Στο facebook

Αρχειοθήκη

Από το Blogger.

ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Πνευματική ιδιοκτησία & Αντιγραφή υλικού
Το περιεχόμενο του blog μας αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του kastorianiestia.gr
H αναδημοσίευση υλικού σε άλλη ιστοσελίδα επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση αναφοράς της πηγής με ενεργό link προς το πρωτότυπο άρθρο.

Πρόσφατα

22 Μαρτίου 2016
Διευκρινίσεις για την σκοπιμότητα των νέων προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας δίνει σε επιστοή της προς την ΚΕΔΕ η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου.

Οπως αναφέρει στο σχετικό Δελτίο Τύπου, “στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ της ΚΕΔΕ συζητήθηκαν τα νέα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας του Υπουργείου Εργασίας, τα οποία αναμένεται να εφαρμοστούν σε πρώτη φάση σε 17 Δήμους της χώρας, θύλακες υψηλής και μακροχρόνιας ανεργίας.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό Δελτίο Τύπου, κατά τη συνεδρίαση, τόσο ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης, όσο και μέλη του Δ.Σ της Ένωσης πρότειναν οι μισές θέσεις που προβλέπονται για τους 17 Δήμους να κατανεμηθούν κατά προτεραιότητα σε νησιωτικούς και ορεινούς Δήμους της χώρας προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες τους.Με αφορμή αυτές τις προτάσεις του κ. Πατούλη και των μελών της ΚΕΔΕ, από το Γραφείο της Αναπληρώτριας Υπουργού Εργασίας, Ράνιας Αντωνοπούλου επισημαίνονται τα εξής:

Τα προγράμματα της κοινωφελούς εργασίας συγχρηματοδοτούνται από πόρους του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου και εθνικούς πόρους, οι οποίοι προορίζονται αποκλειστικά και μόνο για την υποστήριξη των ανέργων στην προσπάθειά για επανένταξή τους στην αγορά εργασίας και όχι για την κάλυψη των αναγκών των Δήμων.

Η κάλυψη των λειτουργικών αναγκών των Δήμων είναι αποκλειστική ευθύνη των ΟΤΑ και του Υπουργείου Εσωτερικών.

Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η λανθασμένη πρακτική του παρελθόντος σύμφωνα με την οποία τα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας εξυπηρετούσαν τις λειτουργικές ανάγκες των Δήμων, όχι μόνο δεν εξυπηρετεί τον άνεργο αλλά δεν συνάδει και με τις οδηγίες της Επιτροπής Απασχόλησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η νέα γενιά προγραμμάτων του Υπουργείου Εργασίας αποσκοπεί στην υποστήριξη του ανέργου για επαναφορά του στον χώρο της εργασίας, συνδυάζοντας την αναβάθμιση του γνωστικού επιπέδου του ανέργου με την προσφορά μιας θέσης εργασίας, για 8 μήνες, σε μετρήσιμα κοινωφελή έργα για την τοπική κοινωνία”.
aftodioikisi. gr

0 σχόλια:

Ενημερωθείτε

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

Δημοφιλείς αναρτήσεις