Στο facebook

Αρχειοθήκη

Από το Blogger.

ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Πνευματική ιδιοκτησία & Αντιγραφή υλικού
Το περιεχόμενο του blog μας αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του kastorianiestia.gr
H αναδημοσίευση υλικού σε άλλη ιστοσελίδα επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση αναφοράς της πηγής με ενεργό link προς το πρωτότυπο άρθρο.

Πρόσφατα

31 Μαΐου 2016
Με καθυστέρηση πλέον των δέκα ετών, ανακοινώθηκε επιτέλους επίσημα η έναρξη των εργασιών για την κατασκευή του Νέου Αστυνομικού Μεγάρου Καστοριάς, εντός του τρέχοντος έτους αλλά χωρίς συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

Την ανακοίνωνωση της κατασεκυής του μεγάρου έκανε ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη Δημήτρης Αναγνωστάκης, κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, στην οποία συμμετείχαν η βουλευτής Καστοριάς Ολυμπία Τελιγιορίδου, ο Περιφερειάρχης Θόδωρος Καρυπίδης, ο δήμαρχος Ανέστης Αγγελής και ο αστυνομικός διευθυντής Ευθύμιος Αμαραντίδης.
Η κατασκευή του μεγάρου θα γίνει στον νέο χώρο που παραχώρησε πρόσφατα ο Δήμος Καστοριάς, εντός του στρατοπέδου Μαθιουδάκη και σε απόσταση μερικών μέτρων από τον οθωμανικό στρατώνα, ο οποίος κρίθηκε αμετάκλητα διατηρητέος από το Αρχαιολογικό Συμβούλιο.
Για την κατασκευή του είχε συναφθεί τραπεζικό δάνειο 5,5 εκατ. ευρώ το έτος 2006 από το ελληνικό δημόσιο, χωρίς αυτό μέχρι στιγμής να αξιοποιηθεί, καταβάλλοντας όμως τους υπέρογκους τόκους.
Αντίθετα όπως ειπώθηκε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ένα μέρος του δανείου είχε δαπανηθεί για την κατασκευή πρεσβευτικής κατοικίας στο εξωτερικό και ένα άλλο για την ολοκλήρωση του αστυνομικού μεγάρου της Κοζάνης! Πάντως ο Γενικός διαβεβαίωσε τους τοπικούς παράγοντες ότι "Λεφτά Υπάρχουν".
Όσο για την καθυστέρηση στην έναρξη των εργασιών, εκτός από την γραφειοκρατεία, συνέβαλαν, όπως διέρρευσε και συγκεκριμένα συμφέροντα!

0 σχόλια:

Ενημερωθείτε

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

Δημοφιλείς αναρτήσεις