Στο facebook

Αρχειοθήκη

Από το Blogger.

ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Πνευματική ιδιοκτησία & Αντιγραφή υλικού
Το περιεχόμενο του blog μας αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του kastorianiestia.gr
H αναδημοσίευση υλικού σε άλλη ιστοσελίδα επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση αναφοράς της πηγής με ενεργό link προς το πρωτότυπο άρθρο.

Πρόσφατα

6 Απριλίου 2016


Την Τρίτη, 5/4/2016, πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας στο Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης μετά από πρόσκληση της Αναπληρώτριας Υπουργού Εργασίας κ. Ράνιας Αντωνοπούλου, στην οποία παρευρέθηκε ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού κ. Μιχάλης Μπινιάκος ως εκπρόσωπος του Δημάρχου Καστοριάς. Η συνάντηση αφορούσε την υλοποίηση δράσεων
προώθησης απασχόλησης, μέσω των νέων Προγραμμάτων Κοινωφελούς Εργασίας, οκτάμηνης διάρκειας, στα οποία συμμετέχουν 34 Δήμοι της χώρας, ένας εκ των οποίων είναι και ο Δήμος Καστοριάς.
Για τον Δήμο Καστοριάς έχουν κατανεμηθεί 202 θέσεις, βάσει υπολογισμών της τάσης εξέλιξης του ποσοστού μακροχρόνιας ανεργίας. Η προκήρυξη αναμένεται να είναι έτοιμη στα τέλη Ιουνίου και οι προσλήψεις θα πραγματοποιηθούν 45 ημέρες μετά. Ωστόσο, η φιλοσοφία των Προγραμμάτων Κοινωφελούς εργασίας αλλάζει άρδην και στο μέλλον θα υπάρχει σύνδεση των εργαζομένων με συγκεκριμένο έργο, το οποίο θα είναι μετρήσιμο μετά την λήξη τους.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι κατά την συνάντηση, έγιναν αποδεκτές αρκετές παρατηρήσεις των εκπροσώπων των Δήμων, όπως για τα προβλήματα των καιρικών συνθηκών και ως εκ τούτου θα έχουμε 2 κύκλους προσλήψεων. Τέλος, διαπιστώθηκε η ανάγκη χαλάρωσης των περιγραφών των ειδικοτήτων καθώς και η ανάγκη επιπλέον επιχορήγησης για υλικά και μηχανήματα.

0 σχόλια:

Ενημερωθείτε

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

Δημοφιλείς αναρτήσεις