Στο facebook

Αρχειοθήκη

Από το Blogger.

ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Πνευματική ιδιοκτησία & Αντιγραφή υλικού
Το περιεχόμενο του blog μας αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του kastorianiestia.gr
H αναδημοσίευση υλικού σε άλλη ιστοσελίδα επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση αναφοράς της πηγής με ενεργό link προς το πρωτότυπο άρθρο.

Πρόσφατα

11 Μαρτίου 2016
► ΣΤΟΝ ΑΠΟΗΧΟ  των ακραίων απόψεων που ακούστηκαν από ορισμένους στο Δημοτικό Συμβούλιο για το Κουρσούμ Τζαμί, υπάρχει και ο αντίλογος:

Με επιχειρήματα που είναι συντριπτικά σε βάρος μας, στην διαχείριση της πολιτιστικής κληρονομιάς των αλλόθρησκων.

Ενώ εμείς απαιτούσαμε σεβασμό από τους τούρκους στην Αγία Σοφία και τα άλλα χριστιανικά μνημεία της Πόλης, την ίδια στιγμή είχε επιτραπεί σε τζαμιά της Θεσσαλονίκης να λειτουργήσουν είτε σαν αποθηκευτικοί χώροι είτε σαν χώροι διασκέδασης αισχύστου είδους, όπως το Αλκαζάρ στο κέντρο της πόλης, που επί χρόνια λειτουργούσε σαν πορνό κινηματογράφος!Αλλά και στα καθ΄ ημάς, δεν ήταν μικρότερη η απαξίωση που δέχθηκαν τα οθωμανικά μνημεία, αφού από τα εφτά τζαμιά της πόλης έμεινε μόνο ένα κι αυτό έγινε σκουπιδότοπος!

Σύμφωνα μάλιστα με τις μαρτυρίες του κ. Νίκου Πιστικού κι  αυτό  θα είχε γκρεμιστεί, αν στην κατεδάφιση του έκτου τζαμιού, δεν συνέβαινε ένα ατύχημα με θύμα μικρό παιδί, που το απέδωσαν στην... οργή του Αλλάχ και έτσι γλύτωσε το Κουρσούμ Τζαμί!

► ΣΦΟΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ  δέχεται αυτό τον καιρό ο Φ. Πετσάλνικος, για το θέμα της περιβόητης ΔΕΡΑΣΕΝ, από τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, πολλά από τα οποία,  υπήρξαν ευνοούμενοι ή και αυλικοί στην περίοδο της μεγάλης ακμής του!

Ενώ τώρα που βρίσκεται σε παρακμή τον “λιθοβολούν” εκ του ασφαλούς με μεγαλύτερο πείσμα απ΄ ό,τι κάποτε οι ορκισμένοι εχθροί του!

Αυτό αποτελεί την συνισταμένη δύο  λαϊκών παροιμιών που λένε: Δρυός πεσούσης πας ανήρ ξυλεύεται και Κανένας πιο αγνώμονας από τον ευεργετηθέντα!


►ΜΕΤΑ ΤΗΝ     απένταξη του πολυμηχανήματος για την λίμνη από το ΕΣΠΑ και μέχρι την επανένταξη του στο επόμενο ΣΕΣ, η Περιφέρεια αποφάσισε την απευθείας ανάθεση σε ιδιώτη της διαχείρισης των καλαμώνων της λίμνης, τουλάχιστον προσωρινά....

Αλλά επειδή στην Ελλάδα ισχύει το “ουδέν μονιμότερο του προσωρινού”, καλό είναι να έχουμε τον νου μας, για να μην παγιωθεί αυτή η κατάσταση!

Γιατί όπως άφησε να εννοηθεί και ο αντιπεριφερειάρχης, οι αναθέσεις μπορούν να συνεχιστούν “όσο κι αν χρειαστεί” προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα φαινόμενα υπερτροφισμού της λίμνης!

Μόνο που τα φαινόμενα θα συνεχιστούν με γεωμετρική πρόοδο, όσο δεν υπάρχει μόνιμη και βιώσιμη λύση σ΄ αυτά.


►ΑΝ ΗΤΑΝ ΤΟΣΟ ΑΠΛΟ, όσο υποστηρίζει στην επιστολή ΄της προς τον Δήμαρχο Καστοριάς η βουλευτής Μαρία Αντωνίου, η κατασκευή του αστυνομικού μεγάρου σε νέο χώρο, που θα προτείνει ο Δήμος, τότε προς τί ο θρήνος και ο οδυρμός, για την απόφαση του ΚΑΣ που κρίνει διατηρητέο  τον οθωμανικό στρατώνα του πρώην στρατοπέδου “Μαθιουδάκη”;

Δεν μπορούσε η κ. Αντωνίου να υποστηρίξει τότε την άποψή της, για να ξεμπλοκάρουν οι διαδικασίες ή κάτι άλλο συμβαίνει εις το βασίλειον της Δανιμαρκείας;

Ελπίζουμε μετά από αυτό, να μην ζητήσει και την... αξιοποίηση του οθωμανικού στρατώνα - που τόσο φανατικά πολέμησε - γιατί θα είναι σαν να λέει προς τους αντιφρονούντες: αφού το σώσατε, τώρα θα το λουστήτε...

0 σχόλια:

Ενημερωθείτε

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

Δημοφιλείς αναρτήσεις