Στο facebook

Αρχειοθήκη

Από το Blogger.

ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Πνευματική ιδιοκτησία & Αντιγραφή υλικού
Το περιεχόμενο του blog μας αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του kastorianiestia.gr
H αναδημοσίευση υλικού σε άλλη ιστοσελίδα επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση αναφοράς της πηγής με ενεργό link προς το πρωτότυπο άρθρο.

Πρόσφατα

26 Μαΐου 2016
 Άρθρο του Δημήτρη Ιατρίδη

 Η ανταλλαγή φραστικών διαξιφισμών σε ραδιοφωνική εκπομπή, μεταξύ των δύο κυριών που εκπροσωπούν την Καστοριά στο ελληνικό κοινοβούλιο, εκτός από την μεταπασχαλινή τέρψη που προσέφερε στο φιλοθεάμονο κοινό αυτών των συχνοτήτων, επιβεβαίωσε και την κοινή τους αντίληψη ότι για να παραμείνουν αναπόσπαστο
κομμάτι του λαού που εκπροσωπούν, θα πρέπει που και που να υποδύονται τους λαϊκούς τύπους της γειτονιάς, για να μπαίνουν και στο “πετσί” του ρόλου!

  Πρώτη “χειρών αδίκων ήρξατο” η βουλευτής της Ν.Δ. Μαρία Αντωνίου, η οποία μέσω ερτζιανών προέτρεψε την συνάδελφό της Ολυμπία Τελιγιορίδου του ΣΥΡΙΖΑ να “ασχολείται με τα θέματα του νομού και όχι με ταξιδάκια”, υπονοώντας προφανώς την συμμετοχή της σε αποστολή της Βουλής στην συνδιάσκεψη των Παρευξείνιων χωρών στην γειτονική Τουρκία.

  Δεν γνωρίζουμε αν την δήλωση της κ. Αντωνίου μετέδοσε το πρακτορείο “Ανατόλια”, αλλά η αντίδραση της κ. Τελιγιορίδου από την Τουρκία υπήρξε ακαριαία, η οποία εμπεριείχε και μια έμμεση απειλή όταν έλεγε: “Θα απαντήσω αναλυτικά στην αθλιότητα και την ασχετοσύνη της κ. Αντωνίου όταν επιστρέψω από την Τουρκία”!

Μεσολάβησε ένα διάστημα εκνευριστικής αναμονής στους κατοίκους του νομού, οι οποίοι αδημονούσαν μέχρι να επιστρέψει η κ. Τελιγιοριδου και να δώσει συνέχεια στο “ξεκατίνιασμα” κορυφής που εκδηλώθηκε “εν ου παικτοίς” κατά την απουσία της.
Πράγματι η απάντηση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ κάλυψε κάθε προσδοκία  των ψηφοφόρων της, όπου αφού αποδομεί όλα τα δηλητηριώδη επιχειρήματα της συναδέλφου της, ρίχνει το “πάρθιο βέλος” εναντίον της: “Εάν η Νέα Δημοκρατία δεν επέλεξε την κ. Αντωνίου από ο 2012 έως σήμερα να την εκπροσωπήσει ως τακτικό μέλος σ΄ αυτές τις επιτροπές δεν ευθύνομαι εγώ...”
Και συνεχίζει απτόητη απαρριθμώντας τα αρνητικά “επιτεύγματα” της κ. Αντωνίου κατά την διάρκεια της θητείας της: “Αυτοί που αύξησαν κατά 200% την ανεργία στο νομό μας, έχασαν την αρχιτεκτονική, το τμήμα Εμπορίου του ΤΕΙ, τον στρατό, δεν φρόντισαν να έχουν ανταποδοτικά οφέλη για την Καστοριά από τον ΤΑΡ και έχουν κάνει τον νομό ουραγό, θα ήταν καλό και έντιμο πρώτα να ζητήσουν μια συγγνώμη για το κακό που προξένησαν στον τόπο...”


  Ηλεκτρική εκκένωση δεκάδων μεγαβόλτ διαπέρασε τα αντανακλαστικά της Μ. Αντωνίου, η οποία εξαπέλυσε τους μύδρους προς την νεόκοπο συνάδελφό της λέγοντας ότι: “Έβγαλε από μέσα της τον Τσοχατζόπουλο, με τον οποίο άλλωστε συμμετείχε στις ίδιες βουλευτικές λίστες του Πασόκ πριν δηλώσει ΣΥΡΙΖΑ...”
Η αναφορά και μόνο της κ. Αντωνίου σ΄ ένα από τα πιο μισητά πρόσωπα του Πασόκ και η επιχειρούμενη (δικαίως ή αδίκως) ταύτισή του με την συνάδελφό της του ΣΥΡΙΖΑ, καταδεικνύει όχι μόνο το μένος που την διακατέχει αλλά και το επίπεδο που επιλέγει, για να μεταφέρει τον δημόσιο διάλογο ανάμεσα σε δύο κορυφαία πρόσωπα της πολιτικής σκηνής του τόπου μας.

Αυτό το αντιλαμβάνεται και η ίδια εκ των υστέρων, όταν επιχειρεί στο “Υστερόγραφο” να “κλείσει” το θέμα με τη μέθοδο του “στρίβειν δια του αρραβώνος” λέγοντας ότι: “Η πολιτική μου ηθική και τα προβλήματα των συμπολιτών μου και του τόπου μας, δεν μου επιτρέπουν να ξανασχοληθώ με το “καλάμι” της κ. Τελιγιορίδου...”!

  Αν ο δημόσιος διάλογος που εγκαινίασαν οι δύο κυρίες του κοινοβουλίου, υπολείπεται κατά τι από τους αντίστοιχους πλατωνικούς “Διαλόγους”,  τότε σίγουρα δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτε από τους... “Νεκρικούς Διαλόγους” του Λουκιανού και ειδικά εκεί όπου ο Μένιππος απειλεί τον Χάροντα με το αμίμητο: “Καγώ τη εμοί βακτηρίαν πατάξας, διασχίσουσιν το κρανίον”!
Και μη χειρότερα...

0 σχόλια:

Ενημερωθείτε

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

Δημοφιλείς αναρτήσεις