Στο facebook

Αρχειοθήκη

Από το Blogger.

ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Πνευματική ιδιοκτησία & Αντιγραφή υλικού
Το περιεχόμενο του blog μας αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του kastorianiestia.gr
H αναδημοσίευση υλικού σε άλλη ιστοσελίδα επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση αναφοράς της πηγής με ενεργό link προς το πρωτότυπο άρθρο.

Πρόσφατα

19 Ιουνίου 2016
Σημάδια υποχώρησης από τις αρχικές εξαγγελίες για "διεύρυνση της περιφερειακής και τοπικής αγοράς φυσικού αερίου στην Ελλάδα", διαπιστώνουν οσοι συνομιλούν τελευταία με στελέχη του ΤΑΡ, τα οποία επανέρχονται στην αρχική συμφωνία που υπέγραψε η Ελλάδα, ως χώρα διέλευσης του αγωγού,  όπου  δεν προβλέπεται η παροχή φυσικού αερίου, με την δημιουργία των κατάλληλων
υποδομών (αναμονές), στην περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας!

Αντίθετα προβλέπεται η παροχή "ορισμένης ποσότητας αερίου" στην Αλβανία, σύμφωνα με τη συμφωνία που υπέγραψε η γειτονική χώρα!
Οι διαρροές   αυτές  των στελεχών του ΤΑΡ, έρχονται στο προσκήνιο, λίγους μόλις μήνες προτού τα  σκαπτικά μηχανήματα της εταιρείας αναλάβουν δράση επί καστοριανού εδάφους και αφού ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι διαδικασίες αποζημίωσης των απαλλοτριωθέντων εκτάσεων απ' όπου θα διέλθει  ο αγωγός.

Προκαλώντας όμως τεράστιες αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία, επειδή όλο το προηγούμενο διάστημα, αφήνονταν να αιωρούνται υπερβολικές προσδοκίες στον κόσμο (βλέπε διαφήμιση του ΤΑΡ), με αμφιλεγόμενα μηνύματα που διέρρεαν (σκοπίμως;) από ορισμένες πλευρές!

11 σχόλια:

 1. Ορίστε μέχρι και Αλβανία μας άφησε πίσω γιατί ξέρει να κάνει καλύτερες συμφωνίες!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ο αγωγός είναι το σύμβολο της Γερμανικής κατοχής στην Ελλάδα. Όπως και ή εταιρεία του ΤΑΡ είναι γερμανική με έδρα όμως την Ελβετία!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Παπατζηλίκια δηλαδή. Ευκαιρίες για μελλοντική πρόσβαση στο φυσικό αέριο.
  Γιατί δεν διευκρινίζουν? Ποιές είναι αυτές οι ευκαιρίες? Πώς θα διευκολύνει ο ΤΑΡ την αγορά φυσικού αερίου?
  Πρέπει οι αρχές να ζητήσουν απαντήσεις

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Οι αρχές του τόπου τι κάνουν? Τους ελέγχει αυτούς κανείς?
  Ούτε σαν τον Ψινάκη και τον Γκλέτσο δεν είναι οι δικοί μας.
  Άσε πάλι για τον Περιφερειάρχη.... Ας μη μιλήσω.... για την ώρα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Χέστηκε όλη η Ελλάδα με την απίστευτη προπαγάνδα για τον ΤΑΡ που χειρότερα από αποικιακού χαρακτήρα συμφωνία που επιβλήθηκε από ΗΠΑ και γερμανία και από όπου περνάν αγωγοί ενέργειας παύει να υπάρχει έλεγχος του γεωγραφικού χώρου από όπου περνάει και δεν έχει δικαίωμα η χώρα μας να αποφασίσει κάποτε αν χρειαστεί ακόμα και για αλλαγή της γεωστρατηγικής - γεωπολιτκικής της. Εκτός αυτού τον τελευταίο καιρό αποκαλύφθηκε ότι η ΤΑΡ δεν θα καταβάλει ούτε τέλη διέλευσης στην Ελλάδα, ενώ στην Τουρκία θα το κάνει.

  Ο σκοπός μας θα πρέπει να είναι να ματαιωθεί αυτός ο απίστευτα ζημιογόνος αγωγός-συμφωνία, και για την στροφή μας στις συμφωνίες εκμετάλλευσης δικών μας κοιτασμάτων των νοτίως της Κρήτης και στην δυτική Ελλάδα και με συμφωνίες εθνικής κυριαρχίας με την Κύπρο, Αίγυπτο, Ισραήλ.

  Φτάνει πια ο ΤΑΡ που πρέπει να ματαιωθεί, αλλά για να γίνει χρειάζονται ηγεσίες πατριωτικές και όχι πουλημένα τομάρια

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Ή αρχική συμφωνία που υπέγραψε ή κυβέρνηση Σαμαρά. - Βενιζέλου παρουσία του αμερικανού υφυπουργού Ενέργειας, θεωρεί την Ελλάδα μαζί με την Τουρκία και την Αλβανία , χώρες διέλευσης.
  Καταναλώσεις χώρες είναι οι ευρωπαϊκές χώρες από Ιταλία και πάνω.
  Αλλά το πιο τραγικό είναι ότι ή Ελλάδα δεν εισπράττει ούτε τέλη διέλευσης, κάνει ή Τουρκία και ή Αλβανία, διότι ή πρεμούρα της κυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου, ήταν να αναβαθμιστεί η χώρα γεωστρατηγικά έστω κι αν χρειαζόταν να γίνει μία τριτοκοσμική αποικία.
  Οπως τι έγινε....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Τι γίνεται ρε παιδιά με τον Ζάχο? Πότε ανακάλυψε ότι δεν θα πάρουμε φυσικό αέριο? Μήπως όταν χάλασε η συμφωνία του με τον Γκοσλιοπουλο?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. προς τι ολα αυτα τα events και τα happenings κυριοι του ταπ? δεν βλεπουμε κανενα οφελος ουτε για τον τοπο μας ουτε για τα ανεργα παιδια μας..να φυγετε να πατε αλλου!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. ή πρεμούρα της κυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου, ήταν να αναβαθμιστεί η χώρα γεωστρατηγικά έστω κι αν χρειαζόταν να γίνει μία τριτοκοσμική αποικία.


  Ανώνυμος21 Ιουνίου 2016 - 11:24 μ.μ.

  Αυτοί οι τύποι τα πουλημένα καθάρματα, Σαμαράς και Βενιζέλος με αυτήν την συμφωνία όχι μόνο δεν αναβάθμισαν την χώρα γεωστρατηγικά αλλά την αιχμαλώτισαν ώστε να μην έχει δικαίωμα να ορίζει τον χώρο κατά πως θα θελήσει μελλοντικά και αν κάνει κάτι που το ΝΑΤΟ, το οποίο είναι υπεύθυνο για την ανεμπόδιστη ροή του αερίου μπορεί να επέμβει στρατιωτικά να ματαιώσει την όποια άλλη επιλογή. Δηλαδή την κατέστρεψε γεωστρατηγικά, χωρίς κανένα οικονομικό όφελος. Αυτή η συμφωνία πρέπει να ακυρωθεί, όχι μόνο δεν ακυρώνεται αλλά ο συνεχιστής των προδοσιών με μάλλον πιο άγριο τρόπο ο Ξούλης Τσίπρας κάνει εγκαίνια και κοκορεύεται για την εθνική αυτή προδοσία και παράδοση εθνικού εδάφους...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Ο Νίκος Λυγερός που ήταν ένας από τους συμβούλους γεωστρατηγικής και ΑΟΖ, τρομάρα τους, της τότε κυβέρνησης έλεγε σε κάθε ευκαιρία ότι αυτή συμφωνία δεν πρέπει να γίνει και ότι όχι μόνο είναι ασύμφορη από οικονομικής πλευράς, αλλά μας αιχμαλωτίζει σε εχθρικές χώρες. Ο ίδιος είναι που επέμενε να μην γίνονται τέτοιου είδους συμφωνίες και να παραμελούνται άλλες κινήσεις που θα μας αναβαθμίζουν γεωστρατηγικά. Ενώ για παράδειγμα δεν αμφισβητούσε την γεωσρτατιγική αξία του αγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολης που ακύρωσαν οι αμερικάνοι. Ο ίδιος ο Νίκος Λυγερός μόνο για ρωσόφιλα αισθήματα δεν είναι γνωστός και είναι αυτός που ως γεωστρατηγιστής επέμενε να γίνουν συμφωνίες εκμετάλλευσης του Ελληνικού φυσικού αερίου και του ζεόλιθου που βρίσκεται στην Θράκη, έτσι γίνεται αναβάθμιση γεωστρατηγική με οικονομική ανάπτυξη και όχι με χειρότερες συμφωνίες ακόμα και αποικιορκατικου τύπου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Με τις θέσεις εργασίας τι θα γίνει; Θα πάρουν κανένα ντόπιο η θα φέρουν αλλοδαπούς με μεροκάματα πείνας; Γιατί διαφήμιζαν ότι θα ανοίξουν 2000 θέσεις εργασίας.
  Να μας διευκρινιστούν τι θα γίνει με αυτό....

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Ενημερωθείτε

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

Δημοφιλείς αναρτήσεις