Στο facebook

Αρχειοθήκη

Από το Blogger.

ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Πνευματική ιδιοκτησία & Αντιγραφή υλικού
Το περιεχόμενο του blog μας αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του kastorianiestia.gr
H αναδημοσίευση υλικού σε άλλη ιστοσελίδα επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση αναφοράς της πηγής με ενεργό link προς το πρωτότυπο άρθρο.

Πρόσφατα

18 Μαρτίου 2016

  ΠΡΟΣ :
ΤΜΗΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ
ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Σε συνέχεια, της υπ’ αρ. πρωτ. 1491/17-02-2016, εισερχομένης επιστολής στον Δήμο (για τον Δήμαρχο) Άργους Ορεστικού, που, κοινοποιήθηκε και προς εσάς, την 17-02-2016, σχετικής με τα λύματα πόλης μας, που, χωρίς καμία, απολύτως, επεξεργασία,

χρόνια τώρα, όπως και τώρα, διοχετεύονται στον ιστορικό μας Αλιάκμονα, τον αρχαίο ποτάμιο θεό, που είναι, άρρηκτα-σταθερά-στέρεα, συνδεδεμένος με την φυσιογνωμία και εξέλιξη της περιοχής μας, την αρχαία Μάκετα, κατόπιν και υποδείξεως σας, σας γνωρίζουμε τα εξής, για ορισμένες περιπτώσεις :
Α) Οικισμός Αμμουδάρας :
1) Στον εδώ Οικισμό, στον κεντρικό δημόσιο δρόμο, στην είσοδο του χωριού, από Άργος Ορεστικό, δίπλα στα σπίτια-κιόσκι-βρύση πόσιμου νερού, ρέουν τα απόβλητα. Τα λύματα, με τη δυσάρεστη οσμή, οικιακής χρήσης, ακόμη, μετά από δυο και πλέον χρόνια, διαμαρτυριών-καταγγελιών-και δημόσιων παραπόνων των κατοίκων, κατά τα λεγόμενα τους∙ και πρόσφατα την Δευτέρα 29-02-2016, αλλά και περαστικών, συνεχίζουν, εδώ, να ρέουν επιφανειακά, με το ενδεχόμενο, μόλυνσης του υδροφόρου ορίζοντα, και επιπτώσεις στις καλλιεργήσιμες και μη εκτάσεις.
2) Κεντρικό αντλιοστάσιο των εδώ Οικισμών : Αμμουδάρας-Αμπελοχωρίου-Βοτανίου
Αν συνδυάσουμε, το ότι, γύρω, από το παραμελημένο, κατά κατοίκους, κεντρικό αντλιοστάσιο, με την πρόχειρη, προ μηνός, περίπου, παρέμβαση, από το οποίο υδρεύονται οι τρεις προαναφερόμενοι Οικισμοί, καλλιεργούνται εκτάσεις, με έντονη λίπανση και φυτοπροστατευτική προστασία, το γεγονός, με τα επιφανειακά λύματα, ο κίνδυνος, για την δημόσια υγεία-ζώα-φυτά, είναι εμφανής.
Β) Το ίδιο παρατηρείται και με τα απόβλητα, Οικισμού Διαλεκτού, που, σε σημείο, μη καλυπτόμενο από την βλάστηση, που, η φύση, δεν φρόντισε εκεί να το καλύψει, είναι επιφανειακά, με έντονη την δυσοσμία και ενόχλησης των εκεί ακτημόνων και περαστικών.
* Να σημειωθεί, ότι, από 2ημέρου (01-03-2016), κατά κατοίκους, και μετά από πέντε και πλέον χρόνια εκκρεμότητας, έγινε τώρα, παρέμβαση, που βρίσκεται σε εξέλιξη, απόφραξης σε σημείο, με φρεάτιο+συνεχόμενου αγωγού, κατόπιν, προφανώς, ειδοποίησης του Δημάρχου, για του φόβου το αληθές, όπως φαίνεται σε ψηφιακή μας φωτογραφία, με αποτυπωμένη την ημερομηνία!!! =[=σχετικές, υπ’ αριθμ. πρωτ. 10222/19-08-2011, 13012/20-10-2011, 10746/06-09-2012, κ.λ.π. εισερχομένων επιστολές μου, για Διαλεκτό, εκτός των άλλων, προς τον νυν Δήμαρχο]!!!
- Για τα ανωτέρω, λοιπά, έχουμε, φωτογραφικό υλικό, ψηφιακής μορφής, με αποτυπωμένη ημερομηνία, που σας δείξαμε την Τετάρτη 17-02-2016.
Γ) Παρόμοιες περιπτώσεις, κατά δημότες, υπάρχουν και αλλού, ακόμη και σε ρυάκια, με τα κρυστάλλινα νερά τους.
Δ) Επιπλέον, στο έλεος των σκουπιδιών αυθαιρεσίας, ο Δήμος μας, παρόχθιες και μη, αποτυπωμένες, σε ψηφιακές μας φωτογραφικές μηχανές, με ημερομηνία, φωτογραφίες και σε γνώση του Εισαγγελέα Πρωτοδικών, για μερικές από αυτές. [= στο Ε.Δ. και πάλι, παραπέμπεται η Ελλάδα, ακούσαμε και πάλι, δημόσια, την Παρασκευή 26-02-2016, για την ρύπανση υδάτων!!].
- Ελπίζουμε, οι υπεύθυνοι-ανεύθυνοι, που, κατά φαινόμενα, αλλού τρέχει ο λογισμός τους, στα απλά-στα πρόχειρα, που, αποδεικνύουν, ότι, δεν είναι για τα δύσκολα, να πράξουν το αυτονόητο και όχι να ενεργούν, ως συνήθως, επειδή το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα, που, είναι, κατώτερο των περιστάσεων, δεν δέχεται να κάνει το αυτονόητο.
- Όχι, στις έωλες (=μπαγιάτικες), δικαιολογίες. – Η αδιαφορία, βρίσκει, πάντα, μια δικαιολογία, κάτι, το συνηθισμένο στον νεοέλληνα, για να ξεχνούμε, σε περιπτώσεις, τα άλλα-το τι, γίνεται στον Δήμο!!

Κοινοποιείται :
1) Αντιπολίτευση Δήμου,
2) Εισαγγελέα (=για ενημέρωση),
3) Όπου δει.

Άργος Ορεστικό ,
 03-03-2016

Τσιούπας Χάρης
Κτηνίατρος Α.Τ.Ε.
Πρώην Δημοτικός
Σύμβουλος

0 σχόλια:

Ενημερωθείτε

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

Δημοφιλείς αναρτήσεις