Στο facebook

Αρχειοθήκη

Από το Blogger.

ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Πνευματική ιδιοκτησία & Αντιγραφή υλικού
Το περιεχόμενο του blog μας αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του kastorianiestia.gr
H αναδημοσίευση υλικού σε άλλη ιστοσελίδα επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση αναφοράς της πηγής με ενεργό link προς το πρωτότυπο άρθρο.

Πρόσφατα

12 Μαρτίου 2016
  Με μια μάλλον ασαφή και με πολλές αντιφάσεις δήλωση του εκπροσώπου της, "αποκλειστικά" στην Εφημερίδα Νέα Καστοριά  και στην κ. Θ. Κωτσοπούλου, η Ιερά Μητρόπολη Καστοριάς, επιχειρεί να υποβαθμίσει στο επίπεδο του... facebook, το μείζον θέμα της συλλογής
υπογραφών για την επιστροφή των Ιερών Κειμηλίων. Τα οποία έχουν εξαφανισθεί στο παρελθόν από την Μητρόπολη και το θέμα ανακίνησε με επιστολή του στην Εφημερίδα "ΟΔΟΣ" ο έγκριτος συμπολίτης μας κ. Αναστάσιος Πηχεών.
Στην δήλωσή του ο εκπρόσωπος της Μητρόπολης αναφέρει επί λέξει:
"Κακώς τίθεται το ερώτημα προς την Μητρόπολη. Πρέπει να απευθύνουν τα ερωτήματα προς τους φορείς" 
Και αμέσως μετά συμπληρώνει:
"Σε όποιον έχει απορίες επί του θέματος, μπορεί να έλθει στη Μητρόπολη, να τις θέσει και να πάρει τις απαντήσεις του. Τα παιδιά επικοινωνούν προσωπικά με τον πατέρα τους και όχι διά του τύπου"
Προφανώς ο σεβαστός εκπρόσωπος είναι ο πρώτος που "παραβιάζει" την παραπάνω αρχή και πριν αλέκτωρ φωνήσαι ... επικοινωνεί εκείνος με το ποίμνιο διά του τύπου της επιλογής του!
Εκτός κι αν υπάρχουν εφημερίδες που θεωρούνται "Παιδιά ενός κατώτερου Θεού" ή ενός κατώτερου εκδότη...
Και για να αιτιολογήσει την μονόπλευρη σχέση της Μητρόπολης με τον τοπικό τύπο δηλώνει ότι:
"Από την άλλη πλευρά όμως, υπάρχουν κάποιοι εκδότες που δεν στέλνουν τα έντυπά τους στη Μητρόπολη, επομένως ορισμένα θέματα δεν τα γνωρίζουμε. Πώς λοιπόν να απαντήσουμε σε κάτι που δεν γνωρίζουμε"
Την ίδια απορία εκφράζουμε κι εμείς όταν βλέπουμε ότι οι αναγνώστες μας ενημερώνονται μέσω άλλων εφημερίδων άσχετων με το θέμα.
Όσο για την εκφρασμένη απαξίωση της Μητρόπολης προς τα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης  και προς ενημέρωση των αναγνωστών μας, θα πρέπει να πούμε ότι η Ιερά Μητρόπολη Καστοριάς έχει  καταργήσει προ πολλού την επικοινωνιακή της σχέση με ορισμένες τοπικές εφημερίδες διατηρώντας ειδική λίστα με κάποιες άλλες. Και επικοινωνεί μ΄ αυτές, στέλνοντας τον ηλεκτρονικό "σύνδεσμο" που παραπέμπει στην ιστοσελίδα της όπου είναι αναρτημένα όλα τα δελτία τύπου με άφθονο φωτογραφικό υλικό από όλες τις εκδηλώσεις της.
Αν αυτό δεν είναι ηλεκτρονική επικοινωνία τότε τι είναι;

10 σχόλια:

 1. Ένα ειλικρινέστατο ΕΥΓΕ στην Καστοριανή Εστία για την αμεροληψία και την παρρησία της!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Δεν θέλει κανείς να πιστέψει πως και η Ι.Μ. Καστοριάς έχει τη δική της παράγκα στον χώρο της τοπικής δημοσιογραφίας. Το ότι διάλεξε όμως μια κατ' ευφημισμόν "δημοσιογράφο" για ν' απαντήσει σ' ένα σοβαρό θέμα, αυτό δείχνει. Της έδωσε της συγκεκριμένης ένα κείμενο προκάτ (γιατί αν τόγραφε η ίδια, θα έκανε τα συνήθη λάθη της, 2-3 ανά παράγραφο, και υπέθεσε πως απάντησε για τα κειμήλια που αναζητούνται. Καυμένη Καστοριά (και ΝΕΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑ) σε ποιών "δημοσιογράφων" τα χέρια έχεις αφεθεί...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. "Από την άλλη πλευρά όμως, υπάρχουν κάποιοι εκδότες που δεν στέλνουν τα έντυπά τους στη Μητρόπολη, επομένως ορισμένα θέματα δεν τα γνωρίζουμε. Πώς λοιπόν να απαντήσουμε σε κάτι που δεν γνωρίζουμε"
  Αφού λοιπόν δεν γνωρίζεται το θέμα τότε πως απαντάτε τώρα?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Είναι εκπληκτικό: Το επίπεδο του εκπροσώπου της Μητρόπολης, είναι ταυτισμένο με την δημοσιογραφική παράγκα της Καστοριάς.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. "Από την άλλη πλευρά όμως, υπάρχουν κάποιοι εκδότες που δεν στέλνουν τα έντυπά τους στη Μητρόπολη..."
  Τι "καρφί" είναι αυτό;
  Οι Εκδότες οφείλουν να στέλνουν την Εφημερίδα τους στους Συνδρομητές. Τίμια πράγματα. Υπάρχουν τόσοι φορείς. Είναι κανείς βασιλικώτερος του βασιλέως; Άντε, γιατί πολύ στο τζάμπα κακόμαθαν όλοι.

  Συνδρομητής τριών τοπικών εφημερίδων

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Δηλαδή ή Μητρόπολη ζήτησε από κάποιες έφημεριδες να γίνει συνδρομητής τους κι εκείνες αρνήθηκαν? Ή μήπως τις διαχωρίζει σε "αμαρτωλές" και σε "ενάρετες" τις οποιες ενισχύει με.... αντίδωρα σε φακελάκι?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Ωραίος ο παπάς!!! Θέλει τσάμπα εφημερίδα!!!
  Γιατί?
  Αυτός κάνει τσάμπα γάμους και βαπτίσια??
  Τι άλλο θα ακούσουμε στην Καστοριά?
  Καλά τα γράφει η Καστοριανή Εστία; Μας περνάνε για ιθαγενείς! Έλεος!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Μπράβο στον κ. Πηχεών! Εύγε!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Η αντιδεοντολογική πράξη της κυρίας Κωτσοπούλου, δεν έχει επιπτώσεις. Δεν θα βγει κανείς να την καταγγείλει?
  Πώς ανέχεστε τέτοια δημοσιογραφική κατάντια?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Πώς τα φέρνει η μοίρα... Τυχαία έπεσα σε αυτό το παλαιότερο δημοσίευμα σας και με αφορμή τον τίτλο αναρωτήθηκα : Και να ήτανε η μοναδική φορά...
  Απόψε ετοιμάζεται Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός στο μοναστήρι των Αγίων Αναργύρων. Επί πολλά χρόνια όμως τότε που ήταν εδώ όχι μόνο οι γνωστοί μοναχοί αλλά και πλήθος κόσμου που έμεινε παραπονούμενο, ο δεσπότης δεν πατούσε στην πανήγυρη. Αυτά δεν παραγράφονται.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Ενημερωθείτε

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

Δημοφιλείς αναρτήσεις