Στο facebook

Αρχειοθήκη

Από το Blogger.

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ

ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Πνευματική ιδιοκτησία & Αντιγραφή υλικού
Το περιεχόμενο του blog μας αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του kastorianiestia.gr
H αναδημοσίευση υλικού σε άλλη ιστοσελίδα επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση αναφοράς της πηγής με ενεργό link προς το πρωτότυπο άρθρο.

Πρόσφατα

4 Ιουλίου 2016
Mεγάλο «μαχαίρι» αναμένεται να πέσει σε 260.000 επικουρικές συντάξεις των οποίων το άθροισμα με τις αντίστοιχες κύριες συντάξεις ξεπερνά τα 1300 ευρώ μηνιαίως.
Η μείωση τους εκτιμάται ότι θα κυμανθεί από 5 έως 40% και θα ξεκινήσει από την 1η Σεπτεμβρίου.
Επειδή, όμως, η περικοπή αυτή – βάσει του νέου ασφαλστικού νόμου αλλά και της μετέπειτα υπουργικής απόφασης ΚΚατρούγκαλου – πρέπει να ξεκινήσει από
την 1.6.2016, θα υπάρξουν αναδρομικές παρακρατήσεις για το χρονικό διάστημα Ιουνίου, Ιουλίου και Αυγούστου οι οποίες θα έλθουν να επιβληθούν πάνω από τις μειώσεις των επικουρικών συντάξεων από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο και έπειτα. Οι παρακρατήσεις αυτές πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το Δεκέμβριο του 2016.
Έτσι για παράδειγμα, σύμφωνα με το capital.gr, αν για μία επικουρική σύνταξη προκύψει μείωση 10%, τότε πάνω από τη μείωση αυτή που θα έλθει για πρώτη φορά τον Σεπτέμβριο του 2016 θα έλθει να “κάτσει” -πιθανότατα – το ¼ της σωρευτικής μείωσης 30% η οποία δεν επήλθε στο τρίμηνο του Ιουνίου –Αυγούστου 206.
Σε αυτή την περίπτωση, η μείωση που θα υποστεί η επικουρική σύνταξη του παραδείγματος μας τον ερχόμενο Σεπτέμβριο θα ανέλθει στα 17,5%.

aftodioikisi.gr

0 σχόλια:

Ενημερωθείτε

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

Δημοφιλείς αναρτήσεις