Στο facebook

Αρχειοθήκη

Από το Blogger.

ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Πνευματική ιδιοκτησία & Αντιγραφή υλικού
Το περιεχόμενο του blog μας αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του kastorianiestia.gr
H αναδημοσίευση υλικού σε άλλη ιστοσελίδα επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση αναφοράς της πηγής με ενεργό link προς το πρωτότυπο άρθρο.

Πρόσφατα

15 Απριλίου 2016
  Σε απόσταση 300 μέτρων από την πλατεία του “Φουντουκλή” και στο βάθος ενός φαραγγιού, με πυκνή οργιώδη βλάστηση, που το διασχίζει ένας γραφικός χείμαρρος, υπάρχει ένας μικρός καταρράχτης, αληθινή “ζωγραφιά”, στο εκπληκτικό αυτό τοπίο!
  Το μνημείο αυτό της φύσης, είναι γνωστό από παλιά στους Καστοριανούς αλλά η πολιτιστική και τουριστική αξία του καταρράχτη, ανακαλύφθηκε από τους πρώτους κατοίκους

του οικισμού, οι οποίοι προσπάθησαν από την δεκαετία του ΄90 να αναδείξουν και να αξιοποιήσουν αυτό το “δώρο” της φύσης!

Ένας από τους πρώτους “εξερευνητές” του καταρράχτη, που διέγνωσε τις τεράστιες δυνατότητες για την αξιοποίησή του, είναι ο πρόεδρος του τοπικού συλλόγου Χαράλαμπος Ζαντίδης, ο οποίος με πολλά από τα σημερινά μέλη του Δ.Σ., ανέλαβε  πρωτοβουλίες στις αρχές του 2000 για να εντάξει τον καταρράκτη στα χρηματοδοτικά προγράμματα της τότε Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης.

  Σήμερα δηλώνει απογοητευμένος, γιατί εκτός από τα γραφειοκρατικά εμπόδια που συνάντησε τότε, βρέθηκε αντιμέπωτος και με μια ιδιοκτησία, η οποία “φύτρωσε” ξαφνικά πάνω στην κοίτη του χειμάρρου, φράζοντας κυριολεκτικά την πρόσβαση στον καταρράχτη.

-Άλλοι κατασκευάζουν τεχνητούς καταρράχτες, για να προσελκύσουν κόσμο στην περιοχή τους κι εμείς κάνουμε ό,τι μπορούμε για να τους εξαφανίσουμε... τονίζει με νόημα ο πρόεδρος του συλλόγου “Φουντουκλή”.

Παρόλα αυτά δεν το βάζει κάτω και συνεχίζει να αναζητάει λύσεις, σε συνεργασία με την Δ/νση Περιβάλλοντος της Περιφέρειας, η οποια δείχνει ειλικρινές ενδιαφέρον για τον καταρράχτη και προτείνει τρόπους, προκειμένου να ξεπεραστούν όλα τα φυσικά και... τεχνητά εμπόδια που φράζουν τον δρόμο προς την αξιοποίησή του.

  Ο Σύλλογος του Φουντουκλή είναι αποφασισμένος, με ελάχιστα χρήματα και με πολύ προσωπική δουλειά, να διαμορφώσει τις όχθες του χειμάρρου μέχρι τον καταρράχτη, σ΄ένα υπέροχο πάρκο, ιδανικό για περιπάτους και φυσιολατρικές διαδρομές.
Αρκεί να αρθούν τα εμπόδια που βάζουν φραγμούς (και φράχτες) σε κάθε διάθεση για προσφορά των κατοικων της περιοχής. 


0 σχόλια:

Ενημερωθείτε

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

Δημοφιλείς αναρτήσεις