Στο facebook

Αρχειοθήκη

Από το Blogger.

ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Πνευματική ιδιοκτησία & Αντιγραφή υλικού
Το περιεχόμενο του blog μας αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του kastorianiestia.gr
H αναδημοσίευση υλικού σε άλλη ιστοσελίδα επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση αναφοράς της πηγής με ενεργό link προς το πρωτότυπο άρθρο.

Πρόσφατα

14 Απριλίου 2016
►ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΟ ΜΥΣΤΙΚΟ  πλέον ότι οι σχέσεις του Περιφερειάρχη Θ. Καρυπίδη και του Αντιπεριφερειάρχη Σ. Αδαμόπουλου κινούνται από καιρό επί ξυρού ακμής.
Ειδικά από τότε που ο Αντιπεριφερειάρχης έβαλε βέτο για την απομάκρυνση του άτυπου"ειδικού συνεργάτη", ο οποίος λειτουργούσε και ως "τοποτηρητής" του Περιφερειάρχη στην Καστοριά.


Εκείνο όμως που είναι λιγότερο γνωστό είναι ότι ο Περιφερειάρχης έχει εντοπίσει ήδη τον αντικαταστάτη του Αντιπεριφερειάρχη, για τις επόμενες εκλογές στο πρόσωπο του Δημάρχου Άργους Ορεστικού Π. Κεπαπτσόγλου!
Με τον οποίο συνεργάζονται άψογα τον τελευταίο καιρό στο θέμα της ... απάλειψης του προστίμου που επέβαλε η Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Περιφέρειας στον Δήμο του Άργους, για τα αστικά λύματα που καταλήγουν στον Αλιάκμονα....
Το αποτέλεσμα της συνεργασίας των δύο ήταν μια κοινή ανακοίνωση για κάποιον δήθεν "βιολογικό καθαρισμό" που θα κατασκευαστεί από την Περιφέρεια στο απότερο μέλλον, αποκλειστικά για την  πόλη του Άργους Ορεστικού! Ο οποίος βιολογικός μπορεί να έχει χρονικό ορίζοντα μέχρι τις επόμενες εκλογές.
Στον απόηχο των εξελίξεων είχαμε και την απαίτηση του Περιφερειάρχη από τον Αντιπεριφερειάρχη να ανακαλέσει τις τελευταίες καταγγελίες  του που έκανε ανήμερα της 25ης Μαρτίου  για "σκοτεινούς κύκλους που προσπαθούν να αλλοιώσουν τον ελληνικό πληθυσμό και για το σύγχρονο παιδομάζωμα που διώχνει τα παιδιά μας στο εξωτερικό"  αλλά ο τελευταίος αρνήθηκε κατηγορηματικά.

►ΔΥΣΤΥΧΩΣ   ο ρόλος των Επιμελητηρίων, από αναπτυξιακός έχει γίνει απλά... διαπιστωτικός, καταγράφοντας όλα τα αρνητικά ρεκόρ της επιχειρηματικότητας των μνημονίων και της κρίσης!
Έτσι κι εμείς μαθαίνουμε από τα πιο επίσημα χείλη ότι: μόνο στο πρώτο τρίμηνο του  έτους έκλεισαν 30 επιχειρήσεις στην Καστοριά, ενώ υπάρχει πρόβλεψη ότι θα κλείσει το 1/5 το επόμενο εξάμηνο!
Αν επιβαιωθούν κι αυτές οι προβλέψεις, τότε το Επιμελητήριο πολύ σύντομα δεν θα΄ χει αντικείμενο και θα διεκδικεί επάξια το ρόλο της... Κασσάνδρας, για να προβλέπει όσα δεινά πρόκειται να συμβούν ακόμα...


►ΔΙΑΒΟΖΟΝΑΣ  κάποιος το δελτίο τύπου του Δήμου Άργους Ορεστικού για το πρόγραμμα της επισιτιστικής βοήθειας σε “ευπαθείς κοινωνικές ομάδες”, έχει την αίσθηση ότι για κάποιους δεν γνωρίζει η αριστερά τι ποιεί η δεξιά τους, όχι με την χριστιανική αλλά με την πραγματική ερμηνεία του όρου.
Και συγκεκριμένα απ΄όλα τα προϊόντα που υπάρχουν στην λίστα των απόρων τα περισσότερα επιστράφηκαν ως ακατάλληλα, ενώ επανήλθαν τα φασόλια... Καναδά, που τόσο θόρυβο είχαν προκαλέσει... την πρώτη φορά....
Επομένως η διανομή έγινε με τα μισά προϊόντα του προγράμματος, αλλά οι αρμόδιοι του Δήμου επειδή  είχαν άλλες εντολές, “μοίρασαν” τα υπόλοιπα μέσω  των δελτίων τύπου 


►ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ κι αυτό στην χώρα των μνημονίων, για τους αγρότες των μπλόκων, οι οποίοι μετά από τόσες μέρες κατάληψης των δρόμων, το μόνο που κατάφεραν είναι να επιβαρύνονται οικονομικά και για τα ...σεμινάρια που πρέπει να παρακολουθήσουν υποχρεωτικά, για την επαγγελματική χρήση των γεωργικών φαρμάκων!
Κάποτε αυτά ήταν επιδοτούμενα, τώρα έγιναν... φορολογούμενα που πληρώνουν οι αγρότες για τη κατάρτισή τους!


►ΑΠΟ ΤΟ LIFI - ARCTOS περάσαμε στο “Είμαστε όλοι πολίτες”!
Με την βοήθεια της γνωστής ΜΚΟ η οποία προσαρμόζει την πρακτική της, με ταχύτητα χαμαιλέοντα....στην απορρόφηση των χρηματοδοτικών προγραμμάτων!
Πρώτα είχαμε τις αρκούδες οι οποίες μετά από ένα πενταετές “φροντιστήριο” επείσθηκαν επιτέλους να εξαφανισθούν από τις αυλές των σπιτιών, προτούν τις... εξαφανίσουν κάποιοι άλλοι...
Τώρα προέκυψε καινούργιο πρόγραμμα, με τίτλο “Είμαστε όλοι Πολίτες”, αλλά με το ίδιο ασαφές περιεχόμενο, που θα επιχειρήσει αυτή την φορά την... “ενδυνάμωση της κοινωνίας των πολιτών στην χώρα μας και την ενίσχυση της κοινωνικής δικαιοσύνης, της δημοκρατίας και της βιώσιμης ανάπτυξης, όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο τύπου!
Και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε...
Διότι σ΄ αυτή την χώρα δεν έχει σημασία τι καταλαβαίνουν οι πολλοί αλλά πώς σκέφτονται οι λίγοι...
Στο κάτω - κάτω με τα ίδια συνθήματα το Πασόκ κυβέρνησε επί είκοσι χρόνια την χώρα και η “Καλλιστώ” σκέφτεται να ριζώσει εδώ αλλά τόσα...

0 σχόλια:

Ενημερωθείτε

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

Δημοφιλείς αναρτήσεις