Στο facebook

Αρχειοθήκη

Από το Blogger.

ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Πνευματική ιδιοκτησία & Αντιγραφή υλικού
Το περιεχόμενο του blog μας αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του kastorianiestia.gr
H αναδημοσίευση υλικού σε άλλη ιστοσελίδα επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση αναφοράς της πηγής με ενεργό link προς το πρωτότυπο άρθρο.

Πρόσφατα

13 Ιουλίου 2016
►ΟΧΙ ΜΟΝΟ  δεν υπάρχει πλατεία με επίσημη ονομασία “Αφών Εμμανουήλ”  αλλά ούτε και αρχοντικό με το ίδιο όνομα, που να ανήκε στην αυτή οικογένεια. 

Για την πρώτη θα έπρεπε να υπάρχει... ληξιαρχική πράξη βάπτισης. Ενώ για το δεύτερο, βεβαίωση από το οικείο κτηματολόγιο.Διότι όπως αναφέρουν σχετικές μαρτυρίες, το αρχοντικό ανήκε στον έναν από τους δύο αδερφούς Τσιατσαπά (το άλλο βρίσκεται στο Απόζαρι) και η οικογένεια των αδελφών Εμμανουήλ ήταν για κάποιο χρονιό διάστημα “νοικιάρης” στο συγκεκριμένο σπίτι! 


Επειδή όμως η ιστορικότητα του ονόματος των συνεργατών του Ρήγα υπερίσχυσε στην συνείδηση του κόσμου, έναντι του πραγματικού ιδιοκτήτη, επικράτησε να ονομάζεται αρχοντικό των αδελφών Εμμανουήλ. 

Οι οποίοι αν ζούσαν σήμερα, θα φρόντιζαν να αποποιηθούν της ιδιοκτησίας του, προτού τους ζητηθεί από την οικεία ΔΟΥ, να καταβάλλουν ΕΜΦΙΑ αναδρομικά από το 1795! Όπως και για την πλατεία...

0 σχόλια:

Ενημερωθείτε

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

Δημοφιλείς αναρτήσεις