Στο facebook

Αρχειοθήκη

Από το Blogger.

ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Πνευματική ιδιοκτησία & Αντιγραφή υλικού
Το περιεχόμενο του blog μας αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του kastorianiestia.gr
H αναδημοσίευση υλικού σε άλλη ιστοσελίδα επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση αναφοράς της πηγής με ενεργό link προς το πρωτότυπο άρθρο.

Πρόσφατα

21 Απριλίου 2016
  Μια από τις μεγαλύτερες “δεσμεύσεις” γης που έγιναν ποτέ για ιδιωτικό έργο στην χώρα μας, θα προέλθει από την  κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου ΤΑΡ που θ΄ αρχίσει να κατασκευάζεται και στην περιοχή μας στις αρχές του καλοκαιριού.

  Χωρίς να αποσαφηνισθούν επακριβώς μέχρι στιγμής τα περιβόητα “αντισταθμιστικά οφέλη” και η παροχή φυσικού αερίου με συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα, σε περιοχές που πλήττονται περισσότερο από την διέλευσή του.


Αλλά την μεγαλύτερη οικολογική καταστροφή πρόκειται να υποστούν τα δάση της Καστοριάς που εκτός από σημαντικούς βιότοπους αγρίων ζώων αποτελούν και φυσικές δεξαμενές για την ύδρευση των οικισμών του νομού.
(Η ζημιά που θα υποστεί το περιβάλλον από τον αγωγό θα μας απασχολήσει το προσεχές διάστημα όπου θα δημοσιοποιήσουμε συγκεκριμένα στοιχεία για τις συνέπειες από την διέλευσή του).

  Συνολικά δεσμεύονται πάνω από 10.000 καλλιεργήσιμης γης, σύμφωνα με τις εννέα από τις δεκατρεις αποφάσεις του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνου Σκουρλέτη, που δημοσιεύθηκαν στο ΦΕΚ και αφορούν την έγκριση των σχεδίων εγκατάστασης του αγωγού σητν Βόρεια Ελλάδα, που υπογράφτηκε τον περασμένο Ιανουάριο για τις 13 Περιφέρειες της χώρας.

  Πρόκειται για τις αποφάσεις που αφορούν την εγκατάσταση και διαδρομή του TAP στις Περιφερειακές Ενότητες Έβρου, Δράμας, Καβάλας, Ξάνθης, Ροδόπης, Ημαθίας, Θεσσαλονίκης, Κιλκίς, Πέλλας, Σερρών, Καστορίας, Κοζάνης, Φλώρινας.


Την τελετή έναρξης του μεγάλου ιδιωτικού έργου αναμένεται να κηρύξει πανηγυρικά στις 17 Μαίου, ο ίδιος ο Πρωθυπουργός στην Θεσσαλονίκη. Η έναρξη του αγωγού θα κοστίσει 1,5 δισ. ευρώ μόνο σε ότι αφορά τα έργα που θα γίνουν επί ελληνικού εδάφους και θα διαρκέσει τρία χρόνια προκειμένου να μεταφέρει το αέριο του Αζερμπαϊτζάν από τα ελληνοτουρκικά σύνορα στην Ιταλία, μέσω της Αλβανίας.

0 σχόλια:

Ενημερωθείτε

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

Δημοφιλείς αναρτήσεις