Στο facebook

Αρχειοθήκη

Από το Blogger.

ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Πνευματική ιδιοκτησία & Αντιγραφή υλικού
Το περιεχόμενο του blog μας αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του kastorianiestia.gr
H αναδημοσίευση υλικού σε άλλη ιστοσελίδα επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση αναφοράς της πηγής με ενεργό link προς το πρωτότυπο άρθρο.

Πρόσφατα

24 Μαρτίου 2016
►ΓΕΜΑΤΗ ΑΝΤΙΦΑΣΕΙΣ   και αλληλοαναιρέσεις η “συνέντευξη” του εκπροσώπου τύπου της Μητρόπολης, για τα “χαμένα” ιερά κειμήλια σε άσχετη προς το αντικείμενο εφημερίδα και “δημοσιογράφο” γενικώς...
Αντίφαση πρώτη: “Αυτά τα κειμήλια, κατά την Μητρόπολη, εικάζεται (άρα δεν είναι σίγουρο) ότι έχουν φύγει από την Καστοριά πριν το

1974”
Και λίγο πιο κάτω “Πρόκειται για την περίοδο που υπήρχε δικτατορία και ό,τι αφαιρέθηκε δεν είναι καταγεγραμμένο”!
Αν δεν είναι “καταγεγραμμένα” λόγω... χούντας, τότε πώς γνωρίζουν οι σημερινοί ένοικοι του Επισκοπείου ότι πρόκειται για “φορητές εικόνες, παλαιές τοιχογραφίες, θησαυρούς ανεκτίμητης πνευματικής και θρησκευτικής αξίας”;
Αντίφαση δεύτερη: “Το 2006 η  υπόθεση τέθηκε από την Εισαγγελία Εφετών Δυτικής Μακεδονίας στο αρχείο΄, γιατί αφενός δεν προέκυψαν ενοχοποιητικά στοιχεία για κάποιο συγκεκριμένο πρόσωπο ή φορέα”
Και πιο κάτω αναιρεί τα όσα υποστήριξε παραπάνω με το.. δικονομικό επιχείρημα: “Ακόμη κι αν είχε βρεθεί κάποιος υπαίτιος, το διαπραχθέν αδίκημα λόγω πολλών ετών που είχαν περάσει έχει διαγραφεί”!
Παραβλέποντας την διατύπωση, λόγω... δημοσιογραφικής άγνοιας, ότι τα αδικήματα δεν διαγράφονται αλλά παραγράφονται... διαπιστώνουμε ότι ούτε το όνομα του φυσικού αυτουργού της μεγάλης λεηλασίας των κειμηλίων, τολμούν να προφέρουν οι επιγενόμενοι και απλά μόνο τον... “φωτογραφίζουν”!
Όσο για την “παλαιά μίτρα” που ήταν δωρεά των Καστοριανών της Κωνσταντινούπολης στα 1729, αδίκως την ταυτίζουν με την “μίτρα του Καραβαγγέλη” που έκαναν δώρο οι ομογενείς της Αμερικής μεταγενέστερα.
Διότι η πρώτη ήταν τόσο βαρύτιμη, που και να ήθελε, δεν θα μπορούσε να σηκώσει η κεφαλή του λιπόσαρκου ιεράρχη...

►ΕΜΕΙΝΕ ΜΕ ΤΗΝ απορία ο πρώην δήμαρχος Μ. Χατζησυμεωνίδης, πώς τα κατάφερε ο διάδοχός του Α. Αγγελής και έλυσε τον “γόρδειο δεσμό” του οθωμανικού στρατώνα στο Μαθιουδάκη, ικανοποιώντας και τις δύο πλευρές. Δηλ. και αυτούς που ήθελαν την διατήρηση του κτηρίου αλλά και αυτούς που θέλουν να κατασκευαστεί επιτέλους το αστυνομικό μέγαρο στην Καστοριά...
Κι όμως ήταν τόσο απλό! Με μια τροποποίηση της μελέτης και με την παραχώρηση του διπλανού οικοπέδου από τον Δήμο, έκλεισε το θέμα.
Εκείνο που έλειπε ήταν η πολιτική βούληση των προηγούμενων...
Και όπως είπε σιβυλλικά ο Δήμαρχος “δεν ήθελε κόπο, ήθελε τρόπο...”!


► ΜΕ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΥΣ   όρους καταγράφουν ορισμένα τοπικά μέσα ενημέρωσης τις εκθέσεις γούνας ανά τον κόσμο, βάζοντας μάλιστα και το σχετικό... σκορ στο “ντέρμπυ” Μιλάνο - Χογκ Κογκ με 1-0!
Από τα συμφραζόμενα, συμπεραίνουμε ότι είναι σαφείς οι προτιμήσεις τους προς την έκθεση του Μιλάνου, μια και θεωρούν το Χογκ Κογκ ως τον “κακό δαίμονα” της καστοριανής γουνοποιίας!
Επομένως ο εχθρός του εχθρού μου, είναι φίλος μου...
Να δούμε τί  στάση θα κρατήσουν με το τοπικό “ντέρπυ” των δύο Συνδέσμων, που διοργανώνουν ξεχωριστές εκθέσεις σε Καστοριά και Αθήνα;
Εδώ μάλλον οι προβλέψεις τους, θα συγκλίνουν στο “Χ” καθότι έχουν τους δικούς τους λόγους... να μην τα “χαλάσουν” με κανένα...


►ΟΛΟΙ ΣΥΖΗΤΟΥΝ (και παζαρεύουν...) τα ανταποδοτικά οφέλη που θα προκύψουν για τον τόπο, από την διέλευση του αγωγού ΤΑΡ. Αλλά κανείς δεν προβλέπει τις συνέπειες για τον άνθρωπο και το περιβάλλον στα επόμενα χρόνια!
Η διεθνής πρακτική μιλάει για “κρανίου τόπο” από τις περιοχές που διέρχονται αυτοί οι αγωγοί, με την διαφορά ότι εκεί έχουμε να κάνουμε με τις ρωσικές και ουκρανικές στέππες.
Ενώ κάποιοι προσπαθούν να φέρουν τις στέππες εδώ!
Με αντάλλαγμα κάποια αόριστη μελέτη για τηλεθέρμανση στο μέλλον από την Πτολεμαϊδα ή από την λίμνη...
Και μέχρι τότε  θα βλέπουμε το φυσικό αέριο με το... κιάλι... όπως ο άνθρωπος που έβλεπε τα τρένα να περνούν...


► ΔΕΝ ΧΑΝΕΙ   ευκαιρία το δίδυμο Χατζησυμεωνίδη - Παρχαρίδη να αποχωρεί “εις ένδειξιν διαμαρτυρίας” από την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, υπό το φως των προβολέων και των καμερών του (άλλου) διδύμου της εγχώριας “ενημέρωσης”... Που αφουγκράζεται απολύτως τον πόνο και την θλίψη των δύο συμβούλων της μειοψηφίας οι οποίοι βρέθηκαν ξαφνικά “απ΄ τα ψηλά στα χαμηλά” και δεν ξέρουν πώς να εκφράσουν τον καημό τους!
Η τελευταια απαίτησή τους ήταν να εκδοθεί ψήφισμα από το Δ.Σ. εναντίον των δηλώσεων Μπουζάλα περί “Μακεδονίας”, λες και το Δημοτικό Συμβούλιο είναι το πλέον αρμόδιο να εγκαλεί υπουργούς για τα ατοπήματά τους...

0 σχόλια:

Ενημερωθείτε

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

Δημοφιλείς αναρτήσεις