Στο facebook

Αρχειοθήκη

Από το Blogger.

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ

ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Πνευματική ιδιοκτησία & Αντιγραφή υλικού
Το περιεχόμενο του blog μας αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του kastorianiestia.gr
H αναδημοσίευση υλικού σε άλλη ιστοσελίδα επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση αναφοράς της πηγής με ενεργό link προς το πρωτότυπο άρθρο.

Πρόσφατα

28 Ιουνίου 2016
Με αφορμή τα όσα κακόβουλα αναφέρθηκαν στο διαδίκτυο, από ορισμένους αυτόκλητους επίδοξους "δημοσωτήρες" παλαιάς κοπής, για την πρόταση μετονομασίας της πλατείας Ντολτσού σε πλατεία Αφών Εμμανουήλ, που ακούστηκε κατά την διάρκεια εκδήλωσης προς τιμή των καστοριανών συνεργατών  του Ρήγα Φερραίου και έγινε αποδεκτή με χειροκροτήματα από το ακροατήριο, έχουμε να παρατηρήσουμε τα εξής:

Κατ΄ αρχήν δεν αποτελεί ποινικό αδίκημα η δημοσιοποίηση μιας τέτοιας πρότασης, όπως έσπευσαν να μας καταλογίσουν κάποιοι "ροβεσπιέροι" της τοπικής ενημέρωσης που επιδιώκουν την προσωπική τους αναγνώριση, μέσα από την δαιμονοποίηση των πάντων. 

Δεν γνωρίζουμε αν υπάρχει προγενέστερη απόφαση του Δήμου ,  (αν γνωρίζει κάποιος ας την προσκομίσει), για την μετονομασία της πλατείας. Αλλά κι αν υπάρχει  το σίγουρο είναι ότι αυτή δεν κατοχυρώνεται με μια ξεχασμένη απόφαση στα... χαρτιά και με μια ξεθωριασμένη πινακίδα στον γκρεμισμένο τοίχο ενός αρχοντικού. 

Αν προηγουμένως δεν έχει καταξιωθεί στην συνείδηση του κόσμου και δεν έχει περάσει στα επίσημα έγγραφα του Δήμου, στα οποία ακόμα και σήμερα αναφέρεται σαν "πλατεία Ντολτσού"!
Υπ΄ αυτή την έννοια πολύ σωστά τέθηκε η πρόταση σαν "επικαιροποίηση" ενδεχόμενης προηγούμενης απόφασης του Δήμου, μέχρις ότου η πλατεία να αποκτήσει επιτέλους την πραγματική της ονομασία που θα γίνει αποδεκτή απ΄ όλους. 

Υ.Γ. Αντίθετα με όσα υποστηρίζουν σήμερα κάποιοι για προγενέστερη απόφαση μετονομασίας της πλατείας, υπάρχει στον Δήμο η υπ΄ αριθ. 1951/1997 που με  εισήγηση των τότε δημοτικών συμβούλων Χ. Τόσκου - Ι. Αλβανού και Δ. Ρήμου, προτείνεται η διοργάνωση εκδηλώσεων για τον εορτασμό του έτους Ρήγα Φερραίου - Αφών Εμμανουήλ, που θα γίνουν στην... πλατεία Ντολτσό!   (Βλέπε παρακάτω) 


3 σχόλια:

 1. <> Δηλαδή οι αποφάσεις προηγούμενων Δημοτικών Συμβουλίων ( ΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ !!) δεν έχουν ισχύ ...και τώρα που η παρούσα Δημοτική Αρχή πήρε απόφαση μετονομασίας όλοι θα λέμε <>

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Τι γίνεται ρε παιδιά; Ο Τοσκος δεν θα μας παρουσιάσει την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου του Παπουλιδη για την μετονομασία της πλατείας; Άντε να δούμε τελικά. Έγινε ή δεν έγινε;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Αν ψάξεις στο google πουθενά δεν αναγνωρίζει την πλατειά Αφων Εμμανουήλ αλλά αναγνωρίζει την πλατειά Ντουλτσό. Επίσης σε όλες τις ανακοινώσεις του Δήμου από την περίοδο Παπουλιδη και προς τα δω αναφέρεται ως πλατεία Ντολτσού. Ακόμα και στην αποστολή αλληλογραφίας αναγνωρίζεται ως πλατεία Ντολτσού. Π.χ το μουσείο Μακεδονικού Αγώνα έχει ως επίσημη διεύθυνση την Πλατειά Ντολτσού (http://fouit.gr/2014/11/10/σύλλογος-φίλοι-μουσείου-μακεδονικού/)
  Άρα λοιπόν σωστά τέθηκε το θέμα της μετονομασίας.
  Αυτοί που αντιδρούν το κάνουν για πολιτική εκμετάλλευση....

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Ενημερωθείτε

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

Δημοφιλείς αναρτήσεις