Στο facebook

Αρχειοθήκη

Από το Blogger.

ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Πνευματική ιδιοκτησία & Αντιγραφή υλικού
Το περιεχόμενο του blog μας αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του kastorianiestia.gr
H αναδημοσίευση υλικού σε άλλη ιστοσελίδα επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση αναφοράς της πηγής με ενεργό link προς το πρωτότυπο άρθρο.

Πρόσφατα

7 Μαρτίου 2016
Στη δημοσιότητα δόθηκε το προσχέδιο της απόφασης της Συνόδου Κορυφής για το προσφυγικό το οποίο υπογράφει και η Ελλάδα. Σύμφωνα με όσα προβλέπει η ΕΕ υπόσχεται «να κάνει το μάξιμουμ» υπέρ της Ελλάδας, χώρας που κινδυνεύει να γίνει πάρκινγκ για χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες.

Σύμφωνα με το κείμενο που διέρρευσε, οι 28 έχουν αποφασίσει να διασώσουν τη ζώνη Σένγκεν, με την Ελλάδα να παραμένει εντός της και να λαμβάνει σημαντική οικονομική και υλική βοήθεια από τους Ευρωπαίους για να εποπτεύσει τα σύνορα της, να φιλοξενήσει προσωρινά του πρόσφυγες με ανθρώπινες συνθήκες και να λειτουργήσει η επαναπροώθηση και η μετεγκατάσταση.

Οι 28 φιλοδοξούν να άρουν τους συνοριακούς ελέγχους εντός της ζώνης Σένγκεν πριν από το τέλος του έτους.

Μεταξύ άλλων στο κείμενο αναφέρεται συγκεκριμένα το κλείσιμο των βόρειων συνόρων της Ελλάδας για πρόσφυγες και μετανάστες και την έναρξη των συνόρων από τη Frontex και στην ελληνική πλευρά στην περιοχή της Ειδομένης.


«Irregular flows of migrants along the Western Balkans route are coming to an end; this route is now closed», αναφέρει το κείμενο.

Η ΕΕ θα στηρίξει την Ελλάδα σε αυτή τη δύσκολη στιγμή και θα κάνει το μάξιμουμ για να τη βοηθήσει να διαχειριστεί την κατάσταση» συνεχίζει το κείμενο, στο οποίο έχουν ήδη συμφωνήσει οι 28 πρέσβεις των χωρών-μελών.

Προβλέπεται επίσης η άμεση έναρξη επαναπροώθησης στην Τουρκία εντός 48 ωρών από τη στιγμή άφιξής τους σε ελληνικό έδαφος όλων των μεταναστών που δεν προστατεύονται από το καθεστώς του πρόσφυγα, ενώ η Ελλάδα καλείται να φροντίσει για την άμεση στέγαση τουλάχιστον 50.000 προσφύγων (εφαρμογή της συμφωνίας της 25ης Οκτωβρίου). Οι πρόσφυγες που έχουν ήδη έρθει στην Ελλάδα παραμένουν εδώ μέχρι να προωθηθούν σε άλλες χώρες της ΕΕ.

Χώρες-μέλη της ΕΕ που το επιθυμούν μπορούν να αναλάβουν μεγαλύτερο αριθμό προσφύγων από αυτόν που έχει συμφωνηθεί, ενώ αναστέλλεται η προώθηση προσφύγων σε χώρες-μέλη που έχουν εκφράσει αντιδράσεις (Ουγγαρία, Τσεχία, Σλοβακία κ.ά).

imerisia. gr

0 σχόλια:

Ενημερωθείτε

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

Δημοφιλείς αναρτήσεις