Στο facebook

Αρχειοθήκη

Από το Blogger.

ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Πνευματική ιδιοκτησία & Αντιγραφή υλικού
Το περιεχόμενο του blog μας αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του kastorianiestia.gr
H αναδημοσίευση υλικού σε άλλη ιστοσελίδα επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση αναφοράς της πηγής με ενεργό link προς το πρωτότυπο άρθρο.

Πρόσφατα

12 Μαΐου 2016
►ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ  ασφαλείας κρατούν πλέον σχεδόν όλοι οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας, μετά τις διαστάσεις που πήρε το γνωστό θέμα της “δωρεάς” από γνωστή τράπεζα, που βρέθηκε “παρκαρισένη” στον προσωπικο λογαριασμό του περιφερειάρχη Θ. Καρυπίδη!
Ειδικά όλοι αυτοί που περίμεναν να “αξιοποιηθούν” στον πρώτο ανασχηματισμό και τώρα αισθάνονται λίγο - πολύ σαν τον

Σίσυφο, αφού είναι αναγκασμένοι να κουβαλούν το βαρύ φορτίο της διαφάνειας και της εντιμοτητας μέχρι την κορυφή του βουνού, ενώ κάποιοι άλλοι κάνουν ό,τι μπορούν, για να κατρακυλήσει πάλι πίσω...

►ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ   μια τοπική εφημερίδα (ΟΔΟΣ) που θα θέσει τον “δάκτυλο” της δημόσιας κριτικής επί “των τύπων των ήλων” της εγχώριας διαπλοκής, για να αποκαλυφθεί η καθημερινή “σταύρωση” που υφίσταται η δημοσιογραφική δεοντολογία, από οριμένους α- γραμματείς και φαρισαίους της τοπικής ενημέρωσης.
Και αμέσως ξεχύθηκε με ορμή στο διαδίκτυο το ποτάμι των αποκαλύψεων, όπου βρέθηκαν να περιδινίζονται γνωστά πρόσωπα της ενημέρωσης, με ακόμα πιο γνωστές διασυνδέσεις με τους διαχειριστές της εξουσίας. Τα οποία όλοι γνωρίζουν αλλά κανείς δεν τολμάει να κατονομάσει δημόσια, κάτω από ένα ιδιότυπο καθεστώς “ομερτά” που κυριαρχεί ακόμα στον χώρο!
Ειδικά τα πολιτικά πρόσωπα της τοπικής σκηνής, που έχτισαν καρριέρες στην “άμμο” της διαπλοκής με τα τοπικά ΜΜΕ αλλά στην συνέχεια αποβλήθηκαν από αυτά, όπως η τρίχα από το ζυμάρι...


►ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗΛΗ σε τοπική εφημερίδα που... βαθμολογεί τις επιδόσεις των τοπικών φορέων ή προσώπων στους τομείς ευθύνης που δραστηριοποιούνται.
Δεν ξέρουμε αν ο/η συντάκτης της στήλης διαθέτει τα εχέγγυα του αδέκαστου κριτή, που του επιτρέπουν να... βαθμολογεί ανθρώπους οι οποίοι διαθέτουν το λαϊκό έρεισμα. Αλλά με μια πρώτη  ματιά, διαπιστώνουμε ότι οι “αριστεύσαντες” της στήλης, είναι συμπτωματικά οι επίσημοι ή ανεπίσημοι χορηγοί της!
Με προεξάρχουσα την τοπική εκκλησία, με την οποία, ως φαίνεται, οι συντάκτες της διατηρούν άρρηκτους δεσμούς στην κοινή προσπάθεια για την προβολή του κοινωνικού της έργου...
Ενώ ο Δήμος Καστοριάς π.χ φυγουράρει στις τελευταίες θέσεις της “βαθμολογίας”, παρότι εμφανίζεται κι αυτός ως “χορηγός” σε άλλη στήλη της ίδιας εφημερίδας!
Προφανώς τα κριτήρια δεν είναι ποιοτικά αλλά μάλλον ποσοτικά, ανάλογα με το ύψος της χορηγίας...


►ΑΛΛΟΥ ΤΑ ΚΑΚΑΡΙΣΜΑΤΑ και αλλού γεννούν οι κότες... Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Europa Nostra ανακοίνωσαν τους νικητές των βραβείων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την πολιτιστική κληρονομιά, όπου, παραδόξως, απουσιάζουν τα μνημεία της Καστοριάς αλλά δικρίθηκαν ο βυζαντινός ναός του Αγίου Πέτρου στην Μάνη και ο παραδοσιακός νερόμυλος του Αγίου Γερμανού στις Πρέσπες!
Η εξέλιξη αυτή έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις διαβεβαιώσεις των μελών της Nostra (Τσεμάνης κλπ) πριν δύο χρόνια, για την επικράτηση των καστοριανών μνημείων, μετά την υποβολή του φακέλλου της ομάδας του τότε δημάρχου Μ. Χατζησυμεωνίδη εν χορδαίς και οργάνοις.
Προφανώς η αξιολόγηση της Καστοριάς (πόλης - μνημείο) θα καθυστερήσει κι άλλο, αφού ο φάκελλος της μελέτης που υποβλήθηκε, μπορεί να ήταν άρτιος αλλά του έλλειπε το “γρηγορόσημο”...

0 σχόλια:

Ενημερωθείτε

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

Δημοφιλείς αναρτήσεις