Στο facebook

Αρχειοθήκη

Από το Blogger.

ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Πνευματική ιδιοκτησία & Αντιγραφή υλικού
Το περιεχόμενο του blog μας αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του kastorianiestia.gr
H αναδημοσίευση υλικού σε άλλη ιστοσελίδα επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση αναφοράς της πηγής με ενεργό link προς το πρωτότυπο άρθρο.

Πρόσφατα

14 Ιουνίου 2016
►ΠΑΡ΄ ΟΛΕΣ  τις διαβεβαιώσεις του κ. Γενικού ότι “λεφτά υπάρχουν” για το αστυνομικό μέγαρο, η είδηση που διέρρευσε ότι το αρχικό δάνειο των 5,5 εκατ. ευρώ έχει “ψαλλιδιστεί” και έχουν απομείνει στην “μπάνκα” περίπου τα μισά, έβαλε φρένο στην αισιοδοξία των αστυνομικών της Καστοριάς που ήλπιζαν ότι τουλάχιστον εντός του έτους θα ξεκινούσαν οι εργασίες κατασκευής του!

Αλλά το μεγάλο σοκ ήρθε λίγο μετά, όταν η βουλευτής Καστοριάς Ολυμπία Τελιγιορίδου, επιβεβαίωσε την  πληροφορία ότι τα χρήματα που αφαιρέθηκαν από το δάνειο πριν από τέσσερα χρόνια, είχαν δύο προορισμόυς:Ένα ποσό της τάξης του 1,5 εκ. ευρώ πήγε για την ανακατασκευή της πρεσβευτικής κατοικίας του έλληνα επιτετραμένου στην Στοκχόλμη της Σουηδίας.
Και ένα άλλο μικρότερο, περίπου 300.000 ευρώ πήγε για την ολοκλήρωση του αστυνομικού μεγάρου της Κοζάνης!

Σ΄ αυτά αν συνυπολογιστούν οι τραπεζικοί τόκοι τόσων ετών, που αφαιρούνται από το αρχικό κεφάλαιο, απομένουν χρήματα ίσα - ίσα για την τροποποίηση της μελέτης και την τοποθέτηση του θεμέλειου λίθου κατά την τελετή των εγκαινίων! Και μετά βλέπουμε....

►ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ  ημερίδα της Τοπικής Κοινότητας και του Δήμου Καστοριάς, για τον “Καλλικράτη”, έλαμψαν δια της απουσίας τους τόσο οι καθ΄ ύλην αρμόδιοι αντιδήμαρχοι όσο και οι περισσότεροι δημοτικοί σύμβουλοι, οι οποίοι προφανώς έκριναν ότι διαθέτουν την ανάλογη επάρκεια σε ζητήματα δημόσιας διοίκησης και ως εκ τούτου, οποιαδήποτε συμμετοχή τους σε τέτοιου είδους ημερίδες, είναι απλώς χάσιμο χρόνου...

Δεν είχαν όμως την ίδια άποψη για την συμμετοχή τους σε νυχτερινές φολκλορικές εκδηλώσεις συλλόγων, όπου απέδειξαν την χορευτική τους δεινότητα στους βαλκάνιους ήχους.

Και επιβεβαίωσαν τον αφορισμό του πρίγκιπα De Ligne, για το Συμβούλιο της Ευρώπης, όταν έλεγε σαρκαστικά στον Μέτερνιχ “Το Συμβούλιο χορεύει αλλά δεν προοδεύει...”!


►ΑΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ  που διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους, κάθε φορά που δηλητηριάζονται αδέσποτα από ασυνείδητους, φρόντιζαν να υιοθετήσουν κι από ένα πριν καταλήξει στον δρόμο, ίσως να μην γινόμασταν μάρτυρες αυτών των ειδεχθών πράξεων που προσβάλλουν τον πολιτισμό μας.

Φαίνεται όμως ότι όλοι αυτοί οι φιλόζωοι του καναπέ... ακολουθούν τα βήματα της αστυνομίας, η οποία φτάνει συνήθως μετά το έγκλημα...
Και το μόνο που κάνουν είναι να διαχειρίζονται επικοινωνιακά για ίδιον όφελος στο διαδίκτυο, τις αποτρόπαιες αυτές πράξεις!


►ΕΙΝΑΙ ΜΑΤΑΙΟ να κλείνουμε τα μάτια μας, σε ένα διαρκές έγκλημα σε βάρος της πολιτιστικής κληρονομιάς και των ιερών κειμηλίων του τόπου, που χρονολογείται από τις αρχές της δεκαετίας του ΄60 και πιθανόν να συνεχίζεται μέχρι σήμερα, με την αποσιώπηση και την ανοχή όλων!

Διότι στο τέλος οι αποκαλύψεις και οι πληροφορίες  που ξεκινούν σαν ρυάκια από κάθε σημείο του νομού, θα σχηματίσουν έναν ορμητικό χείμαρρο, που αλλίμονο σ΄ όποιον σταθεί εμπόδιο στο διάβα του και θελήσει να... εκτρέψει την ροή του!

Ένα τέτοιο “ρυάκι” μόλις άρχισε να σχηματίζεται εκεί στις παρυφές του Νεστορίου, που μας αποκαλύπτει ότι υπήρχε και δεύτερο ξύλινο άγαλμα (ξόανο) του Αγίου Γεωργίου στο νομό, το οποίο προφανώς ακολούθησε την μοίρα των υπόλοιπων κειμηλίων...


►ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ και εις την Εσπερίαν... δηλ. στην γειτονική Φλώρινα, όπου ο κάθετος άξονας προς την Νίκη, υπέστη την βάσανον των ... διπλών εγκαινίων, όπως και ο δικός μας άξονας από Σιάτιστα μέχρι την Κορομηλιά, ο οποίος είχε υποστεί τόσα... εγκαίνια, όσα και τα τμήματα που παραδίνονταν σταδιακά στην κυκλοφορία...

Και επειδή ορισμένα από αυτά συνέπεσαν με την αλλαγή της κυβέρνησης, έγιναν τα εγκαίνια στο τετράγωνο.... για να μην μείνει κανείς παραπονεμένος!

0 σχόλια:

Ενημερωθείτε

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

Δημοφιλείς αναρτήσεις