Στο facebook

Αρχειοθήκη

Από το Blogger.

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ

ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Πνευματική ιδιοκτησία & Αντιγραφή υλικού
Το περιεχόμενο του blog μας αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του kastorianiestia.gr
H αναδημοσίευση υλικού σε άλλη ιστοσελίδα επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση αναφοράς της πηγής με ενεργό link προς το πρωτότυπο άρθρο.

Πρόσφατα

9 Μαρτίου 2016
ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΕ Η ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΤΑ 425 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ                                                                          
Εξαντλήθηκαν όλα τα μέσα που είχε στη διάθεσή της η Ελλάδα προκειμένου να ανατρέψει την απόφαση της Κομισιόν που ζητά να της επιστραφούν 425 εκατομμύρια ευρώ. Πρόκειται για τα χρήματα που είχε μοιράσει προεκλογικά το 2009 ο τότε υπουργός Γεωργίας -στην κυβέρνηση Καραμανλή- Σωτήρης Χατζηγάκης στους αγρότες που είχαν κατέβει σε κινητοποιήσεις.

Σήμερα, απορρίφθηκε η αίτηση αναιρέσεως που είχε καταθέσει η Ελλάδα οπότε υποχρεώνεται να ανακτήσει 425 εκατομμύρια ευρώ που είχαν δοθεί το 2009 ως αποζημιώσεις για τις καταστροφές στις καλλιέργειες του 2008.
Σύμφωνα με το ανακοινωθέν του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης το ελληνικό δημόσιο πρέπει να πάρει πίσω τα χρήματα που δόθηκαν στους αγρότες εφόσον πρόκειται για παράνομες κρατικές ενισχύσεις που νοθεύουν τον ανταγωνισμό.
Επιπλέον, όπως σημειώνεται, οι Έλληνες Αγρότες εισέπραξαν τα χρήματα μέσω του ΕΛΓΑ (ελληνικός Οργανισμός Γεωργικών Ασφαλίσεων ) ενώ δεν είχαν πληρώσει ασφάλιστρα. Κατά συνέπεια τα χρήματα καταβλήθηκαν από τον κρατικό προϋπολογισμό γεγονός που αποδεικνύει ότι επρόκειτο καθαρά για κρατική στήριξη των ελλήνων αγροτών.
Να σημειωθεί ότι από την εποχή που δόθηκαν τα χρήματα υπήρξαν αρκετοί που είχαν προειδοποιήσει για το ότι η ΕΕ θα τα θεωρούσε παράνομη χρηματοδότηση, αλλά δεν δόθηκε καμία σημασία σε αυτές τις φωνές.

kontranews.gr

0 σχόλια:

Ενημερωθείτε

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

Δημοφιλείς αναρτήσεις