Στο facebook

Αρχειοθήκη

Από το Blogger.

ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Πνευματική ιδιοκτησία & Αντιγραφή υλικού
Το περιεχόμενο του blog μας αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του kastorianiestia.gr
H αναδημοσίευση υλικού σε άλλη ιστοσελίδα επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση αναφοράς της πηγής με ενεργό link προς το πρωτότυπο άρθρο.

Πρόσφατα

1 Ιουλίου 2016
► ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΙΣΧΥΕΙ   με την περιβόητη ΔΕΡΑΣΕΝ του Δήμου Νεστορίου, μοιάζει μ΄ εκείνο που έλεγαν παλιότερα, για μια απέλπιδα προσπάθεια: “Χάσαμε τα κουτάλια, τώρα που έγινε η θάλασσα γιαούρτι”!

Τουτέστιν για την ΔΕΡΑΣΕΝ, βρέθηκε αγοραστής, μετά από είκοσι χρόνια αδράνειας (και φαγούρας...) αλλά ο περιφερειάρχης δεν υπογράφει την διαγραφή των χρεών ύψους 820.000 ευρώ παρακαλώ, για να πάρει η επιχείρηση τον δρόμο της ιδιωτικοποίησης...

Εκείνο που δεν  διευκρινίζεται στην όλη υπόθεση, είναι ποιος θα πληρώσει αυτό το υπέρογκο χρέος μετά την διαγραφή από την ΔΟΥ αλλά όχι και από το δημόσιο χρέος που θα

προστεθεί στον επόμενο προϋπολογισμό, για να επιμεριστεί στους φορολογούμενους πολίτες....

►ΟΣΟΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ  ακόμα ότι ο ΤΑΡ ενδέχεται να δεήσει και να παραχωρήσει φυσικό αέριο στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας και ειδικά της Καστοριάς, πλανάται πλάνη οικτρά...

Διότι δεν γνωρίζουν ότι η αρχική συμφωνία που υπέγραψε η κυβέρνηση Σαμαρά (αλλά αγνοούν ορισμένοι εγχώριοι οπαδοί της ) χαρακτηρίζει την Ελλάδα “χώρα διέλευσης” και όχι καταναλώτρια χώρα, όπως ισχύει για τις ευρωπαϊκές χώρες από Ιταλία και πάνω...

Αλλά το πιο τραγικό είναι ότι η Ελλάδα δεν θα εισπράττει ούτε καν τα τέλη διέλευσης, όπως κάνει η Τουρκία και η Αλβανία, διότι η πρεμούρα της κυβέρνησης Σαμαρά ήταν να αναβαθμιστεί η χώρα γεωστρατηγικά και να... υποβιβαστεί γεωπολιτικά σε τριτοκοσμικά επίπεδα!

Έτσι επινοήθηκαν τα λεγόμενα “αντισταθμιστικά οφέλη”, για να καμφθούν τυχόν αντιδράσεις από τους κατοίκους της περιοχής, μέχρι να περάσει ο αγωγός!
Και μετά “μην τον είδατε τον Παναγή”...


►ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ  την φετινή διοργάνωση του River Party που ξεκινάει σε ένα μήνα... σεμνά και υποτονικά μέχρι στιγμής, αξίζει να αναφερθούμε σε μερικά περιστατικά που μας αφηγήθηκε παλαίμαχος αυτοδιοικητικός, αλλά δεν είδαν ποτέ το φως της δημοσιότητας.

Όπως η επιμονή γνωστού καλλιτέχνη να πάρει προκαταβολικά ολόκληρο το ποσό της αμοιβής του (σε εκατομμύρια δραχμές) ειδάλλως δεν θα έβγαινε στην σκηνή και θα αποχωρούσε πάραυτα από το πάρτυ!
Ή η περίπτωση ενός άλλου τραγουδιστή που σήμερα το όνομά του φυγουράρει στις πρώτες θέσεις των φοροφυγάδων, ο οποίος εισέπραττε την “φουσκωμένη” αμοιβή του, χωρίς να δώσει ούτε μια απλή απόδειξη παραλαβής!

Και επειδή οι εν λόγω καλλιτέχνες απαιτούσαν από τον Δήμο Νεστορίου, που ήταν τότε ο διοργανωτής, ολόκληρο το ποσό, αναγκάζονταν οι παράγοντες του Δήμου να δώσουν προσωπικές επιταγές, για να συνεχισθεί ομαλά η εκδήλωση.
Οι μόνοι αμέτοχοι σ΄ αυτά ήταν οι αρμόδιοι ελεγκτικοί μηχανισμοί, οι οποίοι καιροφυλακτούσαν έξω από τα φουρνάρικα, για να μην φύγει ούτε... κουλούρι χωρίς θεωρημένη απόδειξη!


►ΜΕ ΔΕΚΑ “ΑΝ”  και πέντε “ίσως” ο αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Σωτήρης Αδαμόπουλος, που προφανώς εκτελεί “διατεταγμένη υπηρεσία”, καθησυχάζει τους πολίτες της Καστοριάς, για τις πληροφορίες που κυκλοφορούν ότι η περιοχή μας δεν πρόκειται να πάρει φυσικό αέριο από τον ΤΑΡ στον αιώνα τον άπαντα.  Για έναν πολύ απλό λόγο που συνομολογούν όλα τα στελέχη της εταιρείας αλλά κάποιοι μάλλον σκόπιμα το παραβλέπουν, “στρουθοκαμηλίζοντας” επικίνδυνα για δικούς τους λόγους:
Η Ελλάδα είναι “χώρα διέλευσης” του αγωγού, ο οποίος θα μεταφέρει transit φυσικό αέριο από το Αζερμπαϊτζάντ στην κεντρική και βόρεια Ευρώπη, προκειμένου αυτή να απεξαρτηθεί ενεργειακά από την Μόσχα του Πούτιν.
Όσο για τις περιβόητες “θέσεις εργασίας” που ονειρεύεται ο κ. Αδαμόπουλος, θα έπρεπε να γνωρίζει ότι ο ΤΑΡ δεν μπορεί να δεσμεύσει τις κοινοπραξίες των εργολάβων, για το τι προσωπικό θα χρησιμοποιήσουν στην κατασκευή του αγωγού.  Και όπως συνέβη στο παρελθόν, αυτές θα απευθυνθούν στην μεγάλη δεξαμενή των μεταναστών... με το φθηνό και ανασφάλιστο εργατικό δυναμικό, για να εξασφαλίσουν μεγαλύτερα κέρδη...

0 σχόλια:

Ενημερωθείτε

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

Δημοφιλείς αναρτήσεις