Στο facebook

Αρχειοθήκη

Από το Blogger.

ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Πνευματική ιδιοκτησία & Αντιγραφή υλικού
Το περιεχόμενο του blog μας αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του kastorianiestia.gr
H αναδημοσίευση υλικού σε άλλη ιστοσελίδα επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση αναφοράς της πηγής με ενεργό link προς το πρωτότυπο άρθρο.

Πρόσφατα

19 Μαΐου 2016

  Αναπόφευκτες θεωρούνται πλέον οι εξελίξεις στα εσωτερικά του κλάδου της Καστοριανής γουνοποιϊας μετά την επιτυχημένη διοργάνωση της 41 ης Διεθνούς Έκθεσης Γούνας από τον σύνδεσμο "Προφήτης Ηλίας".

Ή επιτυχία της έκθεσης που φέρεται να έγινε παραδεκτή και από τον αντίπαλο σύνδεσμο ΣΕΓ, μπορεί να λειτουργήσει σαν καταλύτης για την επανένωση του κλάδου σε ενιαίο φορέα, με κοινή στρατηγική και κοινούς

στόχους απέναντι στις προκλήσεις των Διεθνών Αγορών.
Οι λόγοι που οδηγούν στη σύγκλιση των δύο συνδέσμων είναι δύο:
Ο πρώτος είναι ή ανανέωση των διοικητικών συμβουλίων με νέα πρόσωπα που φαινεται να έχουν απογαλακιστεί από τις ιδεοληψίες και τις αγκυλώσεις των προηγούμενων.
Και ο δεύτερος λόγος είναι ή έμμεση παραδοχή από τον ΣΕΓ ότι το "πείραμα "  της Αθήνας απέτυχε οικτρά και ότι ή κοινή μοίρα όλων βρίσκεται στην Καστοριά.
Για το σκοπό αυτό ξεκίνησαν ήδη στο παρασκήνιο οι πρώτες επαφές, από την πρώτη μέρα της έκθεσης, με αισιόδοξες προοπτικές. Παρόλο που ορισμένα από τα παλαιά στελέχη του άλλου συνδέσμου, επιχείρησαν με "παράλληλες εκδηλώσεις" να τορπιλίσουν τον διάλογο και να υποβαθμίσουν το ρόλο της σημερινής έκθεσης.

  Για τα επίσημα αποτελέσματα της Έκθεσης ο Σύνδεσμος Γουνοποιών Καστοριάς “Προφήτης Ηλίας” εξέδωσε δελτίο τύπου στο οποίο αναφέρει ότι:
“Για μια ακόμη φορά η Καστοριά ξεπέρασε την φήμη της διοργανώνοντας μια πραγματικά επιτυχημένη έκθεση, με την μεγάλη προσέλευση εκθετών και εμπορικών επισκεπτών. Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν στην διάρκεια των τεσσάρων ημερών λειτουργίας της. Στο πλαίσιο της Έκθεσης δόθηκε η δυνατότητα και στους 103 εκθέτες να παρουσιάσουν τα προϊόντα τους και να προωθήσουν τις εμπορικές τους συναλλαγές.

Και πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε ο Σύνδεσμος Γουνοποιών Καστοριάς οι ξένοι εμπορικοί επισκέπτες έφτασαν τους 541, χωρίς να συνυπολογίζονται οι Έλληνες, και σε αυτό συνέβαλε αποφασιστικά η προβολή των περασμένων μηνών στα μεγαλύτερα κλαδικά περιοδικά σε Ευρώπη, Αμερική, Καναδά, Ρωσία και Ασία. Οι περισσότεροι δε από αυτούς προερχόταν από την Ρωσία, την μεγαλύτερη αγοραστική δύναμη σήμερα στον κλάδο της γούνας, αλλά συνολικά οι επισκέπτες που πέρασαν τις πύλες της Έκθεσης προερχόταν από 30 χώρες. Οι εμπορικές πράξεις που σημειώθηκαν ξεπέρασαν τις αρχικές προσδοκίες.

Οι δε παραγγελίες που έγιναν υπολογίζεται είναι πολύ περισσότερες.

Το θετικό στοιχείο είναι ότι η δυσμενής οικονομική κατάσταση, δεν στάθηκε εμπόδιο σε έναν σημαντικό αριθμό εμπόρων, να δώσουν το παρόν στην φετινή διοργάνωση. Μα το πιο θετικό είναι το γεγονός ότι δόθηκε η δυνατότητα στους εκατοντάδες αυτούς επαγγελματίες να παρουσιάσουν καινούργιες προτάσεις και κλαδικές καινοτομίες. Τα γουναρικά ήταν άριστης ποιότητας υλικών και σχεδιασμού, κάτι το οποίο φέρνει την γούνα αλλά και το δέρμα σε ένα πιο υψηλό επίπεδο και αυτό είναι το πιο θετικό και αισιόδοξο. Κομμάτια απαράμιλλα σε στυλ παρουσιάστηκαν τόσο στα περίπτερα όσο και στην επίδειξη μόδας.

Η Διοίκηση του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Γιάννης Κορεντσίδης εκφράζουν την ικανοποίηση τους για την φετινή διοργάνωση και το αποτέλεσμα που παρουσιάστηκε.

«Τα τρία σημαντικά οφέλη η άρτια διοργάνωση, η υψηλή επισκεψιμότητα για τα standards που είχαμε θέσει δεδομένων των οικονομικών συνθηκών που επικρατούν και οι εμπορικές πράξεις που σημειώθηκαν αποτελούν τον επόμενο στόχο μας. Για μας η προετοιμασία για την επόμενη διεθνή έκθεση ξεκινά από αύριο και θα προσπαθήσουμε και πάλι να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό, ώστε του χρόνου να είμαστε καλύτεροι», δήλωσε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς κ. Γιάννης Κορεντσίδης.

Εκθέτες, διοργανωτές και επισκέπτες δίνουν το παρόν στην επόμενη διοργάνωση η οποία σύμφωνα με το διεθνές καλεντάρι δημοπρασιών και εκθέσεων θα πραγματοποιηθεί ξανά στην Καστοριά στο διάστημα 4 με 7 Μαΐου 2017.

Ραντεβού στην 42η Διεθνή Έκθεση Γούνας Καστοριάς.”

  Εντύπωση προ κάλεσε ωστόστο το γεγονός ότι ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γούνας Δημήτρης Κοσμίδης με δηλώσεις του αμφισβήτησε την επισκεψιμότητα της έκθεσης, για να ανακαλέσει αμέσως μετά την δημοσιοποίηση των επίσημων αποτελεσμάτων.

0 σχόλια:

Ενημερωθείτε

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

Δημοφιλείς αναρτήσεις