Στο facebook

Αρχειοθήκη

Από το Blogger.

ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Πνευματική ιδιοκτησία & Αντιγραφή υλικού
Το περιεχόμενο του blog μας αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του kastorianiestia.gr
H αναδημοσίευση υλικού σε άλλη ιστοσελίδα επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση αναφοράς της πηγής με ενεργό link προς το πρωτότυπο άρθρο.

Πρόσφατα

6 Ιουλίου 2016
Νομοσχέδιο που θα καθορίζει το ύψος των δαπανών μέσω της χρήσης πλαστικού χρήματος για την εξασφάλιση του αφορολόγητου, θα κατατεθεί μέσα στον Ιούλιο στη Βουλή.
Αυτό προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης
Τσακαλώτος, σημειώνοντας ότι το αργότερο έως τις 5 Αυγούστου που η Βουλή θα κλείσει να έχει γίνει νόμος του κράτους και, όπως είπε, θα βοηθήσει στην αύξηση των φορολογικών εσόδων από την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.
Το νομοσχέδιο για το πλαστικό χρήμα το οποίο έχει ήδη καθυστερήσει σημαντικά με αποτέλεσμα οι φορολογούμενοι να μην γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν για τις φετινές αποδείξεις, θα προβλέπει ότι μισθωτοί και συνταξιούχοι θα πρέπει αν δαπανούν έως και το 40% του εισοδήματός τους με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα προκειμένου να λαμβάνουν το αφορολόγητο όριο.
Θα προβλέπει επίσης σταδιακή αλλά υποχρεωτική εγκατάσταση συσκευών πληρωμών POS σε όλη την αγορά καθώς και εκπτώσεις φόρου για τις δαπάνες με κάρτα σε κλάδους με υψηλή φοροδιαφυγή, όπως είναι οι γιατροί. Η υποχρεωτική πληρωμή με κάρτα αναμένεται να ισχύσει από την ερχόμενη Πρωτοχρονιά.
Ειδικότερα το συνολικό ύψος των αποδείξεων που θα απαιτείται για το «χτίσιμο» του έμμεσου αφορολόγητου, θα κλιμακώνεται ανάλογα με το ετήσιο φορολογητέο εισόδημα του μισθωτού ή συνταξιούχου.
Με το νέο σύστημα, η εφορία θα αναγνωρίζει δαπάνες αγοράς αγαθών και λήψης υπηρεσιών που έχουν εξοφληθεί μέσω χρεωστικών ή πιστωτικών καρτών ή μέσω ηλεκτρονικής τραπεζικής (e-banking). Ειδικά για φέτος όμως, επειδή έχει ήδη χαθεί το α΄εξάμηνο της χρονιάς, θα γίνονται δεκτές και αποδείξεις που έχουν πληρωθεί με μετρητά.
Σύμφωνα με το επικρατέστερο σενάριο, όσοι δηλώνουν ποσά ετησίου εισοδήματος μέχρι το επίπεδο του ισχύοντος κατά περίπτωση αφορολογήτου ποσού (8.636 – 9.100 ευρώ) θα πρέπει να καλύπτουν ποσοστό 15% του εισοδήματος αυτού με αποδείξεις δαπανών.
Για μεγαλύτερα ετήσια εισοδήματα από μισθούς ή συντάξεις πάνω από το ισχύον κατά περίπτωση αφορολόγητο και μέχρι 20.000 ευρώ θα απαιτείται το 30% ενώ για όσους δηλώνουν πάνω από 20.000 ευρώ το ποσοστό αυτό θα ανέλθει στο 40%.

Στις δαπάνες που θα αναγνωρίζονται για την κατοχύρωση του αφορολογήτου θα περιλαμβάνονται όλες οι αγορές καταναλωτικών αγαθών και οι παροχές υπηρεσιών, εκτός από πληρωμές σε ΔΕΚΟ.
Για τις δαπάνες που έχουν εξοφληθεί με μετρητά, η προϋπόθεση που είχε τεθεί ήταν να συλλέγονται και να φυλάσσονται από τους φορολογούμενους οι σχετικές αποδείξεις.
aftodioikisi.gr

0 σχόλια:

Ενημερωθείτε

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

Δημοφιλείς αναρτήσεις