Στο facebook

Αρχειοθήκη

Από το Blogger.

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ

ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Πνευματική ιδιοκτησία & Αντιγραφή υλικού
Το περιεχόμενο του blog μας αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του kastorianiestia.gr
H αναδημοσίευση υλικού σε άλλη ιστοσελίδα επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση αναφοράς της πηγής με ενεργό link προς το πρωτότυπο άρθρο.

Πρόσφατα

1 Μαρτίου 2016
Οι τιμές του αργού πετρελαίου μειώθηκαν σήμερα, καθώς η μείωση της δραστηριότητας στο βιομηχανικό τομέα της Κίνας, υπερκάλυψε τις αναφορές στη διάρκεια της νύχτας για μείωση της παραγωγής πετρελαίου στις ΗΠΑ, αλλά και στον ΟΠΕΚ, προδιαγράφοντας αύξηση της ζήτησης.

Η τιμή των συμβολαίων μελλοντικής εκτέλεσης πετρελαίου, για το πετρέλαιο προέλευσης Δυτικού Τέξας ήταν στα 33,63 δολάρια το βαρέλι, μειωμένη κατά 12 σεντς από το τελευταίο κλείσιμο.

Ωστόσο η τιμή αυτή είναι ακόμη αυξημένη κατά 30% σε σύγκριση με το χαμηλό επίπεδο τιμών στα 26 δολάρια το βαρέλι που καταγράφηκε στις 11 Φεβρουαρίου, ως το χαμηλότερο επίπεδο τιμής, για τη χρονιά που διανύουμε. Μία τέτοια πτώση της τιμής του βαρελιού είχε να καταγραφεί από το 2003.

Η τιμή των συμβολαίων μελλοντικής εκτέλεσης για το πετρέλαιο Brent διεθνούς προέλευσης, μειώθηκε κατά 17 σεντς στα 36,40 δολάρια το βαρέλι, παραμένοντας αυξημένη κατά 20% σε σύγκριση με την τιμή της 11ης Φεβρουαρίου.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι οι αρνητικές τάσεις που διαμορφώνονται στη βιομηχανική παραγωγή της Κίνας, επηρεάσαν τη σημερινή πτώση των τιμών του πετρελαίου. Η δραστηριότητα στη βιομηχανική παραγωγή της Κίνας μειώθηκε περισσότερο απ' ότι αρχικά αναμενόταν το Φεβρουάριο, με τον επίσημο δείκτη αγορών (PMI) στις 49 μονάδες, έναντι 49,4 μονάδες τον προηγούμενο μήνα.

Ο δείκτης αυτός, έχει ψυχολογικό όριο ισορροπίας τις 50 μονάδες περιγράφοντας τη διαχωριστική γραμμή μεταξύ της οικονομικής ανάπτυξης και της συρρίκνωσης της κινεζικής οικονομίας. Μια πιο ρεαλιστική εκτίμηση των αναλυτών ήταν ότι η τιμή του δείκτη αυτού, θα ήταν στις 49,3 μονάδες για τον Φεβρουάριο.

Παρά την αρνητική αυτή επίδραση από την Κίνα, οι αναλυτές της αγοράς πετρελαίου δηλώνουν ότι υπάρχουν αλλαγές στη βασική σχέση μεταξύ της προσφοράς και της ζήτησης του πετρελαίου, οι οποίες υποστηρίζουν την αύξηση των τιμών. Ειδικότερα, καταγράφονται ενδείξεις αύξησης της ζήτησης και μείωσης της πετρελαϊκής παραγωγής στις ΗΠΑ, αλλά και στις χώρες-μέλη του ΟΠΕΚ.

“Η συνολική κατανάλωση πετρελαίου στην αγορά των ΗΠΑ αυξήθηκε στα 19,4 εκατ βαρέλια την ημέρα το 2015, σημειώνοντας ετήσια αύξηση 290.000 βαρελιών.

Η αύξηση αυτή, είναι η μεγαλύτερη ετήσια αύξηση κατανάλωσης πετρελαίου, από το 2008, σύμφωνα με την τράπεζα Barclays Bank.

Τα στοιχεία της αμερικανικής κυβέρνησης που δημοσιοποιήθηκαν χθες, κατάγραψαν μείωση της παραγωγής πετρελαίου, τον Δεκέμβριο για τρίτο συνεχόμενο μήνα κατά 43.000 βαρέλια ημερησίως, στα 9,26 εκατ βαρέλια, το χαμηλότερο επίπεδο παραγωγής της χρονιάς. Ωστόσο, ο μέσος όρος της παραγωγής πετρελαίου για το 2015, καταγράφηκε στα 9,43 εκατ βαρέλια ημερησίως, αυξημένος κατά 720.000 βαρέλια σε σύγκριση με την παραγωγή του 2014.

Η προσφορά πετρελαίου από τον ΟΠΕΚ παρουσίασε επίσης, μείωση κατά 280.000 βαρέλια ημερησίως μεταξύ του Ιανουαρίου και του Φεβρουαρίου στα 32,37 εκατ βαρέλια ημερησίως, σύμφωνα με τα στοιχεία έρευνας του Ρόιτερς επί τη βάσει των στοιχείων των πετρελαϊκών εταιριών, αλλά και του ΟΠΕΚ.

Ωστόσο, εκφράζονται ανησυχίες, σχετικά με τις ποσότητες πετρελαίου που αποθηκεύονται και εκτιμάται ότι ξεπερενούν το 1 εκατ βαρέλια ημερησίως.

Παράλληλα, οι επενδυτές στην αγορά πετρελαίου παρακολουθούν άμεσα τις κινήσεις και πρωτοβουλίες μεταξύ της Ρωσίας και της Σαουδικής Αραβίας, για το “πάγωμα” της παραγωγής πετρελαίου, ταυτόχρονα με τις πολεμικές εξελίξεις στη Συρία, ενώ επισημαίνουν ότι το πάγωμα της παραγωγής πετρελαίου, απέχει από τη μείωσή της.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ real. gr

0 σχόλια:

Ενημερωθείτε

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

Δημοφιλείς αναρτήσεις