Στο facebook

Αρχειοθήκη

Από το Blogger.

ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Πνευματική ιδιοκτησία & Αντιγραφή υλικού
Το περιεχόμενο του blog μας αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του kastorianiestia.gr
H αναδημοσίευση υλικού σε άλλη ιστοσελίδα επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση αναφοράς της πηγής με ενεργό link προς το πρωτότυπο άρθρο.

Πρόσφατα

14 Απριλίου 2016
 Άρθρο του Δημήτρη Ιατρίδη

Αποτελεί κοινό μυστικό πλέον ότι οι σχέσεις των δύο Συνδέσμων Γουνοποιών της Καστοριάς, κινούνται συνεχώς σε τεντωμένο σχοινί, με τον ανταγωνισμό να υπερβαίνει πολλές φορές τα εσκαμμένα, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα στην συλλογική προσπάθεια του κλάδου να ανασυνταχθεί και να αντιμετωπίσει τις διεθνείς προκλήσεις που ελλοχεύουν  σε κάθε βήμα τους.


  Η αλήθεια είναι ότι πολύ σπάνια στην μακραίωνη ιστορία τους, οι γουνοποιοί εμφανίζονται ενωμένοι κάτω από την ίδια στέγη.
Αλλά όσες φορές έγινε αυτό, μεγαλούργησαν!
Απότοκο αυτής της διάσπασης του κλάδου, σε δύο ή τρία υποσύνολα, αποτελεί αναμφισβήτητα η διοργάνωση δύο ξεχωριστών εκθέσεων γούνας, κάθε χρόνο τέτοια εποχή από τους δύο Συνδέσμους.
Η μία έκθεση του “εσωτερικού” που διοργανώνεται από τον “Προφήτη Ηλία” στην Καστοριά. Και η άλλη του “εξωτερικού” που διοργανώνεται από τον ΣΕΓ στην Αθήνα.

Ανάμεσα στις δύο εκθέσεις συντηρείται τα τελευταία χρόνια από τους διοργανωτές, ένας υποφώσκων σοβινισμός για το ποια από τις δύο θα κερδίσει στο τέλος τις εντυπώσεις. Τις οποίες φροντίζουν να αποσυνδέουν από το τελικό αποτέλεσμα που είναι οι εμπορικές συμφωνίες με τους ξένους επισκέπτες.

  Γιατί όπως είπαν οι εκπρόσωποι του ΣΕΓ, που διοργανώνουν κάθε χρόνο την έκθεσή τους στην Αθήνα, δική τους ευθύνη είναι να φέρουν σε επαφή τους πελάτες με τους εκθέτες γουνοποιούς, χωρίς κατ΄ανάγκη να επεισέρχονται στα οικονομικά στοιχεία της έκθεσης, που δεν συμπεριλαμβάνονται στον τελικό απολογισμό της!

  Μ΄ αυτό το σκεπτικό η προετοιμασία της έκθεσης καταναλώνεται στις επαφές των διοργανωτών με τους διεθνείς τουρ - οπερέϊτορς, οι οποίοι αναλαμβάνουν με προπληρωμένα “πακέτα”, να διοχετεύσουν εν δυνάμει πελάτες στην έκθεση, που αξιολογούν με δικά τους κριτήρια!
Από την άλλη ο ΣΕΓ ελάχιστα πείθει, όταν ισχυρίζεται ότι η εμπειρία του, λειτουργεί ως “φέϊς - κοντρόλ” στην διαλογή των πελατών της έκθεσης από τους απλούς... τουρίστες, αφού δεν ανακοινώνει τα επίσημα  οικονομικά στοιχεία, που θα οδηγήσουν σε ασφαλή συμπεράσματα.

  Η μέθοδος των “πληρωμένων” επισκεπτών δεν είναι κάτι καινοφανές που υιοθετήθηκε πάνω στην απελπισία της, από κάποια πλευρά.
Αλλά έγινε καθεστώς και εφαρμόζεται από τους δύο Συνδέσμους συστηματικά τα τελευταία χρόνια, χωρίς όμως μετρήσιμα αποτελέσματα από κανένα.

Η διαφορά είναι ότι από τις “παράλληλες δράσεις” η Καστοριά οφελείται μόνο από την μία έκθεση. Αυτή του “Προφήτη Ηλία” που διοργανώνεται εδώ και φέρνει κόσμο στην πόλη. Ενώ αντίθετα η έκθεση του ΣΕΓ διοχετεύει υπεραξίες στην αγορά της Αθήνας, χωρίς να είναι εξακριβωμένο ότι τα “αντισταθμιστικά” οφέλη που εισπράττει από αυτή, αιτιολογούν την επιμονή τους στην επιλογή της Αθήνας. Η οποία υπερβαίνει κατά πολύ τα όρια μιας επαγγελματικής διαστροφής (καπρίτσιο) και προσεγγίζει τα όρια της αυτοκαταστροφής που θα συμπαρασύρει και ολόκληρο τον κλάδο...

  Ασχολίαστο θα αφήσουμε το γεγονός ότι στα “επιτεύγματα” της έκθεσης του ΣΕΓ συμπεριλαμβάνεται “η έντονη παρουσία πολιτικών προσώπων” διαφόρων μεγεθών και διαμετρήματος. Όπως και οι “αποκλειστικές” δηλώσεις  σε “τοπικά μέσα ενημέρωσης”  γραφικών τύπων της κοσμικής Αθήνας για ... εσώρουχα από γούνα!

0 σχόλια:

Ενημερωθείτε

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

Δημοφιλείς αναρτήσεις