Στο facebook

Αρχειοθήκη

Από το Blogger.

ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Πνευματική ιδιοκτησία & Αντιγραφή υλικού
Το περιεχόμενο του blog μας αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του kastorianiestia.gr
H αναδημοσίευση υλικού σε άλλη ιστοσελίδα επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση αναφοράς της πηγής με ενεργό link προς το πρωτότυπο άρθρο.

Πρόσφατα

22 Ιουλίου 2016
Ο βραβευμένος με Όσκαρ Αμερικανός σκηνοθέτης Όλιβερ Στόουν χαρακτήρισε τη νέα μανία που έχει κυριεύσει τον κόσμο, «Pokemon Go»,  ως «ένα νέο είδος εισβολής» στην ιδιωτική ζωή των ατόμων που
μπορεί - όπως είπε - να οδηγήσει σε ολοκληρωτισμό.
Ο 69χρονος σκηνοθέτης έκανε τις δηλώσεις στο Comic-Con του Σαν Ντιέγκο, σε ένα πάνελ για την παρουσίαση της νέας του ταινίας με τίτλο «Snowden» που αναμένεται στις 16 Σεπτεμβρίου στις κινηματογραφικές αίθουσες, με τον Τζόζεφ Γκόρντον Λέβιτ στον ρόλο του Έντουαρντ Σνόουντεν.
Έπειτα από ερώτηση σχετική με τις ανησυχίες ασφάλειας που εκφράζονται σχετικά με το «Pokemon Go» είπε ότι οι εταιρείες οδηγούν τις κοινωνίες σε έναν καπιταλισμό επιτήρησης που παρακολουθεί και καταγράφει τις συμπεριφορές των ατόμων. Επίσης, δήλωσε πως είναι μια νέα μορφή εισβολής που θα μπορούσε να οδηγήσει σε δικτατορία.
«Τα κέρδη για εταιρείες όπως η Google είναι τεράστια. Έχουν επενδύσει τεράστια χρηματικά ποσά σε βάσεις δεδομένων, για το τι είσαι, τι αγοράζεις, τι σου αρέσει και τη συμπεριφορά σου. Είναι αυτό που κάποιοι έχουν αποκαλέσει τον καπιταλισμό της επιτήρησης.
Σύντομα, θα δούμε ένα νέο είδος, ειλικρινά, μιας κοινωνίας ρομπότ. Είναι αυτό που αποκαλούμε ολοκληρωτισμό», τόνισε ο Στόουν στο κοινό του Comic-Con στο Σαν Ντιέγκο.
Το «Pokemon Go», το οποίο είναι δωρεάν, έχει δεχθεί κριτική ότι μπορεί να έχει πρόσβαση σε κάθε λογαριασμό Google, συμπεριλαμβανομένων των e-mail και των κωδικών.

Οι κατασκευάστρια εταιρεία της εφαρμογής, Niantic, επιμένει ότι αυτή η κίνηση δεν έγινε με πρόθεση και διαβεβαίωσε τους χρήστες ότι δεν συλλέγει δεδομένα τους.
naftemporiki.gr

0 σχόλια:

Ενημερωθείτε

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

Δημοφιλείς αναρτήσεις