Στο facebook

Αρχειοθήκη

Από το Blogger.

ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Πνευματική ιδιοκτησία & Αντιγραφή υλικού
Το περιεχόμενο του blog μας αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του kastorianiestia.gr
H αναδημοσίευση υλικού σε άλλη ιστοσελίδα επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση αναφοράς της πηγής με ενεργό link προς το πρωτότυπο άρθρο.

Πρόσφατα

24 Μαρτίου 2016
ΜΕ ΔΙΑΡΡΟΕΣ ΣΤΟΝ ΤΥΠΟ ΚΑΝΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ

  Άβουλοι, μικροί και μοιραίοι αντάμα... οι ιθύνοντες της Περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας, με επικεφαλής τον περιφερειάρχη Θ. Καρυπίδη, επιχειρούν να λύσουν το προσφυγικό, αναπαράγοντας τον μύθο του τσοπάνη με τον λύκο, με διαρροές προς τα τοπικά μέσα ενημέρωσης!


  Αντιφατικές είναι και οι δηλώσεις των ανθρώπων της Περιφέρειας στο θέμα της εγκατάστασης προσφύγων στην Καστοριά, όπου ο μεν περιφερειάρχης διαβεβαιώνει ότι: “Η Καστοριά είναι η τελευταία επιλογή, λόγω της εγγύτητας των συνόρων με την Αλβανία”. Ενώ ο εντεταλμένος σύμβουλος της Περιφέρειας στην Πολιτική Προστασία κ. Κάτανας, έχει προσδιορίσει ως χώρο εγκατάστασης των προσφύγων στην Καστοριά το πρώην κτήριο του ΤΕΙ!

  Κάτω από αυτές τις συνθήκες , που κινούνται στα όρια της φαιδρότητας, ανέλαβαν πρωτοβουλίες οι τρεις Δήμαρχοι του νομού Καστοριάς Ανέστης Αγγελής, Πάνος Κεπαπτσόγλου και Πασχάλης Γκέτσιος, με σκοπό να ξεδιαλύνουν τα πράγματα που έχουν προκαλέσει σύγχυση και ξενοφοβικά αντανακλαστικά στους κατοίκους του νομού.

  Με επιστολή τους που απέστειλαν προς την Περιφέρεια Δυτ. Μακεδονίας, με πρώτο αποδέκτη τον αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς Σ. Αδαμόπουλο, υποστηρίζουν μεταξύ άλλων τα εξής:
α) Τον συνοριακό χαρακτήρα του νομού Καστοριάς και την ανάγκη αποτροπής ανεξέλεγκτων καταστάσεων.
β) Την αδυναμία λειτουργίας περισσότερων του ενός κέντρων προσωρινής φιλοξενίας στο νομό, έτσι ώστε να διασφαλίζεται η σωστή διαχείρισή του.
γ) Η δυνατότητα φιλοξενίας δεν μπορεί να υπερβαίνει ένα συγκεκριμένο αριθμό προσφύγων, γιατί απαιτείται πολύπλευρη φροντίδα απ΄ όλες τις κοινωνικές δομές του νομού, οι οποίες τώρα εστιάζουν την δράση τους σε συμπολίτες μας που πλήττονται από την ανεργία και την οικονομική κρίση.

  Επίσης οι Δήμαρχοι αποφάσισαν από κοινού να αντιμετωπίσουν το προσφυγικό πρόβλημα, όταν αυτό προκύψει, διαψεύδοντας σχετικά δημοσιεύματα του κοζανίτικου τύπου, που έφερεαν τον Δήμο  Άργους Ορεστικού να παίρνει αποστάσεις από την κοινή γραμμή πλεύσης.
Όπως επίσης διαψεύδουν “διαρροές” της Περιφέρειας, για πιθανή εγκατάσταση των προσφύγων στο πρώην κτήριο του ΤΕΙ Καστοριάς, το οποίο σήμερα στεγάζει ιδιωτική επιχείρηση και παράλληλα βρίσκεται σε απόσταση μερικών μέτρων από τις νέες εγκαταστάσεις του ιδρύματος.

  Με πρόσφατες δηλώσεις του ο Δήμαρχος Καστοριάς Ανέστης Αγγελής, υπογράμμισε ότι το προσφυγικό απασχολεί τον Δήμο και ολόκληρη την τοπική κοινωνία, η οποία απέδειξε έμπρακτα την αλληλεγγύη της προς τους πρόσφυγες, με τις αποστολές τροφίμων και ειδών ρουχισμού που συγκεκντρώνονται  με πρωτοβουλία των τοπικών φορέων.
Για να καταλήξει λέγοντας ότι: “Με δεδομένο το αλληλέγγυο προς τους πρόσφυγες, θα πρέπει παράλληλα να εγγυηθούμε και να διαφυλλάξουμε την κοινωνική συνοχή και την κοινωνική ειρήνη στον τόπο μας”.

  Μέχρι τώρα δεν έγινε κάποια επίσημη όχληση στους Δήμους του  νομού για την φιλοξενία προσφύγων. Παρόλα αυτά έγιναν αλλεπάλληλες συσκέψεις επί του θέματος και εκφράστηκαν κοινές θέσεις για την αντιμετώπισή του.

  Όπως τονίστηκε χαρακτηριστικά, το μεγάλο πλεονέκτημα του νομού Καστοριάς είναι το μικρό εύρος του και οι βασικές λειτουργίες του όπως Εκκλησία, Αστυνομία και Εθελοντικές Ομάδας, μπορούν να δράσουν ενιαία προς μία κατεύθυνση.

0 σχόλια:

Ενημερωθείτε

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

Δημοφιλείς αναρτήσεις