Στο facebook

Αρχειοθήκη

Από το Blogger.

ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Πνευματική ιδιοκτησία & Αντιγραφή υλικού
Το περιεχόμενο του blog μας αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του kastorianiestia.gr
H αναδημοσίευση υλικού σε άλλη ιστοσελίδα επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση αναφοράς της πηγής με ενεργό link προς το πρωτότυπο άρθρο.

Πρόσφατα

25 Απριλίου 2016
 Συνέντευξη με τον Αντιπρόεδρο
 του Συνδέσμου "Προφήτης Ηλίας" 
Απόστολο Τσούκα

  Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι προετοιμασίες για την 41η Διεθνή Έκθεση Γούνας της Καστοριάς, που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Γουνοποιών “Προφήτης Ηλίας” στο Κέντρο Γούνας Δυτικής Μακεδονίας, κατά το χρονικό διάστημα 5-8 Μαϊου.

  Φέτος αναμένεται να πάρουν μέρος στην Έκθεση

περισσότερες από 100 επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον χώρο, ανεβάζοντας τον δείκτη της αισιοδοξίας σε ικανοποιητικά για τον κλάδο επίπεδα.
Παράλληλα όμως τα μηνύματα που έρχονται από τις εκθέσεις του Χογκ - Κογκ και του Μιλάνου, δεν επιτρέπουν να καλλιεργούνται μεγάλες προσδοκίες στους καστοριανούς γουνοποιούς.
  Ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Απόστολος Τσούκας, που δείχνει απογοητευμένος από τις δύο αυτές εκθέσεις, στις οποίες συμμετείχε, προσεγγίζει το θέμα με ρεαλισμό και συγκρατημένη αισιοδοξία λέγοντας ότι:
“Το κλίμα ανάμεσα στα μέλη της διοίκησης του Συνδέσμου και τους εκθέτες συναδέλφους είναι εξαιρετικό. Υπάρχει σύμπνοια και άριστη συνεργασία. Θεωρώ όμως ότι στην έκθεση της Καστοριάς, θα πουληθεί  πολύ “σακκούλα”, δηλ. θα κυριαρχίσει η λιανική πώληση και λιγότερο οι παραγγελίες που θα μπορέσουν να φέρουν δουλειά στα μαγαζιά της Καστοριάς.


  Ο κ. Τσούκας δηλώνει αντίθετος με την πρακτική της “φιλοξενίας” των εμπορικών επισκεπτών από άλλες χώρες, που κυριάρχησε το προηγούμενο διάστημα σε άλλες εκθέσεις επισημαίνοντας ότι αυτό το φαινόμενο “Είναι ντροπή και κατάντια να έρχονται κάποιοι στην έκθεση δωρεάν”!
Για τον λόγο αυτό φέτος ο Σύνδεσμος απευθύνθηκε σε γνωστό τουριστικό γραφείο, το οποίο συμφώνησε με ειιστήρια 100 ευρώ να μεταφέρει ρώσους επισκέπτες στην Καστοριά την περίοδο της Έκθεσης.
“Αν κάποιος δεν διαθέτει αυτό το ποσό, καλύτερα να μην έρθει καθόλου” τονίζει με κατηγορηματικό τρόπο ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου.
Φέτος υπολογίζεται να επισκεφθούν  την Έκθεση της Καστοριάς περί του 400-500 εμπορικούς επισκέπτες, από τους οποίους οι περισσότεροι είναι ρώσοι, ουκρανοί και λευκορώσοι, με τους τελευταίους να έχουν κατακτήσει σημαντικό μερίδιο στην αγορά της Καστοριάς τα τελευταία χρόνια.
Όμως το πρόβλημα παραμένει για την παγκόσμια αγορά, όσο το ρούβλι δεν δείχνει σημάδια ανάκαμψης και όσο οι εθνικιστικές εξάρσεις στις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης δεν λένε να κοπάσουν.
Παρόλα αυτά ο Σύνδεσμος Γουνοποιών “Προφήτης Ηλίας” με στοχευμένες κινήσεις, επιχειρεί να ευαισθητοποιήσει τις ελληνικές κυβερνήσεις στο θέμα της απλοποίσης των διαδικασιών, για την έκδοση βίζας σε ρώσους πολίτες.

  Όμως οι διαπιστώσεις του κ. Τσούκα κινούνται μάλλον προς την αντίθετη κατεύθυνση, όταν επισημαίνει ότι: “Δεν υπάρχει κυβερνητική βούληση στο θέμα αυτό. Πριν από λίγο καιρό επικοινωνήσαμε με ρώσους πελάτες οι οποίοι ζήτησαν από εμάς να στείλουμε διάφορα έγγραφα, που να πιστοποιούν την ιδιότητά τους, για να επισπευσθούν οι διαδικασίες στην έκδοση βίζας και να επισκεφθούν έγκαιρα την Έκθεση”!

  Μια απρόσμενη, ωστόσο, εξέλιξη στην κατάλληλη συγκυρία, έδωσε ένα μήνυμα αισιοδοξίας για την Έκθεση Γούνας της Καστοριάς.
Είναι η άνοδος των γουναροδερμάτων στην τελευταία δημοπρασία, η οποία μπορεί να σηματοδοτήσει την αύξηση της ζήτησης στην Έκθεση, για όσους επιθυμούν να προλάβουν τυχόν ανατιμήσεις των γουναρικών στο άμεσο μέλλον, μιας και αυτή είναι η τελευταία έκθεση του χρόνου.
Στα θετικά είναι το γεγονός ότι και η 41η Έκθεση του “Προφήτη Ηλία” διοργανώνεται στην Καστοριά, με τα όποια οφέλη της να διαχέονται και σ΄ άλλους επαγγελματικούς κλάδους της περιοχής (ξενοδοχεία, εστιατόρια, ταξί κλπ)
Διότι όπως υποστηρίζει ο κ. Τσούκας:
“Εδώ ζούμε και πρέπει να βοηθήσουμε τον τόπο, για να μας βοηθήσει κι αυτός”.

  Όσον αφορά στις σχέσεις τους με τον άλλο Σύνεσμο δηλώνει:
“Εμείς είμαστε ανοιχτοί στον διάλογο με όλους. Και τον μόνο απαράβατο όρο που βάζουμε είναι να μη φύγει ποτέ η Έκθεση από την Καστοριά”.
Ελπίζουμε ο χρόνος να τους δικαιώσει...


0 σχόλια:

Ενημερωθείτε

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

Δημοφιλείς αναρτήσεις