε να επισημάνουμε την κατάρρευση ενός παρακμασμένου Εθνικού Συστήματος Υγείας, το οποίο δεν είναι βιώσιμο και συμπαρασύρει στην αποδόμηση όλα τα Νοσοκομεία της χώρας!

  Αυτό που επιβάλλεται τώρα, είναι να σχεδιαστεί ένας νέος χάρτης υγείας, που θα δώσει νέα προοπτική σ΄ όλα τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας της πρωτοβάθμιας περίθαλψης, αλλά και θα ανταποκριθει στις σύγχρονες απαιτήσεις των υπηρεσιών υγείας.
Σήμερα η υποστελέχωση του Νοσοκομείου Καστοριάς, δημιουργεί συνθήκες εργασιακής εξουθένωσης, με αποτέλεσμα το προσωπικό να καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες, για να ανταποκριθεί στον αυξημένο όγκο λειτουργίας του Νοσοκομείου.

- Στην Καρδιολογική Κλινική υπάρχουν δύο ενεργοί διευθυντές που μπορούν να κάνουν μέχρι εφτά  εφημερίες.

Έγινε προκήρυξη για επικουρικούς γιατρούς και δεν υπήρξε κανένα ενδιαφέρον!
Επίσης δεν υπήρξε ενδιαφέρον ούτε για προσλήψεις με “μπλοκάκι” παροχής υπηρεσιών.

  Τα ίδια και χειρότερα προβλήματα αντιμετωπίζουν και οι άλλες κλινικές του Νοσοκομείου που για να επανέλθουν στην προ μνημονίων λειτουργία θα χρειαστούν γενναίες τομές στο εθνικό σύστημα υγείας.

  Στο τέλος της συνεδρίασης έγινε ένας απολογισμός των συμπερασμάτων τα οποία οι τοπικοί φορείς δεσμεύθηκαν να προωθήσουν με προσωπική παράσταση στο αρμόδιο υπουργείο.

0 σχόλια:

Ενημερωθείτε

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

Δημοφιλείς αναρτήσεις