Στο facebook

Αρχειοθήκη

Από το Blogger.

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ

ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Πνευματική ιδιοκτησία & Αντιγραφή υλικού
Το περιεχόμενο του blog μας αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του kastorianiestia.gr
H αναδημοσίευση υλικού σε άλλη ιστοσελίδα επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση αναφοράς της πηγής με ενεργό link προς το πρωτότυπο άρθρο.

Πρόσφατα

15 Μαΐου 2016
Μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης φαίνεται ότι έρχονται και ανασχηματισμός αλλά και αλλαγή του εκλογικού νόμου, με τις πληροφορίες να θέλουν την κυβέρνηση να προσανατολίζεται στο να δώσει δικαίωμα ψήφου σε όσους πολίτες έχουν συμπληρώσει το 17ο έτος της ηλικίας τους.

Πληροφορίες που δημοσιεύονται και στο “Βήμα της Κυριακής” αναφέρουν πως στις σκέψεις των κυβερνητικών στελεχών είναι η κατανομή των 270 εδρών με το σύστημα της απλής αναλογικής, αλλά και η μεγάλη αλλαγή με το "σπάσιμο" των μεγάλων εκλογικών περιφερειών ώστε πλέον να μην εκλέγονται σε καμία περισσότεροι από 10 βουλευτές.
Το bonus εδρών αναμένεται να διατηρηθεί ωστόσο θα πέσει από τις 50 στις 30 έδρες και θα δίνεται μόνο στην περίπτωση που ένα κόμμα ή ένας συνασπισμός κομμάτων συγκεντρώνει ή υπερβαίνει το 40%. Στόχος της κυβέρνησης είναι να δοθεί το δικαίωμα ψήφου και στους απόδημους Έλληνες, ενώ δεν αποκλείονται και αλλαγές στο σύστημα σταυροδοσίας.
Πηγή: mega

0 σχόλια:

Ενημερωθείτε

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

Δημοφιλείς αναρτήσεις