Στο facebook

Αρχειοθήκη

Από το Blogger.

ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Πνευματική ιδιοκτησία & Αντιγραφή υλικού
Το περιεχόμενο του blog μας αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του kastorianiestia.gr
H αναδημοσίευση υλικού σε άλλη ιστοσελίδα επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση αναφοράς της πηγής με ενεργό link προς το πρωτότυπο άρθρο.

Πρόσφατα

17 Ιουνίου 2016
Το καυτό θέμα της συνέχισης και ολοκλήρωσης των μεταρρυθμίσεων στην αγορά εργασίας της χώρας μας, με τη λήψη νέων, πρόσθετων μέτρων, επεσήμανε για μία ακόμη φορά ο εκπρόσωπος τύπου του ΔΝΤ.

Ο Τζέρι Ράις έκανε λόγο για υιοθέτηση μέτρων στην αγορά εργασίας που να είναι αντίστοιχα με τη διεθνή πρακτική, υπονοώντας τα ισχύοντα σε άλλες χώρες της Ευρώπης.Ουσιαστικά, ο εκπρόσωπος τύπου του ΔΝΤ προανήγγειλε ένα θερμό φθινόπωρο για το εργασιακό, καθώς τα μέτρα που ζητούν οι θεσμοί να υιοθετηθούν και στη χώρα μας αφορούν μία σειρά από μείζονα ζητήματα, όπως είναι:

1. Ο εκσυγχρονισμός του θεσμικού πλαισίου των συνδικάτων έπειτα από 34 χρόνια και η αλλαγή του συνδικαλιστικού ν.1264/1982, ο οποίος διέπει τη λειτουργία όλων των συνδικαλιστικών οργανώσεων και ρυθμίζει το πλαίσιο λειτουργίας των συνδικαλιστών.

2. Αλλαγή του κανονιστικού - θεσμικού πλαισίου που υφίσταται σήμερα στις ομαδικές απολύσεις. Οι εκπρόσωποι των θεσμών εστιάζουν την προσοχή τους στην κατάργηση, ουσιαστικά, του ρόλου του υπουργού Εργασίας, ο οποίος εκ του νόμου έχει τη δυνατότητα να απορρίπτει τις προτεινόμενες ομαδικές απολύσεις όταν αυτές είναι περισσότερες από 30 τον μήνα ή αντιστοιχούν στο 6% του συνόλου των εργαζομένων σε επιχειρήσεις με περισσότερα από 150 άτομα.

3. Αλλαγή του τρόπου λήψης των αποφάσεων για απεργίες από τις συνδικαλιστικές ενώσεις.

4. Αύξηση του χρόνου προειδοποίησης για απεργία στον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

5. Μείωση των ημερών συνδικαλιστικής άδειας, περιορισμό των αμειβόμενων αδειών στις απολύτως απαραίτητες, καθώς και περιορισμό των προσώπων που δικαιούνται άδειες.

6. Δραστική μείωση των ημερών αδικαιολόγητης απουσίας συνδικαλιστή και ευθυγράμμιση με τα ισχύοντα για κάθε εργαζόμενο.

7. Δυνατότητα απόλυσης συνδικαλιστών για σπουδαίο λόγο.

8. Περιορισμό της συνδικαλιστικής προστασίας, κατάργηση της δυνατότητας παροχής προστασίας μέσω του καταστατικού των συνδικαλιστικών οργανώσεων, καθώς και μείωση του αριθμού των ιδρυτικών μελών μιας συνδικαλιστικής οργάνωσης τα οποία σήμερα προστατεύονται από τον νόμο.
naftemporiki

0 σχόλια:

Ενημερωθείτε

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

Δημοφιλείς αναρτήσεις