Στο facebook

Αρχειοθήκη

Από το Blogger.

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ

ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Πνευματική ιδιοκτησία & Αντιγραφή υλικού
Το περιεχόμενο του blog μας αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του kastorianiestia.gr
H αναδημοσίευση υλικού σε άλλη ιστοσελίδα επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση αναφοράς της πηγής με ενεργό link προς το πρωτότυπο άρθρο.

Πρόσφατα

21 Ιουλίου 2016
Αποσπάσματα από το κύριο  άρθρο της εφημερίδας "Οδός"

Και ενώ συμπληρώνονται δυο περίπου χρόνια από την εκλογή της «εν τιμή» δημοτικής πρότασης του κ. Ανέστη Αγγελή, και θα περίμεναν όλοι από τον δήμαρχο Καστοριάς να προχωρήσει άμεσα σε γενναίο ανασχηματισμό προσώπων, που ο
ίδιος έχει προαναγγείλει, ο προσωπικός φωτογραφικός θριαμβευτικός απολογισμός του αντιδημάρχου κ. Δημήτρη Κωτούλα, προδίδει σοβαρό πρόβλημα στα εσωτερικά της δημοτικής πλειοψηφίας.


.......Μια φωτογραφία, αξίζει όσο χίλιες λέξεις. Πόσες χιλιάδες λέξεις αξίζουν άραγε οι παζλ φωτογραφήσεις super star αντιδημαρχίας; Διότι σκωπτικά χαμόγελα, πι κρόχολα σχόλια και αναπόφευκτους ειρωνικούς συνειρμούς, σε βάρος της υπόλογης δημοτικής αρχής Καστοριάς στο σύνολό της, εκδηλώθηκαν τις τελευταίες ημέρες.

Αυτά –και εύλογα ερωτηματικά- προκαλεί η πρόσφατη επετειακή φωτογραφική «τεκμηρίωση» του... μεγάλου έργου της αντιδημαρχίας τεχνικών έργων του Δήμου Καστοριάς. Με αντιδήμαρχο τον κ. Δημήτρη Κωτούλα.

Όχι μόνο διότι η αισθητική του φωτογραφικού παζλ στοχεύει στην δημιουργία άκριτου συνειδησιακού αποτυπώματος στον δημότη. Και ακόμη καλύτερα στον αδιάφορο και αδρανή πολίτη. Αλλά και επειδή αν εστιασθεί η προσοχή στις περισσότερες από τις φωτογραφίες – κομμάτια του παζλ, και την σχετική ενθουσιώδη και ενθουσιασμένη παρουσίαση από τοπικά παπαγαλάκια, το συμπέρασμα που προκύπτει είναι μάλλον πολιτικά απαράδεκτο. Σε ορισμένες περιπτώσεις προκαλεί γέλια. Πολιτικά πάντα, είναι συμπέρασμα φαιδρό, αν όχι απλά γελοίο.

.......Όχι απλώς διότι ο απολογισμός των έργων, παντού στον Δήμο και ειδικά στην πόλη της Καστοριάς, είναι ανησυχητικά πτωχός. Πάμπτωχος καλύτερα. Με εξαίρεση μερικές τσιμεντοστρώσεις – περιορισμένες ασφαλτοστρώσεις και ανακατασκευές, (σε έργα μήκους μερικών δεκάδων μέτρων). Αλλά και επειδή, όπως προκύπτει από τις φωτογραφίες του προπαγανδιστικού «αφιερώματος», ο αντιδήμαρχος Καστοριάς, εκφράζοντας βεβαίως και την δημοτική αρχή, μοιάζει να εστιάζει σε περιφερειακές δημοτικές κοινότητες, χωρίς να απουσιάζει βεβαίως καθόλου η περιοχή Μανιάκων. Όχι ότι δεν πρέπει να γίνουν και εκεί τα αναγκαία έργα – κάθε άλλο.


,.....Όπως και να το προσεγγίσει όμως κάποιος, προφανές είναι ότι, δύο χρόνια μετά την εκλογική επικράτηση της δημοτικής αρχής του κ. Ανέστη Αγγελή, το ισοζύγιο της πόλης της Καστοριάς, είναι σχεδόν προκλητικά αρνητικό. Σε βάρος της πόλης.

...Με θριαμβολογίες από το υστέρημα του δημοτικού προϋπολογισμού, περίπου απροκάλυπτα προσωπικού ύφους. Με διαφημιστικές καταχωρήσεις αληθινών μικρότερων ή μικρών τεχνικών έργων, όπως και κοπανιστού αέρα, που προβάλλονται ως άθλος από πρόθυμους χειροκροτητές και βήματα που καταπίνουν την ίδια την κριτική τους. Με το ανάλογο αντίτιμο βέβαια.

...Που δείχνουν ότι η τεχνική αντιδημαρχία του Δήμου Καστοριάς, καμαρώνει και επιχαίρει, και προπαντός αρκείται στο να επιδίδεται σε έργο εφάμιλλο και αντίστοιχο εξωραϊστικού σωματείου του 1980:
0 σχόλια:

Ενημερωθείτε

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

Δημοφιλείς αναρτήσεις