Στο facebook

Αρχειοθήκη

Από το Blogger.

ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Πνευματική ιδιοκτησία & Αντιγραφή υλικού
Το περιεχόμενο του blog μας αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του kastorianiestia.gr
H αναδημοσίευση υλικού σε άλλη ιστοσελίδα επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση αναφοράς της πηγής με ενεργό link προς το πρωτότυπο άρθρο.

Πρόσφατα

11 Μαρτίου 2016
 Άρθρο του Δημήτρη Ιατρίδη

Κάθε φορά που “φταρνίζεται” στο διαδίκτυο ο γνωστός οικολόγος του ΣΥΡΙΖΑ με τις αντι- Fur τοποθετήσεις του, αμέσως σημαίνει συναγερμός στους φορείς της γούνας στην Καστοριά και ενεργοποιούνται τα πιο φοβικά αντανακλαστικά που
τους φέρουν σε θέση άμυνας και δείχνουν να απολογούνται συνέχεια για τις επαγγελματικές τους επιλογές στον συγκεκριμένο χώρο.

  Βέβαια σ΄ αυτό συμβάλλουν και οι βερμπαλιστικές τοποθετήσεις ορισμένων πολιτικών της άλλης πλευράς αλλά και οι “κραυγές αγωνίας” των τοπικών μέσων ενημέρωσης που υποδαυλίζουν την ένταση, ρίχνοντας “λάδι στην φωτιά” για δικούς τους λόγους!

  Με πιο πρόσφατο παράδειγμα ένα έγγραφο του περιφερειακού διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας, με το οποίο αποτρέπεται η επίσκεψη μαθητών σε εκτροφεία γουνοφόρων ζώων.

  Αμέσως οι φορείς της γούνας διέγνωσαν “δάχτυλο” Δημητρακόπουλου πίσω από το έγγραφο, διότι εν τω μεταξύ ο οικολόγος του ΣΥΡΙΖΑ     προήχθη σε κυβερνητικό στέλεχος του υπουργείου Παιδείας.
Και αντί να καλέσουν την τοπική βουλευτή και τα υπόλοιπα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος, να ζητήσουν την ανάκληση του εγγράφου, άρχισαν να εκδίδουν δελτία τύπου με απολογητικό περιεχόμενο, λες και αισθάνονται άβολα που επέλεξαν να  υπηρετήσουν τον κλάδο της γούνας.

  Διότι τι άλλο μπορεί να σημαίνει, όταν οι φορείς της γούνας προσπαθούν να πείσουν έναν εκ πεποιθήσεως οικολόγο, ότι “η παραγωγή και κατεργασία των γουνοφόρων ζώων πληροί όλες τις προδιαγραφές που προβλέπονται από την σχετική νομοθεσία”;
Είναι σαν να προσπαθούν να πείσουν έναν επαγγελματία πολιτικό να παραιτηθεί της βουλευτικής αποζημίωσης!

Όμως το θέμα δεν είναι εκεί. Αλλά είναι στην νοοτροπία των γουνοποιών οι οποίοι συνήθισαν να αντιμετωπίζουν όλες τις αναποδιές με εσωστρέφεια.
 Και αντί να παρακάμψουν το γελοίο αυτό έγγραφο του Διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, υπερτίμησαν τις συνέπειες που θα έχει για τον κλάδο της γούνας και... διόρισαν τον ίδιο “εκτιμητή” των προϊόντων τους!

  Ενώ εκείνος απλά ήθελε να κάνει μια εκδούλευση, σ΄ αυτούς που τον διόρισαν, ερμηνεύοντας κατά το δοκούν την οδηγία του υπουργείου!
Μ΄ αυτά και μ΄ αυτά οι φορείς της γούνας, αντί να χαράξουν στρατηγική και να καταθέσουν επιχειρηματικά σχέδια, με πρόβλεψη δεκαετίας, καταναλώνουν δυνάμεις για να αντικρούσουν απόψεις με ελάχιστη ή καθόλου απήχηση στη σημερινή κοινωνία. 

  Δηλαδή τι θα συνέβαινε αν οι δάσκαλοι της Καστοριάς, απαγόρευαν την επίσκεψη των μικρών μαθητών στα εκτροφεία γουνοφόρων ζώων της περιοχής, εκτός από το να χαρακτηρισθούν γραφικοί, που υπακούουν στις εντολές υπερφίαλων  ατόμων;

  Διότι με την ίδια λογική θα έπρεπε να απαγορευθούν οι επισκέψεις των μαθητών στον ζωολογικό κήπο κάποιων πόλεων ή ακόμα και στο κοτέτσι του παπού και της γιαγιάς στο χωριό, που έχουν τις ίδιες συνθήκες εγκλεισμού για τα οικόσιτα ζώα...

  Δεν μπορούν όμως οι γουνοποιοί να απαιτούν να κινηθεί ένας ολόκληρος κρατικός μηχανισμός, και να απαγορεύσει σε κάποιους να εκφράζονται ελεύθερα έστω κι αν θίγονται ζωτικά συμφέροντα του κλάδου...

0 σχόλια:

Ενημερωθείτε

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

Δημοφιλείς αναρτήσεις