Στο facebook

Αρχειοθήκη

Από το Blogger.

ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Πνευματική ιδιοκτησία & Αντιγραφή υλικού
Το περιεχόμενο του blog μας αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του kastorianiestia.gr
H αναδημοσίευση υλικού σε άλλη ιστοσελίδα επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση αναφοράς της πηγής με ενεργό link προς το πρωτότυπο άρθρο.

Πρόσφατα

11 Απριλίου 2016
Στους υπηρεσιακούς παράγοντες ( που δεν προστατευσαν τον Περιφερειάρχη) και στην ... "παλαβή" ( για να προστατέψει τον εαυτό του) ρίχνει τώρα τις ευθύνες ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Φ. Κεχαγιάς για το θέμα της επίμαχης δωρεάς από την τράπεζα Πειραιώς που κατατέθηκε στον προσωπικό λογαριασμό του Περιφερειάρχη.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟ VETONEWS http://www.vetonews.gr/localnews/kozani/item/43197-o-fotis-kexagias-gia-tin-epimaxi-dorea-tha-eprepe-toso-ego-oso-kai-ta-meli-tis-o-e-na-prostatefthoyme-apo-tous-ypiresiakoys-paragontes-na-zitisoume-sygnomi-apo-ton-perifereiarxiΣτους υπηρεσιακούς παράγοντες (που δεν προστάτευαν τον Περιφερειάρχη) και στην.... "παλαβή" (για να προστατέψει τον εαυτό του) ρίχνει τώρα τις ευθύνες ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Φ. Κεχαγιάς, για το θέμα της επίμαχης δωρεάς από την τράπεζα Πειραιώς που κατατέθηκε στον προσωπικό λογαριασμό του Περιφερειάρχη!

Ο Φ. Κεχαγιάς που έγινε ευρύτερα γνωστός στην Περιφέρεια από την υπόθεση των "χαμένων επιταγών" της Καστοριάς με επιστολή του προς τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, αποκαλύπτει ότι είναι ή δεύτερη φορά από την αρχή της θητείας του, που κατατέθηκαν χρήματα από την συγκεκριμένη τράπεζα στον λογαριασμό μισθοδοσίας του Θ. Καρυπίδη!

Και επειδή την πρώτη φορά το 2014 η υπόθεση πέρασε "ανώδυνα", ο ίδιος έκρινε σκόπιμο να το επαναλάβει και το 2015 με δική του πρωτοβουλία!

Ρίχνοντας βέβαια τις ευθύνες στους υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας επειδή, όπως υποστηρίζει, δεν προστάτευσαν τον Περιφερειάρχη και τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής από αυτό το ατόπημα!
Τέλος ο Φ.Κεχαγιάς, καλεί τους πάντες (και τον εαυτό του) να ζητήσουν συγγνώμη από τον Περιφερειάρχη γιατί έδωσαν την δυνατότητα σε "λαϊκιστές και σκευωρούς" να στραφούν εναντίον του! (sic)

Χωρίς ωστόσο να εντοπίζει που βρίσκεται η "σκευωρία" και από ποιούς προέρχεται.


Ή επιστολή Κεχαγιά

Σχετικά με το θέμα της δωρεάς των χρημάτων από την Τράπεζα Πειραιώς, που προέκυψε με την κατάθεση στον λογαριασμό του Περιφερειάρχη, σας γνωρίζω ότι


Το μήνα Δεκέμβριο του έτους 2014 με πρωτοβουλία μου, ζήτησα από την Τράπεζα Πειραιώς, με την οποία συνεργάζεται η Περιφέρεια, μια χρηματική δωρεά για τις Χριστουγιεννιάτικες εκδηλώσεις των υπαλλήλων της Περιφέρειας.

Στις 31-12-2014 ενημερώνομαι από την Τράπεζα, ότι το αίτημα έγινε αποδεκτό και υποδεικνύω τον λογαριασμό μισθοδοσίας του Περιφερειάρχη, στην προσπάθεια μου να κατοχυρωθεί η δωρεά εντός του έτους και για να μη χαθούν τα χρήματα (λόγω του κλεισίματος του ετήσιου ισολογισμού της Τράπεζας).

Ενημερώνοντας τον Περιφερειάρχη για την εντολή κατάθεσης που έδωσα στην Τράπεζα, τον διαβεβαίωσα για την ορθότητα της πράξης.

Ο Περιφερειάρχης ευχαριστώντας για την δωρεά της Τράπεζας μου έδωσε εντολή να εισαγάγω το θέμα στην Ο.Ε για την αποδοχή της δωρεάς και τον τρόπο διαχείρισης των χρημάτων.

Υλοποιώντας την εντολή του Περιφερειάρχη εισήγαγα στην Ο.Ε, στην συνεδρίαση της 3-2-2015, την έγκριση αποδοχής της δωρεάς, και δεδομένου ότι οι γιορτές των Χριστουγέννων είχαν παρέλθει, εισηγήθηκα στην Ο.Ε το ποσό της δωρεάς να διατεθεί για τις δημόσιες σχέσεις του Περιφερειάρχη.

Το αίτημα που υποβλήθηκε στην Τράπεζα, συμπληρώθηκε, κατά την εισηγησή μου στην Ο.Ε, να χρησιμοποιηθούν και για δημόσιες σχέσεις του Περιφερειάρχη και για ανακούφιση αναξιοπαθούντων συμπολιτών μας.

Η Ο.Ε ομόφωνα αποφάσισε την αποδοχή της δωρεάς και ενέκρινε την κατάθεση του ποσού στον λογαριασμό μισθοδοσίας του Περιφερειάρχη.

Η ανάρτηση στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ της παραπάνω απόφασης και η μη προσβολή της από τις υπηρεσίες και οποιονδήποτε άλλον, ενίσχυσε την πεποίθηση μου για την ορθότητα και την νομιμότητα της προηγηθείσας ενέργειας.

Η ίδια διαδικασία ακολουθήθηκε και για την επίμαχη δωρεά του 2015, την οποία, έχοντας χρόνο, εισήγαγα το θέμα της έγκρισης της αποδοχής της δωρεάς στην συνεδρίαση της Ο.Ε της 28-12-2015, συμπληρώνοντας την περσινή μου εισήγηση μετά από προτροπή του Περιφερειάρχη να χρησιμοποιηθούν τα χρήματα για την ανακούφιση αναξιοπαθούντων συμπολιτών μας, λόγω της οικονομικής κρίσης.

Η Ο.Ε ομόφωνα αποφάσισε την αποδοχή της δωρεάς και την κατάθεση του ποσού της δωρεάς στον λογαριασμό μισθοδοσίας του Περιφερειάρχη και ενέκρινε τον τρόπο διαχείρισης και απολογισμού των χρημάτων.

Και αυτή η απόφαση, όπως και η προηγούμενη αναρτήθηκε στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ, που εξασφαλίζει την διαφάνεια, δεν αμφισβητήθηκε από τις υπηρεσίες και από οποιονδήποτε άλλον.

Πιστεύοντας ακράδαντα, ακόμη και σήμερα, για την ορθότητα και νομιμότητα των πράξεων, θεωρώ ότι για οποιαδήποτε παρατυπία, που ενδεχομένως υπήρξε, θα έπρεπε τόσο εγώ, όσο και τα Μέλη της Ο.Ε να προστατευθούμε από τους υπηρεσιακούς παράγοντες, που παρίσταντο κατά τις παραπάνω συνεδριάσεις, ή στοιχειωδώς εγγράφως όταν παρέλαβαν τις αποφάσεις για ενέργεια.

Σαν πρώην Αντιπεριφειάρχης Οικονομικών, δηλώνω προς κάθε κατεύθυνση ότι θεωρώ άδικο, μετά και την τελευταία ερώτηση στην Βουλή των Ελλήνων, να προσπαθούν κάποιοι να αμφισβητήσουν τον αγώνα αυτής της Περιφερειακής Αρχής και του Περιφερειάρχη για πλήρη διαφάνεια.

Οφείλουμε όλοι, όσοι έχουμε εμπλακεί σ’ αυτή την διαδικασία, να ζητήσουμε μια συγγνώμη από τον Περιφερειάρχη, γιατι δώσαμε την δυνατότητα σε λαϊκιστές και σκευωρούς να στραφούν εναντίον του.

ΦΩΤΙΟΣ ΚΕΧΑΓΙΑΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ


0 σχόλια:

Ενημερωθείτε

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

Δημοφιλείς αναρτήσεις