Στο facebook

Αρχειοθήκη

Από το Blogger.

ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Πνευματική ιδιοκτησία & Αντιγραφή υλικού
Το περιεχόμενο του blog μας αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του kastorianiestia.gr
H αναδημοσίευση υλικού σε άλλη ιστοσελίδα επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση αναφοράς της πηγής με ενεργό link προς το πρωτότυπο άρθρο.

Πρόσφατα

5 Ιουλίου 2016
To Δίκτυο Εθελοντών “Δημοσιογράφοι σε Δράση” (Journalists Acting), με έδρα τη Θεσσαλονίκη, έχει ως στόχο τη δημιουργία 10 πλήρως εξοπλισμένων παιδικών/νεανικών βιβλιοθηκών σε ακριτικές ή απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας. Η πρώτη βιβλιοθήκη εγκαινιάστηκε ήδη, τον Ιούλιο του 2014, στην Κρανιά Γρεβενών και εξυπηρετεί τα παιδιά του χωριού αλλά και δεκάδες πιτσιρίκια από κοντινούς οικισμούς. Η επόμενη έγινε στο
Λιβάδι Ελασσόνας και η τρίτη στους Κουκλιούς Ιωαννίνων. Με την υποστήριξη χορηγών (όπως το ΙΚΕΑ) “μεταμορφώνουμε” αίθουσες και χώρους που μας υποδεικνύει η εκάστοτε δημοτική αρχή. Εκδοτικοί οίκοι, εταιρείες, εκπαιδευτικοί οργανισμοί, μαθητές και πλήθος κόσμου χαρίζουν υπολογιστές, επιτραπέζια παιχνίδια αλλά κυρίως βιβλία. Αν θέλετε κι εσείς να προσφέρετε βιβλία καινούργια ή μεταχειρισμένα, παιδικά και νεανικά ή ό,τι άλλο πιστεύετε ότι θα μπορούσε να είναι χρήσιμο στις βιβλιοθήκες μας, επικοινωνήστε μαζί μας στο journalistsacting@gmail.com “Κάθε μέρα καταγράφουμε την πραγματικότητα. Ιστορίες, ειδήσεις, πληροφορίες. Ο κόσμος γύρω μας αλλάζει, προχωρά, κινείται. Γινόμαστε μάρτυρες πολλών γεγονότων. Το επάγγελμα που επιλέξαμε μας έχει ανοίξει δρόμους, που άλλοτε μπορεί να μην είχαμε ακολουθήσει. Δρόμους, που κάποιες φορές καταλήγουν σε αδιέξοδα. Είναι οι στιγμές που όλα τα μάτια που έχεις συναντήσει ενώνονται σε ένα βλέμμα. Εκείνο που σε κοιτά κατάματα. Και η δική σου απάντηση δεν θέλεις να είναι πια τα λόγια αλλά οι πράξεις... Γι' αυτό αποφασίσαμε να αναλάβουμε δράση, συνειδητοποιώντας ότι οι αλλαγές που επιθυμούμε να συμβούν στη χώρα μας δεν είναι ετοιμοπαράδοτες. Απαιτούν τη δική μας συμμετοχή και συνεισφορά, με ένα κοινό όραμα, ενθουσιασμό και μια δόση “τρέλας”, από εκείνες που απαντούν στα “δεν μπορώ” που υψώνουν τείχη”.


ΠΑΜΕ ΔΥΝΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ 10η ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ!!!

Στα Κορέστεια Καστοριάς η 10η βιβλιοθήκη από τους Journalists Acting!

Μια ανάσα από τα ελληνοαλβανικά σύνορα, σε μία περιοχή με έντονο αρχιτεκτονικό και πολιτισμικό ενδιαφέρον, στα «πλίνθινα χωριά», όπως είναι γνωστά τα Κορέστεια, πραγματοποιείται το 10ο και τελευταίο βήμα του Δικτύου Εθελοντών «Δημοσιογράφοι σε Δράση» (Journalists Acting).
Η βιβλιοθήκη στο νέο οικισμό των Κορεστείων είναι πραγματικότητα και θα εγκαινιαστεί το Σάββατο 9 Ιουλίου 2016, στις 19.00. Σε ένα χώρο 80 τμ μέσα στο δημοτικό σχολείο – νηπιαγωγείο δημιουργήθηκε η νέα βιβλιοθήκη, με την ευγενική χορηγία των ΙΚΕΑ του ομίλου Fourlis (Μέγας Χορηγός). Σκοπός να μεταδώσει την αγάπη για το βιβλίο στα περίπου 60 παιδιά του Ν. Οικισμού, αλλά και των γύρω χωριών.
Για την δημιουργία της δέκατης βιβλιοθήκης στα Κορέστεια Καστοριάς σημαντική ήταν η βοήθεια του Συλλόγου Γονέων, της εκπαιδευτικής κοινότητας καθώς και εταιρειών, φορέων χορηγών και ιδιωτών. Και γι΄ αυτόν τον χώρο γνώσης και αναψυχής, τον σχεδιασμό, την επίπλωση και διακόσμηση ανέλαβαν τα ΙΚΕΑ.
Τα Κορέστεια Καστοριάς είναι ένα από τα πιο όμορφα και γραφικά μέρη της Ελλάδας, κυρίως λόγω των πλινθόκτιστων σπιτιών. Τα συναντά κανείς κυρίως στον οδικό άξονα που συνδέει την Καστοριά με τις Πρέσπες.
Χορηγοί και Υποστηρικτές
Τη δημιουργία της βιβλιοθήκης υποστήριξαν εκτός από τον Μέγα Χορηγό ΙΚΕΑ και οι εξής εταιρείες και φορείς:
- Πνοή Ελπίδας, Αστικός Μη Κερδοσκοπικός Φορέας
- ΤΕΕ/ΤΚΜ που προσέφερε δύο υπολογιστές
- Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αρωγής

- Εκδοτικοί οίκοι Ιανός, Ψυχογιός και Λιβάνης
- ΑS Company (εκπαιδευτικά παιχνίδια)
- AMF Mεταφορική
- Interlife Ασφαλιστική
- Aquatherm Ελλας ΑΒΕΕ
- Όμιλος Αγροτεχνολογίας Ευθυμιάδη
- Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος
-Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ) /Μορφωτικό Ίδρυμα
- Δημοτική Βιβλιοθήκη Καλαμαριάς
- Εφημερίδα «Μακεδονία»
- Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη
Οι Journalists Acting
Το Δίκτυο Εθελοντών «Δημοσιογράφοι σε Δράση» (Journalists Acting) ιδρύθηκε τον Απρίλιο του 2014 από 23 δημοσιογράφους. Επιδίωξη του Δικτύου είναι η δρομολόγηση, ανά διετία, πρωτοβουλιών εθελοντικού χαρακτήρα, που στόχος είναι να κομίζουν μικρές αλλά ουσιαστικές αλλαγές στις τοπικές κοινωνίες.
Η πρώτη πρωτοβουλία του Δικτύου αφορά τη δημιουργία δέκα πλήρως εξοπλισμένων παιδικών και νεανικών βιβλιοθηκών σε ισάριθμες ακριτικές ή απομονωμένες περιοχές της Ελλάδας.
Μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Δίκτυο στη διεύθυνση journalistsacting@gmail.com ή να αναζητήσετε πληροφορίες στην ιστοσελίδα μας http://journalistsacting.org/ και στη σελίδα μας στο Facebook.


0 σχόλια:

Ενημερωθείτε

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

Δημοφιλείς αναρτήσεις