Στο facebook

Αρχειοθήκη

Από το Blogger.

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ

ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Πνευματική ιδιοκτησία & Αντιγραφή υλικού
Το περιεχόμενο του blog μας αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του kastorianiestia.gr
H αναδημοσίευση υλικού σε άλλη ιστοσελίδα επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση αναφοράς της πηγής με ενεργό link προς το πρωτότυπο άρθρο.

Πρόσφατα

21 Ιουλίου 2016
Την ώρα που η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, αξιώνει και πετυχαίνει από τον ΤΑΡ, με έτοιμες οικονομοτεχνικές μελέτες την παροχή φυσικού αερίου μέσω ΔΕΠΑ - ΔΕΣΦΑ σε όλο το εύρος της επικράτειάς της.
Η Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας του Θ. Καρυπίδη, που έχει στο νου της μόνο το πώς θα διαχειριστεί η ίδια τα αντισταθμιστικά οφέλη,
εξαγγέλει την ενεργειακή αναβάθμιση του... κτιρίου της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς σαν το επιχρυσωμένο "χάπι" για όσα δεν πρόκειται να κάνει επί της ουσίας!

Οι λόγοι που οδήγησαν την Περιφέρεια σ΄ αυτόν τον προσχηματικό διάλογο, χωρίς ουσιαστικό αντίκρισμα είναι δύο:

Πρώτον αν η Δυτική Μακεδονία αλλάξει ενεργειακή σελίδα και αποκτήσει φυσικό αέριο, αυτόματα υποβαθμίζεται το ενεργειακό κέντρο της Πτολεμαϊδας.
Με ό,τι αυτο συνεπάγεται για την τοπική οικονομία, από την απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας αλλά κυρίως από την απώλεια του τοπικού πόρου της ΔΕΗ που τώρα καρπώνονται η Κοζάνη και Φλώρινα.

Δεύτερον την τηλεθέρμανση που παράγουν τα εργοστάσια της ΔΕΗ στην Πτολεμαϊδα διαχειρίζονται με χαμηλό κόστος αλλά με σημαντικά κέρδη οι ΔΕΥΑ της Κοζάνης και της Πτολεμαϊδας και αν αλλάξει το καθεστώς αυτές οι δύο δημοτικές επιχειρήσεις θα βάλουν λουκέτο.
Σε μια τέτοια περίπτωση το πολιτικό κόστος για τον Περιφερειάρχη θα είναι τεράστιο. Και μπορεί να ανατρέψει τα προσωπικά του σχέδια για το πολιτικό μέλλον του εφόσον όπως όλα δείχνουν δεν πρόκειται να διεκδικήσει και πάλι το ίδιο πόστο.

Επομένως αλλού πρέπει να στραφούν οι διεκδικήσεις των φορέων της Καστοριάς. Και προπαντός να κινητοποιηθούν οι περιφερειακοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας, που τώρα καταναλώνουν τον χρόνο τους σε δημοσιοσχετίστικες παρουσίες στα πανηγύρια των συλλόγων!

0 σχόλια:

Ενημερωθείτε

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

Δημοφιλείς αναρτήσεις