Στο facebook

Αρχειοθήκη

Από το Blogger.

ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Πνευματική ιδιοκτησία & Αντιγραφή υλικού
Το περιεχόμενο του blog μας αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του kastorianiestia.gr
H αναδημοσίευση υλικού σε άλλη ιστοσελίδα επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση αναφοράς της πηγής με ενεργό link προς το πρωτότυπο άρθρο.

Πρόσφατα

16 Μαΐου 2016
Προστασία σε όλα τα στεγαστικά δάνεια πρώτης κατοικίας ύψους έως 140.000 ευρώ από πώληση σε funds μέχρι την 1 Ιανουαρίου του 2018 παρέχουν οι ρυθμίσεις που συμφώνησε η κυβέρνηση με τους δανειστές και θα ψηφιστούν την Κυριακή από τη Βουλή, σύμφωνα με όσα
ανακοίνωσε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης, ο οποίος διευκρίνισε μάλιστα ότι η υποθήκη για πρώτης κατοικία θα αποτελέσει και το όριο προστασίας όλων των άλλων πράσινων ή κόκκινων δανείων (επιχειρηματικών ή καταναλωτικών).

«Θα προστατεύεται η πρώτη κατοικία με αντικειμενική αξία 140.000 ευρώ χωρίς κανένα άλλο κριτήριο» είπε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέα Λοβέρδου. Εξήγησε, μάλιστα, ότι με αυτό το ποσό η προστασία καλύπτει το 93% των δανειοληπτών στεγαστικών δανείων.

«Η κυβέρνηση αυτό που έχει δεσμευτεί το πέτυχε: την προστασία πρώτης κατοικίας» πρόσθεσε ο κ. Σταθάκης απαντώντας στις επικρίσεις του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και συμπλήρωσε ότι η αναστολή της πώλησης στεγαστικών δανείων σε funds διασφαλίζει ότι «κανένα σπίτι ελληνικού νοικοκυριού δεν θα βρεθεί σε κατάσταση εκποίησης». Αυτός ήταν ο στόχος της κυβέρνησης.

Ο κ. Σταθάκης εξήγησε επίσης ότι το όριο προστασίας των 140.000 ευρώ θα συνδεθεί και με τα καταναλωτικά, επιχειρηματικά ή άλλα δάνεια.

Συγκεκριμένα εξήγηση ότι θα εξαιρεθούν της δυνατότητας πώλησης όλα τα «πράσινα ή κόκκινα δάνεια» που συνδέονται με υποθήκη πρώτης κατοικίας αντίστοιχου ύψους. Ο υπουργός Οικονομίας εμφανίστηκε μάλιστα ικανοποιημένος για το επίπεδο της προστασίας που παρέχεται μέχρι την 1η Ιανουαρίου του 2018 και υπενθύμισε ότι οι δανειστές ζητούσαν πλήρη απελευθέρωση.

«Εμείς προσεγγίζουμε το ζήτημα παίρνοντας υπόψη τις πιο ρυθμιζόμενες αγορές που υπάρχουν αυτή τη στιγμή σε ευρωπαϊκό επίπεδο και ενσωματώνοντας τις καλύτερες πρακτικές που διασφαλίζουν ότι δεν θα υπάρξουν αρνητικές πρακτικές» τόνισε ο κ. Σταθάκης.

news247

0 σχόλια:

Ενημερωθείτε

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

Δημοφιλείς αναρτήσεις