Στο facebook

Αρχειοθήκη

Από το Blogger.

ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Πνευματική ιδιοκτησία & Αντιγραφή υλικού
Το περιεχόμενο του blog μας αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του kastorianiestia.gr
H αναδημοσίευση υλικού σε άλλη ιστοσελίδα επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση αναφοράς της πηγής με ενεργό link προς το πρωτότυπο άρθρο.

Πρόσφατα

20 Ιουλίου 2016
 Του Δημήτρη Ιατρίδη

  Η αρχή έγινε με την πρώτη δημόσια διαβούλευση για το... πολυμηχάνημα της λίμνης!
Το πιθανότερο είναι να ακολουθήσουν κι άλλες. Εξαρτάται από την επιτυχία του πρώτου εγχειρήματος. Αλλά κι αν αποτύχει, ουδεις πτοείται από το αποτέλεσμα. Διότι εκείνο που προέχει για την

Περιφέρεια δεν είναι να αποκτήσει επιτέλους το πολυμηχάνημα η λίμνη.  Αλλά να εξασφαλισθεί η δημοκρατική νομιμοποίηση των διαδικασιών μέχρι την οριστική παράδοση του έργου.
Έτσι από εδώ και πέρα, η Περιφερειακή Ενότητα της Καστοριάς, θα μετουσιωθεί σε μια ηλεκτρονική... Εκκλησια του Δήμου, όπου ο κάθε δημότης, μ΄ ένα κλικ θα επιδοκιμάζει ή θα αποδοκιμάζει τις προδιαγραφές του κάθε εξαρτήματος, που θα τοποθετείται αυτόματα σε on-line συναρμολόγηση, στο πολυμηχάνημα της λίμνης!

Αυτή η διαδικασία προφυλλάσσει την Περιφέρεια από τις κακοτοπιές του παρελθόντος και κάνει συμμέτοχο τον πολίτη στο τελικό αποτέλεσμα.
Που μπορεί να είναι απόλυτα επιτυχημένο ή απλά αποτυχημένο!
Η διαδικασία του διαγωνισμού, για την προμήθεια του πολυμηχανήματος, ξεκίνησε από την Π.Ε. Καστοριάς το 2013. Έκτοτε μεσολάβησαν δύο άγονοι διαγωνισμοί, για να καταλήξουμε πάλι στην ίδια αφετηρία.
Στην εναγώνια προσπάθεια της Περιφέρειας να αμβλύνει τις αντιδράσεις του κόσμου, για τους χειρισμούς της στο θέμα του πολυμηχανήματος, επινοήθηκε αυτή η “πατέντα”, η οποία, εκτός των άλλων, αναιρεί τα χρονικά περιθώρια του διαγωνισμού, για όσο διάστημα διαρκεί η δημόσια διαβούλευση. Και η Περιφέρεια κερδίζει χρόνο...
Που μπορεί να φθάσει μέχρι τις... επόμενες εκλογές, οπότε θα χρησιμοποιηθεί και ως προεκλογικό επιχείρημα για την ... δημοκρατική λειτουργία των θεσμών!
Μπορεί στα απλά ελληνικά αυτο να θεωρηθεί ως η επιτομή του λαϊκισμού, αλλά για την Περιφέρεια είναι μια ακόμα “καινοτομία”, που υπήρχε στις προεκλογικές δεσμεύσεις του Θ. Καρυπίδη, όταν έλεγε ότι “εμείς θα πηγαίνουμε στον πολίτη και όχι ο πολίτης σ΄ εμάς”!

Άσχετα αν ακόμα δεν έγινε τίποτε στην αποκέντρωση των αρμοδιοτήτων προς τις αντιπεριφέρειες, οι οποίες εξακολουθούν να στέλνουν τα δημόσια έγγραφα προς υπογραφή, στο - ακόμα - υδροκέφαλο κέντρο του “κοζανίτικου κράτους”!

Η προσπάθεια της περιφερειακής αρχής να μετακυλήσει τις ευθύνες στις πλάτες των δημοτών, αρχίζει να θυμίζει το περιβόητο δημοψήφισμα, όπου ανερξάρτητα από τις επιλογές των πολιτών, η Περιφέρεια στο τέλος θα επιβάλλει τις δικές της προτιμήσεις!
Ερμηνεύοντας, βέβαια, κατά το δοκούν, το αποτέλεσμα της δημόσιας διαβούλευσης, ανεξάρτητα από το ποσοστό συμμετοχής των πολιτών σ΄ αυτή την διαδικασία.
Άλλωστε κι αν κρίνουμε από τις τελευταίες εθνικές εκλογές, κυβέρνηση εκλέχθηκε έστω κι αν η αποχή ξεπέρασε το 50% των ψηφοφόρων!

0 σχόλια:

Ενημερωθείτε

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

Δημοφιλείς αναρτήσεις