Στο facebook

Αρχειοθήκη

Από το Blogger.

ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Πνευματική ιδιοκτησία & Αντιγραφή υλικού
Το περιεχόμενο του blog μας αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του kastorianiestia.gr
H αναδημοσίευση υλικού σε άλλη ιστοσελίδα επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση αναφοράς της πηγής με ενεργό link προς το πρωτότυπο άρθρο.

Πρόσφατα

7 Ιουλίου 2016
Ο νέος μαραθώνιο που ξεκινά άμεσα το υπουργείο Οικονομικών και Εργασίας  είναι η είσπραξη  έως το τέλος του χρόνου τουλάχιστον 5,5 δισ ευρώ από οφειλές ιδιωτών προς Εφορία και Ασφαλιστικά Ταμεία.
Πρέπει να εισπράξουν τουλάχιστον
1,730 δισ. ευρώ ως το Σεπτέμβριο και 2,050 δισ. ως το Δεκέμβριο από τις παλιές οφειλές. Αντίστοιχα στο μέτωπο των νέων οφειλών ο μηχανισμός θα πρέπει να εισπράξει το 21% ως το Σεπτέμβριο και το 23% ως το Δεκέμβριο.

Επίθεση με κατασχέσεις θα δεχθούν οι οφειλέτες εφόσον δεν σπεύσουν να ρυθμίσουν ή να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους. Τα μέτρα αυτά πρέπει να επιβληθούν στο 52% των οφειλετών ως το Σεπτέμβριο και στο 55% ως το τέλος του χρόνου.
Ακολουθεί το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Εισφορών (ΚΕΑΟ) με στόχο 563 εκατ. ευρώ από ασφαλιστικές οφειλές ως το Σεπτέμβριο και 750 εκατ. ευρώ ως το Δεκέμβριο.
ΚΙ όλα αυτά μέσα από ένα πογκρόμ ελέγχων και κατασχέσεων για φορολογικά έσοδα και ασφαλιστικές εισφορές.
Όλα τα παραπάνω υπάρχουν στο κείμενο του τεχνικού μνημονίου που ήρθε χθες στη δημοσιότητα και με βάση αυτά και προκειμένου να μην ενεργοποιηθεί ο «κόφτης» οι εισπρακτικοί μηχανισμοί των υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας το επόμενο διάστημα θα πρέπει να προχωρήσουν σε:
  • Αύξηση της εισπραξιμότητας όλων των φόρων στο 78% τον Σεπτέμβριο και στο 81,5% τον Δεκέμβριο.
  • Στην επιβολή μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης (κατασχέσεις, πλειστηριασμοί) στο 52% των οφειλετών ως τον Σεπτέμβριο και στο 55% ως το τέλος του χρόνου.
  • Σε είσπραξη από το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Εισφορών ΚΕΑΟ 563 εκατ. ευρώ από ασφαλιστικές οφειλές ως τον Σεπτέμβριο και 750 εκατ. ευρώ ως τον Δεκέμβριο.
  • Σε αύξηση της εισπραξιμότητας των ασφαλιστικών εισφορών ανά Ταμείο ως εξής: ΙΚΑ 95% (91% πέρσι), ΟΑΕΕ 65% (57% πέρσι), ΕΤΑΑ 80% (63% πέρσι), ΟΓΑ 77% (72% πέρσι).
  • Στην είσπραξη 1,730 δισ. ως τον Σεπτέμβριο και 2,050 δισ. ως τον Δεκέμβριο από τις παλιές οφειλές.
  • Στην είσπραξη του 21% ως τον Σεπτέμβριο και του 23% ως τον Δεκέμβριο των νέων οφειλών δηλαδή περίπου 2 δισ. ευρώ.
  • Στη είσπραξη 450 εκατ. ευρώ ως τον Σεπτέμβριο και 600 εκατ. ευρώ ως τον Δεκέμβριο από τους αποκαλούμενους μεγάλους οφειλέτες.


Ήδη οι αυξημένοι ρυθμοί σε κατασχέσεις ειδικά τραπεζικών λογαριασμών έχουν ξεκινήσει από την αρχή του 2016. Συγκεκριμένα μόνο στο τετράμηνο Ιανουαρίου-Απριλίου φέτος οι εφορίες «άδειασαν» τους τραπεζικούς λογαριασμούς περισσοτέρων από 430.000 οφειλετών, παρουσιάζοντας αύξηση 30%.

Οι κατασχέσεις λογαριασμών στρέφονται στο σύνολο των οφειλετών, χωρίς να γίνεται διάκριση σε «μικρούς» και «μεγάλους» από την στιγμή που οι υποθέσεις αφορούν μη ρυθμισμένα ληξιπρόθεσμα χρέη.

Εκτός από τις κατασχέσεις λογαριασμών που έκαναν οι εφορίες, στους τέσσερις πρώτους μήνες του 2016, πραγματοποιήθηκαν 8.706 πλειστηριασμοί, εκδόθηκαν άλλες 9.810 παραγγελίες κατάσχεσης, άνοιξαν 1.423 νέοι φάκελοι κατάσχεσης, μπήκαν 1.701 υποθήκες σε ακίνητα (τετραπλάσιες από την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι), ενώ ασκήθηκαν και 2.339 ποινικές διώξεις σε βάρος οφειλετών, επιπλέον των 10.782 διώξεων που είχαν ασκηθεί πέρυσι.

Με την απειλή των κατασχέσεων, οι φορολογούμενοι πλήρωσαν στην εφορία, περί τα 1,6 δισ. ευρώ μέσα στους τέσσερις πρώτους μήνες του 2016, για παλαιά και νέα χρέη τους στο δημόσιο από φόρους και πρόστιμα.
madata.gr

0 σχόλια:

Ενημερωθείτε

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

Δημοφιλείς αναρτήσεις