Στο facebook

Αρχειοθήκη

Από το Blogger.

ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Πνευματική ιδιοκτησία & Αντιγραφή υλικού
Το περιεχόμενο του blog μας αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του kastorianiestia.gr
H αναδημοσίευση υλικού σε άλλη ιστοσελίδα επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση αναφοράς της πηγής με ενεργό link προς το πρωτότυπο άρθρο.

Πρόσφατα

21 Απριλίου 2016
 Άρθρο του Δημήτρη Ιατρίδη

 Πυκνώνουν οι πληροφορίες και τα ερωτηματικά, γύρω από αυτή την περίεργη υπόθεση, που απασχολεί εσχάτως την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, με την επίμαχη τραπεζική δωρεά, η οποία αντί να γίνει αποδεκτή από την αρμόδια Οικονομική Επιτροπή, με όλες τις νόμιμες διαδικασίες, βρέθηκε “παρκαρισμένη” στον
προσωπικό λογαριασμό μισθοδοσίας του περιφερειάρχη Θ. Καρυπίδη!

  Οι εξηγήσεις που δόθηκαν από τον ίδιο στην αρχή, αντί να διαφωτίσουν την κοινή γνώμη, συσκότισαν περισσότερο τα πράγματα, καθότι οι πληροφορίες που διοχετεύονταν ήταν αντιφατικές μεταξύ τους.
Με προφανή σκοπό να υποβαθμίσουν το γεγονός στο επίπεδο της καθημερινής πρακτικής, που όμως δεν διεκδικεί και το βραβείο της διαφάνειας.
Τα πράγματα πήραν άλλη τροπή, όταν το θέμα έφτασε στην Βουλή, με ορατό τον κίνδυνο να γίνει μη διαχειρίσμο από τους επικοινωνιακούς μηχανισμούς της Περιφέρειας, προκαλώντας πιθανόν “ανήκεστον βλάβη” στην δημόσια εικόνα του Περιφερειάρχη!

  Τότε άρχισαν να ανοίγουν ορισμένα στόματα εκ των πρωταγωνιστών της υπόθεσης, καθότι σε τέτοιες στιγμές υπερισχύει το ένστικτο της αυτοσυντήρησης και η λογική του “ο σώζων εαυτώ σωθήτω”!
Διότι εν τω μεταξύ ο χειρισμός της υπόθεσης περνά πλέον στην αρμοδιότητα των ελεγκτικών αρχών και της Δικαιοσύνης.
Κάτω από αυτές τις συνθήκες, εμφανίστηκε στο προσκήνιο ο τέως αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Φώτης Κεχαγιάς, ο οποίος με επιστολή του προς τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, επιχείρησε να υποβαθμίσει το γεγονός, αποκαλύπτοντας παράλληλα όμως, ότι δεν είναι η πρώτη φορά που κατατέθηκε ποσό δωρεάς στον προσωπικό λογαριασμό του περιφερειάρχη!
Και εφόσον την πρώτη φορά πέρασε “αβρόχοις ποσίν”, τι πειράζει να επαναληφθεί με τον ίδιο τρόπο;

  Όταν όμως ο Φ. Κεχαγιάς διαπίστωσε ότι οι ισχυρισμοί του αγγίζουν τα όρια της γραφικότητας και προκαλούν την νοημοσύνη του μέσου πολίτη, επανήλθε με δεύτερο “ανακοινωθέν”,  με το οποίο επιρρίπτει ευθύνες στους.... υπηρεσιακούς παράγοντες, γιατί (άκουσον - άκουσον) αν είχαν “προστατέψει” τον περιφερειάρχη (και τον ίδιο) την πρώτη φορά, δεν θα επαναλάμβαναν το ίδιο ατόπημα ένα χρόνο αργότερα (sic)

   Αλλά το αποκορύφωμα του “ταρτουφισμού”, που απλώνεται σαν σκιά πάνω από το μέγαρο της ΖΕΠ Κοζάνης, είναι το κάλεσμα του πρώην αντιπεριφερειάρχη, προς όλους τους εμπλεκόμενους (μηδέ και του εαυτού του εξαιρουμένου) να ζητήσουν ένα μεγάλο “συγγνώμη” από τον περιφερειάρχη, που δεν τον “προστάτεψαν” και τον άφησαν “αβοήθητο” να πέσει σε τέτοιο “λούκι”!

  Όταν ακόμα και ο τελευταίος περιφερειακός σύμβουλος γνωρίζει ότι σε καμιά περίπτωση δεν δικαιολογείται άγνοια του νόμου. Πόσω μάλλον ο περιφερειάρχης Θ. Καρυπίδης, ο οποίος από την θέση του “τηλεδικαστή” έστελνε στην “πυρά” δεκάδες αυτοδιοικητικούς, για παραπτώματα ήσσονος σημασίας.
Έπρεπε δηλ. να βρεθεί ένας... Κεχαγιάς, για να πληροφορηθούν οι πολίτες πόσο “γυμνός ήταν ο βασιλιάς” που πριν από δύο χρόνια, κατάφερε να αναρριχηθεί στο ύπατο αυτό αξίωμα, κραδαίνοντας την ρομφαία της κάθαρσης κατά της διαφθοράς και της διαπλοκής.
Μόνο που - ίσως άθελά του - άφησε για τον εαυτό του την τελευταία πράξη της τραγωδίας, την οποία καλείται τώρα να γράψει ο ίδιος...


0 σχόλια:

Ενημερωθείτε

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

Δημοφιλείς αναρτήσεις