Στο facebook

Αρχειοθήκη

Από το Blogger.

ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Πνευματική ιδιοκτησία & Αντιγραφή υλικού
Το περιεχόμενο του blog μας αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του kastorianiestia.gr
H αναδημοσίευση υλικού σε άλλη ιστοσελίδα επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση αναφοράς της πηγής με ενεργό link προς το πρωτότυπο άρθρο.

Πρόσφατα

20 Μαΐου 2016
►ΟΤΑΝ  ο Ουμπέρτο Έκο έλεγε ότι “τον μήνα Αύγουστο δεν υπάρχουν ειδήσεις” επηρεασμένος προφανώς από την άπνοια της καλοκαιρινής ραστώνης, ασφαλώς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι υπάρχουν κάποιοι δαιμόνιοι “ρεπόρτερς” του διαδικτύου που κατασκευάζουν ειδήσεις ακόμα και καταμεσίς της Μεγάλης Εβδομάδας!
Η συνταγή είναι απλή, όπως εκείνη της

“μαγειρίτσας”: Επειδή το κορυφαίο γεγονός των ημερών είναι η περιφορά των Επιταφίων, παίρνουμε σβάρνα τις εκκλησίες όλης της επικράτειας, και με μια κάμερα στο χέρι, αποθανατίζουμε σαν... διαφορετικο κάτι που γίνεται νομοτελειακά με την ίδια κατάξυνη σ΄ όλες τις ενορίες της περιφέρειας.
Η διαφορετικότητα του ρεπορτάζ είναι στα πρόσωπα που συμμετέχουν στην πομπή, τα οποία με το ένα μάτι προσέχουν μη καούν από το κερί και με το άλλο αν τους “παίρνει” η κάμερα που θα τους “δείξει” το βράδυ στα “μπλόκια”...
Ακόμα και οι ιερείς ανταγωνίζονται, ξεχνώντας για λίγο την ιερότητα των στιγμών, μόλις εμφανισθεί ο μπλόκερ της Μητροπόλεως, που θα τους... αναρτήσει επί τω έργω στο ιερόν site!

►Η ΕΙΚΟΝΑ  ορισμένων επαγγελματιών της αγοράς που διαλαλούν την μιζέρια τους από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, μπορεί να θεωρηθεί σαν μια φωνή διαμαρτυρίας για την μνημονιακή πολιτική της κυβέρνησης... Αλλά από την άλλη, είναι και μια “γροθιά” στην ψυχολογία της αγοράς, η οποία αναζητεί απεγνωσμένα μερικές σταγόνες οξυγόνου για να κρατηθεί ζωντανή στον ορυμαγδό των φορολογικών μέτρων που καταφτάνουν κατά κύματα από την τρόϊκα!
Δεν χρειάζεται να είναι κάποιος Φρόϋντ, για να καταλάβει ότι αν χάσουμε και το κουράγιο μας, μας περιμένει ο Καιάδας...


►ΦΑΙΝΕΤΑΙ ότι η δραστηριότητα (;) αρκετών αιρετών, εξαντλείται την περίοδο των εορτών με τις καταχωρήσεις των ευχών για τις άγιες ημέρες, που παραδοσιακά κατακλύζουν τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο του νομού μας.
Το εκπληκτικό είναι ότι όσο μικρότερη παρουσία έχει κάποιος στα κοινά, όλο το προηγούμενο διάστημα, τόσο μεγαλύτερο χώρο καταλαμβάνουν οι “ευχές” του στις σελίδες των εφημερίδων!
Κάτι σαν το κροτάλισμα ορισμένων ερπετών που δεν θέλουν να περνούν απαρατήρητα...


►H ΓΝΩΣΤΗ ατάκα του παλιού ελληνικού κινηματογράφου “Ανθρωποι - άνθρωποι προς τι το μίσος και ο αλληλοσπαραγμός”, φαίνεται ότι βρίσκει απήχηση στην συμπαθή τάξη των γουνοποιών, όπου οι αντίπαλες φατρίες δεν χάνουν την ευκαιρία να εκδηλώσουν τα αισθήματά τους η μία προς την άλλη.
Ακόμα και ο “υπερκομματικός” εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Γούνας, που λογικά θα έπρεπε να κρατάει ίσες αποστάσεις από τις “εμπόλεμες” παρατάξεις του κλάδου, δεν απέφυγε τον πειρασμό να εκδηλωθεί υπέρ της έκθεσης του ΣΕΓ στην Αθήνα, υποτιμώντας την επισκεψιμότητα της έκθεσης του “Προφήτη Ηλια” στην Καστοριά!
Όπως θα έκανε κάθε συνεπής αξιωματούχος του ΝΑΤΟ όταν καλείται να παίξει τον ρόλο του “κυονόκρανου” στην διαχρονική διαμάχη Ελλάδος - Τουρκίας για την υφαλοκρηπίδα...


►ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ  τόνο έδωσε η Ομοσπονδία Γούνας στις τελωνειακές ρυθμίσεις που εφαρμόζει η Ρωσία για την εισαγωγή γουνοποιητικών προϊοντων από την Ελλάδα, τις οποίες παρουσίασε σαν προσωπική επιτυχία των τεχνοκρατών της που συνεργάζονται με το Ελληνορωσικό Επιμελητήριο.
Μόνο που οι “ρυθμίσεις” αυτές δεν αφορούν αποκλειστικά την γούνα και αποτελούν δεσμεύσεις του ρωσικού κράτους προς τον Π.Ο.Ε. (Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου) από την 1-1-2012, οπότε και η Ρωσία έγινε πλήρες μέλος του!
Αντίθετα υποβάθμισαν επιμελώς το ηχηρό “Νιετ” που εισέπραξαν από την ρωσική πλευρά στο θέμα της ηλεκτρονικής σήμανσης των γουναρικών (τσιπάκια) για τα οποία τόσος ντόρος έγινε στο πρόσφατο παρελθόν από τους εφευρέτες τους...

0 σχόλια:

Ενημερωθείτε

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

Δημοφιλείς αναρτήσεις