Στο facebook

Αρχειοθήκη

Από το Blogger.

ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Πνευματική ιδιοκτησία & Αντιγραφή υλικού
Το περιεχόμενο του blog μας αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του kastorianiestia.gr
H αναδημοσίευση υλικού σε άλλη ιστοσελίδα επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση αναφοράς της πηγής με ενεργό link προς το πρωτότυπο άρθρο.

Πρόσφατα

8 Απριλίου 2016
 Άθρο του Δημήτρη Ιατρίδη

Η επίσκεψη στην Καστοριά δύο εκ των κορυφαίων στελεχών των δύο μεγάλων κομμάτων, σηματοδοτεί, εκτός από την ψυχολογική προετοιμασία των ψηφοφόρων για το ενδεχόμενο των εκλογών και την πόλωση που επιχειρείται στο πολιτικό σκηνικό, για να  περάσει  πιο “ανώδυνα” η αξιολόγηση των δανειστών.

  Έτσι ο μεν εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Λευτέρης Αυγενάκης προέβλεψε “ιδεολογική κατάρρευση” της Αριστεράς και απομυθοποίηση του λαϊκισμού και των ιδεοληψιών της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Ενώ ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ

Δημήτρης Παπαδημούλης εντόπισε “σημάδια ανάκαμψης” στην ελληνική οικονομία, τα οποία θα γίνουν ορατά αμέσως μετά την αξιολόγησή της από τους “θεσμούς”.

  Κοινός παρονομαστής και των δύο η στήριξη του κλάδου της γούνας και οι “τεράστιες αναξιοποίητες αναπτυξιακές δυνατότητες” που έχει με το ένα ή το άλλο κόμμα στην κυβέρνηση!
Αυτό το τελευταίο, χωρίς να αποτελεί πρωτοτυπία, είναι το “επιμύθιο” κάθε πολιτικού παράγοντα που επισκέπτεται την Καστοριά, καθ΄ υπόδειξη βέβαια των τοπικών “υποβολέων”, οι οποίοι θεωρούν την γούνα ως την “πανάκεια” για όλα τα προβλήματα του τόπου!

  Ο λόγος τους θα μπορούσε να είχε κάποια απήχηση, αν το ρολόϊ του χρόνου γύριζε στις αρχές της δεκαετίας του ΄90 όταν ο κλάδος δεχόταν τις πρώτες αναταράξεις στις διεθνείς αγορές, από την εισβολή των... καπιταλιστών της κομμουνιστικής Κίνας!
Αλλά τότε τα δύο μεγάλα κόμματα εξουσίας, Πασόκ και Ν.Δ., έπαιζαν τα δικά τους πολιτικά παιχνίδια στις πλάτες των γουνοποιών, με την τακτική του καρότου και του μαστίγιου στο θέμα της βίζας με την Ρωσία, που θα άνοιγε διάπλατα τις πόρτες για την γούνα στην μεγάλη αυτή αγορά.

  Είκοσι χρόνια παλεύει ο τόπος να διεθνοποιήσει το δικό του αεροδρόμιο, για να μπορεί να δεχθεί πτήσεις τσάρτερ από το εξωτερικό. Και σ΄ όλα αυτά τα χρόνια δεν κατάφερε να ολοκληρώσει τον πύργο ελέγχου και κάποιες άλλες υποδομές που απαιτούνται από τις διεθνείς προδιαγραφές.

  Σήμερα η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και τα τοπικά στελέχη του, έχουν να αντιμετωπίσουν και τον ιδεολογικό πόλεμο που δέχεται εκ των έσω η γούνα, από στλέχη της οικολογικής συνιστώσας, τα οποία κατάφεραν ωστόσο να περάσουν στο καταστατικό του κόμματος ορισμένες από τις αντι - Fur απόψεις τους!

  Επομένως οποιεσδήποτε πρωτοβουλίες για την “στήριξη” του κλάδου της γούνας, που έρχονται σε ιδεολογική αντίθεση με το κόμμα, μάλλον θα πρέπει να θεωρούνται επικοινωνιακού χαρακτήρα, που δεν ταυτίζονται όμως με την πραγματικότητα!

  Αυτό άλλωστε φάνηκε και στον τελευταίο χρόνο με την σημερινή κυβέρνηση, όπου αυτή “άλλα βούλεται και οι θεσμοί άλλα κελεύουν”...

0 σχόλια:

Ενημερωθείτε

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

Δημοφιλείς αναρτήσεις